Relaxare în hamace, la 200 m înălțime

hamace

O bază de relaxare și naturo-terapie la înălţimea de 200 de metri a fost inaugurată în comuna Baia de Fier, judeţul Gorj. Turiștii care vizitează localitatea au posibilitatea să-și petreacă timpul în hamace suspendate între stânci.

Baza de relaxare și naturo-terapie la altitudine a fost inaugurată în urma parteneriatului cu Clubul Alpin Român – Secția Universitară București.

Primul atelier de hamace între stânci a fost deschis la sfârşitul săptămânii trecute, când zeci de persoane au petrecut câteva ore în hamacele suspendate la o înălțime de 200 de metri, deasupra Peșterii Muierilor. Cablurile au fost montate, timp de o săptămână, de șase membri ai Clubului Montan White Wolf Baia de Fier.

„A fost o pregătire de o săptămână, pentru montaj, instalarea atelierului a durat aproximativ șapte zile. Acesta rămâne montat pentru folosință, doar că am scos hamacele, pentru că, fiind din material textil, nu rezistă foarte mult la intemperii și la ultraviolete. Oamenii pot să vină, să ia legătura cu noi, au acces nelimitat. Deocamdată nu vorbim de preț, pentru că nu avem în plan comercializarea acestui eveniment. Ne vom gândi ce ar însemna varianta comercială. Au venit prieteni, colaboratori, susținători. Este prima acțiune de acest gen, din câte am văzut, în țară nu s-a mai făcut așa ceva, am căutat în afară și nu am găsit. Erau doar ateliere mobile, noi folosim cabluri, atelierul de hamace între stânci poate fi folosit tot timpul. Atelierul este deasupra Peșterii Muierilor, pe versantul care este traversat de Peștera Muierilor. Sunt cabluri de oțel, cu ancore speciale de inox, fixate chimic în stâncă“, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, Gabriel Dan Chiriac, președintele Clubului Montan White Wolf Baia de Fier.

Cablurile care fac legătura între stânci suportă o greutate de aproximativ 4.500 de kilograme.

„Cei de la Clubul Alpin au mai avut, acum o jumătate de an, o astfel de acțiune, într-un parc din București, hamace între copaci. Una este să mergi pe picioarele tale, cu poșeta în mână, și să te așezi în hamac și alta este să stai la 200 de metri înălțime. Au venit oameni care cât de cât aveau habar de munte. Noi ne-am ocupat mai mult de partea tehnică, am fost șase persoane, iar Clubul Alpin Român a venit cu materialele, a procurat tot ce a fost nevoie. Atelierul poate asigura staționarea a 10-12 persoane simultan. Sunt ancore chimice băgate în stâncă, de inox, țin undeva la 4.000-4.500 de kilograme fiecare“, a spus Gabriel Dan Chiriac.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.