Răscruce cu răufăcători în stat mafiot

Legile justiției arată unde se va afla România în viitorul regim de viteze european:  staționând pe ilegala bandă de urgență. Efervescența politică și economică de la București, deși are lozinci de anticorupție, se află în contrariul democrației și legalității. Sfaturile din exterior, via Bruxelles sau Washington, s-au estompat, dovedindu-se în anexa unor campanii electorale acum în conservare. Singurul capitol la care Bucureștiul stă bine este acela al împrumuturilor externe prin care se asigură plata pensiilor speciale. O justiție funcțională, bazată pe lege, nu pe supoziții și eseuri juridice, ar stopa derapajele instituționale, începând cu acelea ale Guvernului. Însă cum avem o societate de „lalele“, adică de oameni dispuși să stea în cap dacă li se cere, este greu de găsit opozanți la starea de fapt. De la Curtea Constituțională până la judecătoriile ajunse bazar dovedit, s-a lăsat o ceață prin care nu se poate înainta decât cu riscuri majore. Statul piramidal securistic, declarant salvator, nu poate fi demolat decât cu asistență specializată și exagerat de multe avize, asemenea unei construcții temeinice. Mâna de oameni care a pus stăpânire pe România, cu protocoalele lor, ar trebui să primească ani grei de temniță, ceea ce nu se va întâmpla din mai multe motive. Distrugerea statului democratic în ultimii ani a fost o afacere de nivelul implementării de către ocupantul sovietic a statului totalitar. Apariția lui Traian Băsescu, în postura de consultant omniscient asupra revenirii la normalitate, dovedește totala confiscare a mediului public și un mental colectiv cu grave mutații antidemocratice. Nimeni nu mai poate explica modul de funcționare al justiției în România, unde protocoalele sunt înlocuite cu un sistem perfect pus la punct, de intimidare extinsă, în răspândire unitară. Lupta politică, din totuși aspirațiile democratice ale electoratului, s-a deplasat exclusiv spre structurarea la nesfârșit a sistemului mafiot. Puterea legii de-a acționa în realitatea instituțională prin acte normative a fost compromise de tot felul de arbitrarii care exclud responsabilitățile unor vinovați identificabili. Românii se văd expuși dramatic nu doar în parcările de la periferia Bucureștiului, ci în cadrul constituțional, în aceeași măsură. Răufăcătorii sunt peste tot, cu nume și prenume, având același profil în modul de-a acționa.

Un punct zero pare soluția decisivă într-o societate polarizată până la autodevorare. Cei care vor decide să fie deasupra legii ar trebui să plătească un preț stabilit de însuși impactul social ajuns la limită. România se angajează contractual pe plan extern doar pentru a susține corupția internă prin pensii de lux, indemnizații, bonificații nejustificate și un aparat public uriaș. Justiția se reformează pentru un haos și mai mare, o corupție și mai mare, iar aceasta pare singura cale abordabilă căreia i se acordă credit, în condițiile unei reforme imperative. Zguduirea statului pyramidal este o operă imposibilă prin mijloace propagandistice sau conservarea privilegiilor securisto- comuniste. Arhitecții totalitarismului vor trebui aduși în fața justiției, împreună cu toți colaboratorii lor. România este la o răscruce, iar actualele soluții sunt aceleași din ultimii 28 de ani, de spoială.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioan Vieru 1335 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.