Remedii naturale în caz de hipertiroidie

Tiroida este responsabilă de reglarea nivelului de energie și a metabolismului. Când această glandă devine hiperactivă, produce cantități excesive de hormoni care duc la declanșarea hipertiroidiei. Există anumiți factori care pot contribui la dezvoltarea acestei afecțiuni, cum sunt inflamarea tiroidei, prea mult iod sau prezența nodulilor și a umflăturilor la nivelul glandei.

Deși hipertiroidia poate apărea în anumite etape ale vieții, femeile trecute de vârsta de 60 de ani sunt cel mai expuse. Printre simptome, se numără bătăile neregulate ale inimii, oboseala, insomniile și pierderea drastică în greutate. Acestea pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturale. Deși nu au efecte secundare, este indicat să consulți un medic înainte de a apela la ele.

Mai multe proteine

Proteinele sunt responsabile de transportul hormonilor produși de tiroidă în tot organismul, ceea ce înseamnă că o dietă bogată în proteine este mai mult decât necesară. Nucile, quinoa, ouăle și leguminoasele sunt numai câteva exemple de alimente bogate în proteine.

Poți face și ceai de roiniță, care ajută la reglarea funcțiilor tiroidiene, datorită acizilor fenolici, antioxidanților și a altor nutrienți din compoziția plantei.

Un alt remediu recomandat într-o astfel de afecțiune este „banalul“ broccoli. Această legumă cruciferă conține compuși ce reglează producția hormonilor. Varza de Bruxelles, napii, varza kale, conopida, varza ori gulia sunt de ajutor în cazul reglării funcțiilor tiroidiene. Nu ar fi rău nici să apelezi la metode ce te-ar putea elibera de stres. Tiroida este foarte sensibilă la stres, iar pentru a păstra un echilibru în producția hormonilor, poți recurge la yoga sau alte tipuri de meditație.

Nu uita de Omega-3 și fructe de pădure

Lipsa unei cantități suficiente de acizi grași Omega-3 în organism poate contribui la provocarea bolii, motiv pentru care este de bun augur să adaugi în dietă pește, nuci și semințe de tot felul. Nu uita că acizii grași pot controla dezvoltarea celulelor, imunitatea și împiedică hiperactivitatea tiroidei. O altă cauză care poate contribui la hiperactivitatea tiroidei este sensibilitatea la anumite alimente. Consultă un medic și un nutriționist, află care sunt acestea și cu ce pot fi înlocuite. Mai multe fructe de pădure reglează funcțiile glandei. Acestea conțin mulți antioxidanți și vitamine, care pot ajuta la reducerea inflamațiilor. Murele, căpșunele, merișoarele și altele nu numai că sunt delicioase, ci și ajută la buna funcționare a tiroidei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.