Recrutare masivă de muncitori din Indonezia pentru HoReCa

Iarna îți faci car, iar vara sanie. Este proverbul după care se ghidează reprezentanții uneia dintre principalele agenții de recrutare de personal străin din România. Aceștia au intervievat deja pentru vara următoare, sute de muncitori din Indonezia care speră să se angajeze la noi ca grădinari, bucătari, recepționeri și terapeuți specializați în masaj.

,,Avem semnale foarte bune de pe piața muncii din Indonezia, unde există un interes deosebit pentru ocuparea locurilor de muncă rămase vacante în România. Vorbim despre niște oameni bine pregătiți, care provin dintr-o cultură în care există mult respect și responsabilitate. În acest moment, cei mai mulți candidați aplică pentru locuri de muncă din domeniul HoReCa. Este cunoscut faptul că turismul în Indonezia are o vechime și o reputație deja, așa că vom aduce în România oameni care sunt interesați să aducă o îmbunătățire în serviciile de la noi. Avem forță de muncă dornică să lucreze în recepția hotelurilor, în restaurante și personal de SPA-uri în principal, de care este mare nevoie acum la noi”, a menționat Yosef Gavriel Peisakh, General Manager WORK FROM ASIA.

Dacă până acum muncitorii din Sri Lanka, Nepal și India se bucurau de mare căutare în rândul angajatorilor români, se observă în ultima vreme o creștere a interesului pentru forța de muncă din țări precum Filipine și Indonezia, unde angajatorii români găsesc cu precădere personal calificat foarte bine pregătit, conform relatărilor angajatorilor.

,,În special atunci când vorbim despre facilități hoteliere cu standarde extrem de crescute sau chiar restaurante, antreprenorii știu deja că pentru acest tip de businessuri cel mai eficient personal este cel din țări precum Indonezia sau Filipine, unde există o strictețe a standardelor, pe care nu o regăsești oriunde”, a concluzionat Yosef Gavriel Peisakh.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

  1. Inlocuirea populatiei si metisarea celei albe,nu este teoria conspiratiei,daca ai un iq mai mare de 80 si te plimbi prin marile orase ale Europei de V intelegi ca nu este niciun mit.Misto ca in romania avem surplus de 600 000 de bugetari si in realitate cateva milioane de porumbei care stau pe social sau pe furtisaguri,toti tinuti din bani imprumutati la dobanzi astronomice sau din impozitele celor care muncesc,n-avem forta de munca? Pai uite-o aici mai sus unde e!Tare e ca strica si piata muncii,n-o sa mai ai loc de ei daca nu ai un loc de munca de elita sau nu esti bugetar privilegiat!

  2. Cum faci „penurie de forță de muncă”: din pix, alungi meseriașii prin tăierea cu autogena a combinatelor și fabricilor unde aceștia lucrau, devalorizezi leul ca salarul celor ce mai lucrau să fie doar pt hrana de zi cu zi, faci licee ce nu-i învață nimic pe copii (teoretice, umane), le închizi pe cele industriale și profesionale, dai asistență socială atît ca să poată trăi și aproape de salarul minim ca să nu merite mersul la lucru, vouchere de vacanță (vezi HoReCa cu penuria), bonuri de masă, fonduri doar pt investiții ce pot justifica aducerea de străini (cel puțin jumate din fondurile europene sînt din România dar se folosesc doar în interes antinațional)
    Într-un articol de ieri era citat popa Boloș, ministrul finațelor, ce zicea că fondul de asistență socială este mai mare decît cel de salarii al bubetarilor (cît? 1,5-1,9 milioane) și cel al pensiilor.
    Prostie? Nu!
    Plan! Da!

  3. În traducere pentru cei ce nu pricep! Capitaliștii din rumânia nu-s dispuși să plătescă salarii reale mai mari decât cele actuale. Crapă rumânii mioritici cu două mii delei salariul pe lună, nici o problemă se găsește înlocuitori bucuroși să muncească și pă mai puțin, vor rumânii să trăiască, atunci să știe că pot trăii câte cinci, șase sau chiar zece într-o garsonieră precum srilankezii.

  4. Salariile oferite patroni din HoReCa sunt mici, raportat cu alte tari si nu s-ar zice ca unii dintre ei nu au venituri mari.

    Salariile sunt neatractive pentru romani, care ajung sa lucreze ca badante afara. Salarii din Romania par mari salariile din tari asiatice, dar nu sunt. Atat timp cat clientii sunt romani personalul care serveste ae trebui sa stie sa vorbeasca limba romana. Dar sa-i invete romaneste costa ei nu se inghesuie sa ofere salarii mai mult de minim. Spatiul Schengen va permite libera circulatie a fortei de munca si nici patronii sau statul nu pot sa-i tina pe muncitorii straini sa ramana daca aceatia nu vor cand ii vor plati altii peste ce gasesc in Romania. Totul treaba invarte in jurul banilor, patronii sa plateasca mai bine de viatat, stiu se vaite, ca taxe, dar salarii, conditii …

  5. colorati STRAMUTATI SI COLONIZATI,
    blesteme celor care accepta asa ceva!

  6. aveti idee cati romani au parasit Romania DEFINITIV anul acesta…? cred ca mai suntem vreo 5 milioane, din care majoritatea batrani si bolnavi. cativa care se mai chinuiesc sa munceasca si copiii lor. mai sunt beizadelele si securicii mafioti, astia au un picior in avion sa fuga in caz ca iese rau pe aici. cam asta…

  7. aduceti ba dracului macar tailandeze sau combodgiene ca barem sunt frumoase,

  8. Asta este politica de guvernare trasata de la UE. Nu se ridica salariile la un nivel decent care sa nu te faca sa vrei sa pleci urgent din tara, ci le tin la nivel de subzistenta. Normal ca in 10-15 ani ne trezim cu minoritati care vor depasii mintenaș pe cea a romilor sau maghiarilor. Se ating mai multe scopuri aici: Colonia Romania pune la dispozitie muncitori, ceva mai pregatiti pentru intreaga zona UE, s-au falimentat si se falimenteaza tot ceea a mai ramas. Se inlocuieste populatia, ca peste 10-15 ani sa se poata lua cu japca tot ce inseamna resurse naturale. Se inlocuiesc toate magazinele locale cu cele de tip lanturi multinationale, etc etc etc.
    Un exemplu simplu. In 1960 au folosit 12000 de oameni sa ridice Siderurgia de la Galati. La final lucrau 40000 de oameni direct si vreo 10000 indirect (alimentare, servicii, intretinere etc). Si asta se intampla in toate marile orase ale tarii in urma cu 60 de ani. Acum … ne bucuram ca cei din HORECA, cei care vor pe un bol de zeama de 300 ml 24-27 de lei. Da atat vor ei pentru o ciorbita. Adica scandalos de scump, dar salariile pentru romani scandalos de ieftin, asa ca au nevoie de asiatici sa le mentina profiturile. De mult am renuntat la a vizita Romania deoarece ma simt furat, la ce preturi se practica aici comparativ cu ce salarii se ofera. Sper sa dispara si tichetele de vacanta si atunci sa ii vad. pana nu fac 12-14 lei o ciorbita nu mai calc in restaurantele din tara. Punct.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.