Ajuns la cea de-a patra ediţie, Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle – Rowmania FEST încheie seria evenimentelor cultural-artistice şi sportive estivale. Pe parcursul a trei zile, turiştii din toate colţurile ţării pot admira peisajele Dunării, susţine concurenţii din competiţiile pescăreşti, vizita târgurile de artizanat, pot lua parte la concerte în zona falezei şi nu numai.
După-amiaza zilei de vineri, prima din cele trei zile de festival, a început cu o frumoasă defilare a cailor de rasă ai Clubului Hipic Real Racing, înfiinţat de Ştefan Răileanu. Odată cu câştigarea primelor premii, clubul tulcean a devenit cunoscut la nivel naţional şi a fost invitat la alte etape naţionale, deşi sprijinul oferit din partea autorităţilor locale nu este încă unul la nivel optim pentru a putea promova cum se cuvine echitaţia, care, dincolo de un sport, este o pasiune.
“Festivalul Rowmania a crescut în notorietate şi în prezenţă. De la an la an, numărul turiştilor creşte. Pregătim acest festival încă din luna mai, nu a fost uşor. Dar împreună cu Fundaţia Ivan Patzaichin acest lucru a fost iar posibil. În acest weekend, avem 15.000 de turişti. Dl Patzaichin promovează Tulcea şi natura”, a declarat primarul judeţului Tulcea, Constantin Hogea, prezent la festivitatea de deschidere.
La deschidere au mai luat parte Angela Filote, şefa Comisiei Europene în România, Lucian Simion, noul guvernator al Deltei, şi George Siscu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.
Angela Filote a remarcat că Tulcea se dovedeşte a fi o mini-Europă şi o dovadă a dezvoltării în comuniune cu natura. “Am o mare admiraţie pentru dl Patzaichin pentru că nu a uitat de unde a plecat”, a completat aceasta.
Ivan Patzaichin le-a mulţumit celor prezenţi şi şi-a manifestat bucuria faţă de interesul oamenilor. “A devenit o tradiţie. Oamenii vin din tot mai multe oraşe din ţară. Este o poartă către Deltă.”
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.