Tot mai rău la ATI: 745 de cazuri

Au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 3.952 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 și 63 de decese. La ATI se înregistrează un nou record: sunt internate 745 de persoane.

Până sâmbătă, 17 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 176.468 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

129.556 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.952 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 871 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 5.812 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 16.10.2020 (10:00) – 17.10.2020 (10:00) au fost raportate 63 de decese (37 bărbați și 26 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 8 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 21 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 16 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.802. Dintre acestea, 745 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.832.679 de teste. Dintre acestea, 31.767 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.564 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.203 la cerere.
Pe teritoriul României, 18.748 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.308 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 44.154 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 46 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.416 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 897 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 5.505 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 851.845 de lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 9 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Bolnavii se vindeca cu miile fara vreun tratament, morti cam putini si si aia scosi din palarie, le-a mai ramas ATI-ul, care-i mai suplu, cu care sa jongleze pentru a speria. Si, bineanteles, „recordul la noi infectati”, piesa de baza. Iar mai nou „se imbolnavesc” ca mustele tot felul de vedete, din ratiuni de promovare a covidului, evident.
    Trebuie ca lumea sa creada in existenta Noului Coronavirus, noua zeitate, noul dumnezeu.

  2. @spitfire, esti un Bou. Existenta si gravitatea COVID este dovedita de situatia din spitale si in special de cea de la ATI. Restul cifrelor le poti deduce stiut fiind procentul de grav bolnavi din cazuri totale. Oamenii aia pusi pe oxigen, pe aparate de respirat sunt gravi bolnavi. Si nu stau pe acele aparate ptr ca au ulcer, diabet, hipertensiune sau mai stiu eu ce. Sunt acolo ptr ca in covarsitoarea majoritate COVID da o pneumonie virala specifica care ii SUFOCA.

  3. @x
    Ai recitat aceeasi poezie pe care ai invatat-o pe de rost de la televizoarele care pe bani predau, fraierilor ce se uita hipnotizati in gura lor, literatura ieftina de fictiune; plus invectivul invatat de la CTP (ma mir ca ai folosit doar unul). Bun. In rest, ceva minte ai in capu’ ala?
    Sau esti dintre baietii si fetele pentru care s-a alocat buget?

    Nu este dovedit nimic, totul este la secret, asta e dovedit. Cand pui la secret dovedesti ca ai chestii grave de ascuns. Si apoi cine-ti spune tie cum sta situatia, Andi Manciu!? Un mincinos dovedit!? Sau poate Rafila, iata, un criptopesedist! Sau Cercel, alt criptopesedist!? Iara cu politrucul de Arafat (Hayssam) sa nu-mi vii!

  4. Si in 1918 la pandemia de gripa spaniola au existat numerosi insi care au negat realitatea existentei virusului. Din frica, ignoranta etc. Si atunci ca si acum virusul era complet nou (recombinat) pentru organismul uman si a produs ravagii. Asa a intrat in istorie ca un virus ucigas cum va intra si coronavirusul. Istoria consemneaza realitatea, iar negationistii au la indemana un mijloc simplu de convingere:voluntariatul in spitale covid pt a vedea realitatea. Realitatea este ca nimeni nu stie cum va reactiona propriul organism: va face forma usoara sau severa din care se poate muri? De-aia trebuie protectie. Pt ca e unul dintre cele mai contagioase virusuri. Nici un guvern sau entitate financiara nu vrea spitale pline, ATI plin si carantina, vor ca oamenii sa mearga la servicii ca ei sa isi umple buzunarele. Banii multi se castiga cu economia mergand nu cu afaceri cu masti…

  5. @spitfire

    Am impresia ca tu esti tot ala care comenta pe aici ca cicloanele tropicale sant planificate de oculta mondila.Sa ne distruga.

  6. teteo, nu sunt tot ăla… te-o fi cam lăsat procesoru’. Mai caută!

    Da’, ia stai așa, teteo! Ai cumva un x pă față?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.