Recurs la istorie

Ziua Națională este și un reper al multor, prea multor formalisme care constituie politica românească încă bulversantă. Cu un președinte confundabil cu un poster, ca figură centrală printre oficialii desfigurați de o solemnitate care ar trebui păstrată continuu, sărbătoarea rămâne în așteptarea unor contemporani pe măsura așteptărilor și raportărilor dincolo de istoria fracturată de comunism.

Războiul de la frontierele României obligă la un profesionalism accelerat nu numai al armatei dar și al politicienilor care încă subminează democrația și îndatorează excesiv țara.

Exceptând industria ospitalității, se vede că nimic nu contează pentru organizatorii festivismului actual pentru a fi demn pentru vitrina zilei.

Ziua Națională a debutat cu fabulosul dosar al pandemiei în perspectivă electorală și cu sublinierea calității aproape procesuală de turist a președintelui.

Nimeni nu ar trebui să se exprime asupra calității și registrului urieșesc al spectacolului public dar nu sunt multe indicii de îndreptare a lucrurilor.

Președintele s-a extras din tot spectacolul, ca un musafir, îndreptându-se spre dezbaterile despre mediu, având o expertiză care face parte volens nolens din dezastrul privind lada de gunoi a Europei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Ioan Vieru 1324 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Acest Iohanis pare a ramane un mister. Nu stiu daca voit sau involuntar in discursul de ziua nationala a dat 2 pumni pnl-istilor asezandu-i in bancuta. A cerut stabilitate , pastrarea „valoroasei” aliante „singura care permite dezvoltarea” ( citez doar din memorie slaba)si le-a luat glasul lui alde Rares Bogdan. Este liniste. Este un merit ! Poate este de la americani dar si asa …..Sa mai vedem.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.