”Regelui pantofilor” i-au găsit banii ”la ciorap”. Panea, și inculpat, și cu sechestru

Milionarul Florin Panea a fost pus sub acuzare, vineri, pentru o fraudă fiscală de peste 26 milioane lei. Proprietarului lanțului de magazine de încălțăminte Leonardo i s-au pus sub proprietăţile pentru o pagubă datorată statului de peste 53 milioane de lei. 

Panea este acuzat că ar fi înregistrat în evidenţele contabile şi fiscale 705 facturi fictive privind achiziții de de încălțăminte, marochinărie, îmbrăcăminte, accesorii.

„În realitate, cele 705 facturi au fost înregistrate în scopul de a sustrage cele trei societăţi comerciale deţinute de inculpat de la plata taxelor datorate, prejudiciind în acest mod bugetul consolidat al statului cu suma totală de 26.579.381 lei, reprezentând TVA dedus nelegal”, potrivit documentului, citat de ebihoreanul.ro

Mărfurile menţionate în cele 705 facturi au existat în realitate, însă au fost comercializate direct fie de la furnizorii intracomunitari din Italia ai firmelor deţinute de Panea, fie din complexul Dragonul Roşu din Bucureşti, fără documente de provenienţă.

„Circuitul documentelor s-a realizat prin interpunerea celor 6 societăți de tip conductă (administrate de cetăţeni români şi libanezi-complici în cauză), care la rândul lor se aprovizionau cu facturi de la societăţi cu comportament de tip fantomă, care declarau achiziții intracomunitare de la furnizorii din Italia”, arată informarea.

Scopul urmărit a fost acela ca societăţile lui Panea să-şi poată deduce TVA, mai spun procurorii, arătând că acesta vindea mărfurile aduse „la negru”, prin magazinele proprii.

Pentru uriaşa pagubă, procurorii au dispus vineri, inculparea lui Panea pentru evaziune fiscală, dar şi a complicilor săi, afacerişti români, libanezi şi sirieni – Ioan Chiriţoiu, George Pârcălab, Lakkis Naji, Matar MHD Khir, El Lakkis Ali, Matar Ali, Mattar Hassa -, care sunt acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală.

Totodată, anchetatorii au dispus instituirea de sechestre asiguratorii pe proprietăţile deţinute de inculpaţi.

„În perioada 15-17 noiembrie 2023, au fost aplicate  sechestre pe 3 clădiri nerezidenţiale, 1 apartament, o vilă de locuit, 2 spaţii comerciale şi 19 terenuri situate în Bihor, Giurgiu, Ilfov, Constanţa, Prahova, Călăraşi, Bucureşti, în valoare totală de circa 48 milioane lei”, se arată în comunicatul procurorilor.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. La cat de umflat ca zepelinul este zici ca este un profi de predat filosofia la Cluuuj sau Tg.Jiu.

  2. Florin Panea , super escrocul- 100% rrom nu are CV , ca multi alți ,,abonați” la banii romanilor. Este o rusine naționala . Ca si alte specimene , ,,găsite” de FSN , platforma rusesca instaurata cu asentimentul UE si SUA in Decembrie 1989, avand la baza sângele nevinovat al copiilor secerați de armamentul angajaților statului . România sta pe o bomba. Dar noaptea minții este generalul de ,,mucava” Ciucă . Exprimarea lui , un pafarist nevinovat ( fost apropiat al Securității înainte de 1989 ) referitor legea pensiilor: ,,gata s- a votat , este o chestiune închisă”. Desi romanii vor fi impozitati de acest ,,duo “ vicios si neprofesionist si dupa 2024, uitati- va la ei . Sa mai spună cineva ca rusii nu si- au atins scopul pentru ca Ucraina sa nu ai a aiba la frontiere o țara prospera. Ucraina fiind ,,campioana “ la ,,furatul public” moștenit de la sistemul sovietic. Pe motivatia din basmul ,,Hainele împăratului” care nu exista dar sunt sublime. Ar trebui ca la cetateni ca Florin Panea sa,, beneficiază” de ,,donații “ egale cu toata averea făcută prin ,,haiducie” pe spinarea celor peste 4 milioane de romani care rabda de foame prin ,,suta “ gogosrului Ciolan, un neavenit ,,proțăpit “ de rusi sa chinuie pe romani in lipsa PCR- pile , crime, relații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.