Regulile pentru festivaluri stârnesc nemulţumiri

Organizatorii de festivaluri spun că măsurile luate de autorități nu se pot aplica la evenimentele pe care ei le organizează, și că măsurile pe care le-au propus la întâlnirile cu autoritățile erau în măsură să transforme evenimentele în locuri sigure.

„Suntem nemulțumiți de faptul că am discutat cu autoritățile până acuma, am fost în grupurile de lucru, am propus soluții care se pretează industriei noastre și iată că după toate aceste întâlniri am primit un set de norme și de măsuri care nu se pot aplica la evenimentele noastre, la evenimentele nimănui. Cred că nicăieri în lume nu poți să te gândești că organizezi un eveniment la care să asiguri doi metri pătați pentru fiecare persoană. Noi am propus un set de norme care odată aplicate, am trasnforma evenimentele în cele mai sigure locuri”, a declarat la Aleph News Edy Chereji, director de comunicare Untold și Neversea.

Chereji spune că prin măsurile luate, autoritățile au reușit să compromită și luna iunie și luna iulie în ceea ce privește organizarea de evenimente, pentru că normele propuse nu pot fi luate în calcul, nu pot fi respectate de nicio persoană care își dorește să organizeze evenimente

„Sper că autoritățile vor reveni asupra acestor norme, cu atât mai mult cu cât premierul României promitea că se va implica și că vom avea o vara cu evenimente și festivaluri. Noi nu renunțăm, facem tot ce ține de noi, dar sperăm ca și dumnealui să-și țină promisiunea pe care a făcut-o. Cred că dacă se va implica, autoritățile vor putea reanaliza aceste propuneri care nu reușesc să ajute în niciun fel. Poate aceste măsuri sunt bune pentru evenimentele publice făcute de diverse instituții ale statului”, a adăugat directorul de comunicare.

Guvernul a adoptat vineri o hotărâre privind prelungirea stării de alertă, cu o serie de modificările care intră în vigoare din 15 mai. Organizarea în aer liber a spectacolelor, festivalurilor, concertelor sau altor evenimente publice sau private este permisă numai cu cel mult 500 de spectatori cu respectarea a 2 mp pentru fiecare persoană, precum și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă numai pentru persoanele care sunt vaccinate, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau antigen rapid nu mai vechi de 72 de ore.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Evenimentele astea organizate ca experiment sunt doar incalzirea pentru vremurile cand nu vei putea vinde sau cumpara daca nu esti in baza de date si cu cipul la purtator pentru a putea fi scanat si verificat in baza respectiva.
    Minunata lume resetata! Toti spera ca normalitatea asa cum o stiau se va intoarce intr-o zi,nu vor sa-si aminteasca,sa vada si sa priceapa ca lumea asa cum o stiau nu va mai fi niciodata.Dezastrul abia incepe.

  2. Așa și pe unde e șmekeria. Rămân alde Bok-PNL lipsiți de mult parandărăt?

  3. Reguli pentru festivaluri cu destule nesimtiri din partea caposilor de lux, doar noi trebuie sa…, restul NU!

  4. parere… Trebuie sa intelegi un lucru. Nu oricine poate practica medicina, nu oricine se pricepe la afaceri. Nu oricine stie sa-si bata nevestele si copii crestineste. Lumea este mult diferita fata de perceptia voastra de lamentati si indignati. Toti vreti drepturi,dar indatoria voastra de cetateni o uitati. Ai dreptul la viata,la sanatate. Si eu am dreptul la sanatate si viata ca si tine. Unul din noi face mai multe pentru a-l proteja pe celalalt din respect cetatenesc. Ai priceput ?

  5. Organizatorii unor festivaluri investesc bani, da ? Au dreptul si obligatia sa asigure securitatea si sanatatea oamenilor ce se perinda pe acolo? Au. Daca mai sunt si firme private ce organizeaza cu atat mai mult pot sa impuna reguli.

  6. Dacă imi impun sa am am 9-lea rapel făcut de „faizăr” facut la motrogarla de jos … le-aș propune sa se facă un set de analize complet nu doar de COVID(care l-am avut de 3 ori până acum , ajunsesem sa fumez 2 pachete de țigări in a 10-a zi de stat în casă ) … oricum nu contează cum te simți tu contează ce scrie pe foaie si testul din material plastic … dacă plasticul spune ca esti bolnav grav atunci degeaba ii spui că ești sănătos ,si dacă te enervezi este clar COVID-ul te duce la disperare

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.