Rareş Bogdan anunță pe cine ”o să o vedeţi”, dar nu în film

Alianţa electorală PSD – PNL va depune, vineri, la Biroul Electoral Central, lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din luna iunie, a anunţat prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan.

„Mâine, la ora 10,00, vom merge la Biroul Electoral Central, împreună cu preşedinţii celor două partide şi primii 25 de pe lista de candidaţi, pentru a depune oficial candidaturile şi semnăturile”, a precizat Rareş Bogdan, joi, la sediul PNL.

Întrebat în legătură cu faptul că pe listă se regăsesc puţine femei pe locurile eligibile, el a spus că sunt multe femei pe listă.

„Dacă vă uitaţi în primele locuri o să o vedeţi şi pe Adina Vălean, o să o vedeţi şi pe Gabriela Firea, o să o vedeţi şi pe Maria Grapini, o să o vedeţi şi pe Mara Mareş şi o să vedeţi mai multe doamne, pe Mara Togănel. Depinde de prag”, a adăugat Rareş Bogdan, menţionând că are „mare încredere în doamne”.

El a spus că au fost strânse foarte multe semnături pentru aceste candidaturi de către liberalii din ţară, menţionând că niciunul nu a trimis sub 20.000 – 22.000 de semnături.

„Deci e un număr foarte mare de semnături. Am înţeles că şi cei din PSD au numărul uriaş, asta apropo de faptul că sunt partide care riscă să nu se poată înscrie pentru că nu se adună numărul de semnături. La noi, Gheorghe Flutur a adunat într-un singur judeţ aproape cât are nevoie pentru un partid, dar acelaşi lucru s-a întâmplat în multe judeţe ale noastre şi în diaspora”, a mai spus Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele liberalilor a susţinut că, foarte probabil, până şi poziţiile 24, 25, 26 de pe listă pot ajunge în Parlamentul European.

„De ce? Pentru că la mod direct ţinta noastră se obţine jumătate plus unu. Eu personal cred că obţinem mai mult de jumătate plus unul dintre eurodeputaţi, adică mai mult de 17 şi pentru că unii dintre ei se vor întoarce, unii vor merge comisar, alţii se vor întoarce în Guvern. Deci, practic, eu îi motivez şi pe cei de pe poziţiile 20 – 25 să tragă foarte puternic să se considere că în următorii cinci ani pot ajunge la Bruxelles”, a afirmat Rareş Bogdan.

Liderul PNL a menţionat că se bazează pe minimum 20 – 22 de europarlamentari români atunci când negociază în Parlamentul European obţinerea de posturi.

„Eu deja, în momentul când negociez, le vorbesc despre minim 20 – 22 de voturi, pentru că mă gândesc şi la UDMR care vine cu doi europarlamentari şi la un europarlamentar de pe o listă a altei forţe politice, dar care este în acelaşi loc politic. Deci, practic, eu mă bazez că România va juca unitar cu o poziţie de 19 – 20 de eurodeputaţi de pe lista comună, plus încă doi – trei eurodeputaţi. (…) Când ai 23 de eurodeputaţi poţi impune vicepreşedintele Parlamentului European, una dintre ţintele noastre, minim două şefii de comisii, coordonator de comisii, delegaţii şi impuneri de rezoluţii şi teme extrem de importante pentru cei din zona de energie, pentru cei din zona de agricultură, pentru transportatori. Altfel joci atunci când vii cu o echipă naţională puternică”, a adăugat Rareş Bogdan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. 25 de candidati pentru 33 de locuri ? Asta n-a auzit ca partidul URA ia toate lourile ?

 2. (editat) asta ex-jurnalistică negociază posturi în coruptul Parlament European pentru alte (editat)românești, din aceeași încrengătură zoologică și din același spectru politic.

 3. Referitor la alegerile europarlamentare, cele mai mari partide- PSD si PNL vor merge cu o listă comună de candidati si nu au curajul să meargă cu liste separate, desi fac parte din familii politice diferite la nivel european. După mintea lor cea proastă liderii PSD si PNL au impresia că o listă comună le-ar aduce mai multe voturi si deci un număr mai mare de eurodeputati,ceea ce e total gresit. Dimpotrivă, o listă comună cu candidati din două partide adverse, mai degrabă poate să ducă la confuzie în rîndul alegătorilor si la o anihilare reciprocă a sanselor de a fi aleși. In special electoratul cu convingeri doctrinare ferme de dreapta nu va vota o listă pe care apare numele PSD-istului Mihai Tudose si invers, un social-democrat convins nu va pune stampila pe o listă cu numele lui Rareş Bogdan.
  VOM TRĂI ȘI VOM VEDEA!

 4. Mare papagal lingăul ăsta. Ăsta și-ar vinde și copilul ca să poată rămâne în politică. Apoi o să se laude că e printre cei doi trei jurnaliști care au reușit în politică. Carmen Avram nu mai e pe liste și urlătorul ăsta de prompter e mare sculă.

 5. Mă,.. Totuși.. O minimă moralitate, un minim bun simț, chiar de ești romîn, ar trebi să teoprească la a mai ieși in public cu fel de fel de afirmații și baliverne, cînd de fapt ești la fundul tomberonului..

 6. Ce mai poti spune de asta ? O moima imburicata si nimic mai mult.

 7. Liderul PNL a menţionat că se bazează pe minimum 20 – 22 de europarlamentari români atunci când negociază în Parlamentul European obţinerea de posturi.
  Papagalii astia, o vor sustine pana in panzele albe pe Ursula.
  Schema este extrem de simpla : cu cat mai putini din tagma astora votati, cu atat o sansa in minus pentru gloaba Ursula.

 8. Ce rau a ajuns presa din Romanica daca se coboara la nivelul lui R. Bogdan!

 9. A uitat să spună boul că și el face parte din segmentul feminin!…

 10. Asta iar desfinteaza pensile speciale. Un dobitoc mincinos la ciolan.

 11. @Iuliu:
  Good job!
  ‘Om trai si om vedea’, asa zice la biserica, domn profesor!
  Scrie mare la intrare: ‘om trai’ si ‘om vedea’. 🐷

 12. Bag seama că domnul avec le mouchoire s-a plictisit de rolul goarnei sparte a carpaților și se screme de ceasul morții să-i ia titlul de „noblețe” lui Geoană. Ce să zic, de fudul e peste poate de fudul, așa că…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.