Real Madrid, o nouă finală de CL după un meci nebun

 Real Madrid – Borussia Dortmund. Aceasta este finala Champions League care se desfășura pe data de 1 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul londonez Wembley.

 

Ibericii au învins cu 2-1, goluri venite parcă din cer, în minutele 88 și 90 de la același jucător abia intrat pe teren, Joselu. Meciul a avut toate ingredientele unui spectacol greu de uitat, cu echipa germană deschizând scorul în plină dominare madrilenă neconcretizată doar pentru că barele l-au ocrotit în trei rânduri pe portarul Manuel Neuer. Când se părea că, orice ar face, oamenii lui Carlo Ancelotti vor avea soarta a ceea ce au trăit jucătorii lui PSG cu o seară înainte, în returul de acasă cu Borussia Dortmund (ei patru bare, germanii un gol, unicul din meci) totul s-a schimbat în numai 120 de secunde. Îngerul Neur, autor al unor parade aproape ireale, a luat costumația de demon, scăpând mingea din brațe la un șut banal de la distanță al lui Vinicius.

Uriașul Joselu a fost acolo și cu golul său se deschideau ușile spre prelungiri. Însă aproape imediat o nouă șarjă a Madridului s-a încheiat cu al doilea gol al rezervei venite de puțin timp de pe bancă. VAR a confirmat justețea golului și Santiago Bernabeu a întrecut în intensitate o erupție a vulcanului Etna. Au urmat nu mai puțin de 14 minute de prelungiri, cât o repriză suplimentară, și la ultima fază partida a avut apogeul. Mai exact un gol care transforma stadionul într-un uriaș mormânt pentru fanii Realului. Doar că arbitrul polonez Marciniak, la semnalizarea asistentului, nu a validat golul pe motiv de ofsaid, însă decizia s-a dovedit eronată după analizare fazei. Adică golul a fost anulat incorect.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Mai Dumitre, tu ai jucat sau stii fotbal? Pai la semnalizarea, chiar gresita, spaniolii s-au oprit( uita-te la portar si citiva fundasi), iar arbitrul a fluierat! Eu zic ca totusi a fost offside..

  2. Adică Neuer a scăpat mingea-n față, a fost greșeală, nu…? Desigur, tensiunea meciului și-a spus cuvîntul chiar pt un portat de 35 de ani sau cîți are. A avut emoții, în ce minut, 80 și ceva?
    În NBA și NHL se joacă, în eliminări 5 din 7. Aprpape-n-totdeauna calificarea se joacă-n ultimul meci. Firesc!
    PS Să o zic p-aia dreaptă mi-ar fi plăcut o finală între două echipe germane pe Wembley. Ar fi meritat, și-au diversificat jucătorii în ultima vreme.
    PS Cel ce l-a ținut pe Vinicius a făcut, pe bune, figurație; intra deciziv după ce mingea era trecută de el. Mesajul: blonzii nu sînt rapizi, pe deasupra sînt și proști.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.