Rară demonstraţie de unitate. Bugetul federal de stat, undă verde

Congresul SUA a aprobat miercuri o prelungire a bugetului federal de stat, într-o rară demonstraţie de unitate între partide, prevenind paralizia în trei zile a administraţiei americane în apropierea sărbătorii Ziua Recunoştinţei, relatează AFP.

După aprobarea din Camera Reprezentanţilor, marţi, Senatul a votat miercuri cu o majoritate covârşitoare de 87 de voturi pentru şi 11 împotrivă un acord care vizează prelungirea până la jumătatea lunii ianuarie a bugetului, care urma să expire la miezul nopţii, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Disensiunile din Congres, între republicanii majoritari în Cameră şi democraţii care deţin controlul în Senat, sunt de aşa natură încât oficialii aleşi nu pot vota în prezent bugetele pe un an, spre deosebire de majoritatea economiilor lumii. În schimb, Statele Unite trebuie să se mulţumească cu o serie de mini-bugete pentru o perioadă de una sau două luni.

De fiecare dată când expiră unul dintre aceste bugete, este reluată întreaga procedură: negocieri dure, comentate pe larg pe reţelele de socializare, ameninţări, apoi o serie de voturi, în Cameră Reprezentanţilor şi în Senat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Au aflat si ei in ce groapa au intrat, aia pe care i-au sapat-o lui Trump.

  2. Ameruca e in faliment. Separe ca Bidemoncracanat nu s-a inteles cu China . Daca astia dau bani cu tzaraita de unde sa mai dea la evvreii din Ucraina si Izraiel???
    America e pe duca. Dolarul s-a prabusit si in Romania. Romanua condusa de agenti infiltrati si catzei generali pupatori de curruri la evvrei. O luom in bot.
    E inevitabil.

  3. toti gangsterii politicii Americane uniti in „cuget si simtiri”. De ce ? din cauza a 3 tari : China , Rusia si Iran-exact tarile din prima linie a Lumii suverane.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.