Robert Fico este victima propriei politici. Ați înțeles, lideri din Est?

După tentativa de asasinare a premierului Slovaciei, în presa occidentală au apărut comentarii cel puțin interesante, aproape justificând atentatul la viața premierului Slovaciei prin faptul că acesta se opune sprijinului militar pentru Ucraina, că este ”pro-rus”, motiv pentru care ”nu este suprinzător” că a avut loc acest atac.

”Robert Fico a devenit foarte pro-rus de-a lungul timpului. Ne putem întreba de ce și cum, însă poate că aceasta este convingerea lui. Împreună cu Viktor Orban din Ungaria, el s-a opus sancțiunilor UE împotriva Rusiei și achiziționării în comun de armament. Slovacia nu este neglijabilă, însă nu este un actor major în UE. Și nici Ungaria nu este un actor major în UE. Aceste țări se opun ajutorului pentru Ucrainei sau oricărei simpatii față de Kiev. Ei spun că vor ca războiul să se încheie, asta însemnând că ei vor ca rușii să câștige, ca Ucraina sa se predea și să renunțe la teritorii. Este o temă care învrăjbește Slovacia, la fel și UE, și nu este surprinzător că un asemenea eveniment (tentativa de asasinat – n.red.) să aibă loc. Pentru că Slovacia este o țară foarte nefericită și nu doar din acest punct de vedere, ci și din cauza modului în care țara se îndreaptă spre un viitor mai autoritar, nu unul mai convențional european (…) Înainte de alegerea lui Fico, slovacii le-au dat ucrainenilor tot ce aveau. Când a început războiul, guvernul Slovaciei le-a dat toate avioanele MiG-19 și tot ce ucrainenii puteau folosi de la infanteriei din perioada sovietică. Fico a pus capăt acestei politici. Și ați menționat de închiderea parchetului anticorupție, care este foarte important pentru UE, ca simbol că Slovacia este pe calea cea bună și ca luptă împotriva corupției. Faptul că l-a închis a indicat virajul autoritar al guvernului” – profesorul Michael Clarke, despre cariera politica a lui Robert Fico, la Sky News.

Imediat după tentative de asasinat împotriva premierului Robert Fico, au apărut postări care arătau că atacatorul este un simpatizant, ba chiar membru al Partidului Slovacia Progresistă, principalul partid de opoziție, de orientare liberală și pro-europeană. Cum el a fost înregistrat după atac spunând că este nemulțumit de reforma pe care premierul Fico a pregătit-o pentru televiziunea publică (reformă criticată de opoziție, care programase un protest la Bratislava chiar în acea zi), informația părea să capete parfum de credibilitate.

Însă lucrurile nu stau așa. Juraj Cintula, 71 de ani, paznic cu permis de portarmă, dar și autorul unei culegeri de poezii și a unui roman, membru al uniunii scriitorilor din Slovacia, este un simpatizant al unei grupări de extremă-dreapta din Slovacia, ”Soldații Slovaci”, care a avut legături la un moment dat cu ramura din Slovacia a grupului neo-nazist rus ”Lupii Nopții”. Jurnaistul maghiar Szablonc Panyia scrie ca membrii grupului paramilitar din Slovacia erau antrenați de fosti membri ai trupelor speciale din Rusia. A simpatizat și cu Partidul Popular Slovacia Noastră, de extremă-dreapta, cu tendințe neo-nazite, al cărui lider, Marian Kotleba și-a pierdut mandatul de parlamentar în urmă cu doi ani, fiind condamnat la închisoare cu suspendare pentru afișarea unor simboluri naziste și finanțarea unei mișcări naziste (la alegerile din 2023, partidul nu a reușit să obțină niciun mandat în parlament). Jurnalistul maghiar Szablonc Panyia a scris pe Twitter că Juraj Cintula a făcut afirmații împotriva imigranților pe rețelele sociale. ”Sute de mii de imigranți vin în Europa din care suntem parte. Soldații Slovaci nu sunt pregătiți pentru atac, dar sunt pregătiți să se apere”, a scris Cintula. Apoi, jurnaliștii slovaci au scris că în romanul ”Efata” semnat de Cintula sunt pasaje rasiste care îndeamnă la ură împotriva romilor. ”Sunt mulți țigani orbi în Europa, însă ei văd foarte bine cum să se folosească de sistemele sociale ale statelor. Statul nu rezolvă problema, ci doar îi hrănește. O sută de mii de țigani slovaci cerșesc favoruri din partea albilor… Sa fim fermi și corecți cu ei…”

Toate cele de mai sus au început să fie folosite nu doar pentru a creiona portretul atentatorului Cintula (cetățean cu permis de portarmă, cu viziuni radicale, apropiat de mișcări de extremiste antrenate de Spețnaz) și  a acuza serviciile speciale din Slovacia pentru eroarea colosală  de a-i permite să fie în preajma obiectivului, ci si pentru a-l ataca pe premierul Fico, care ar avea aceleași viziuni ca și cel care a vrut sa-l ucidă.

În timpul celor două mandate anterioare de premier ale lui Fico, în Slovacia au fost ridicate o mulțime de ziduri care separă comunitățile de romi din localități. Dacă în România avem cazul zidului de la Baia Mare, în Slovacia există 14 astfel de ziduri, unul dintre ele în Kosice. Apoi, Robert Fico a fost acuzat de rasism în urma unui discurs ținut la Forumul Economic Mondial de la Davos, chiar în ianuarie anul acesta, cand a folosit cuvantul ”gypsy” (țigan). Atunci, Fico a arătat că Slovacia are o rată a șomajului de 6%, dată în special de șomeri pe termen lung. ”Nu este un secret că în Slovacia avem multe probleme legate de romi, de țigani, care sunt 8-9% din populație, iar cei mai mulți șomeri pe termen lung sunt din această minoritate. Nu vă vine să credeți cât de greu este să organizezi ceva pentru romi și să-i convingi să intre în câmpul muncii”, a spus Fico, la Davos. Cât privește politica migrației, actualul guvern Fico s-a opus din primele zile noilor regulamente europene și a trimis armata la granița cu Ungaria, pentru a reduce numărul imigranților venind din țara vecină, membră Schengen. În 2015, Slovacia, condusă atunci tot de Fico, și Ungaria au contestat la Curtea de Justiție a UE mecanismul relocării obligatorii a solicitanților de azil, mergând mai departe decât Cehia și România, care au votat împotriva mecanismului în Consiliul UE.

În câteva ore de la tentativa de asasinat, premierul Slovaciei trecut de la statutul de victimă violenței la care incita opoziția liberală pe rețelele sociale (așa cum a acuzat vicepreședintele Parlamentului și a sugerat procurorul general de la Bratislava), la cel de victimă a propriei politici pro-ruse, anti-migrație, rasiste și împotriva susținerii efortului de la război al Ucrainei. Iar asta nu poate decât să alimenteze și sa justifice comentarii inchizitoriale precum cel difuzat de Sky News – retragerea sprijinului pentru Ucraina, faptul că țara nu mai ”dă tot ce are” Ucrainei, orientarea eurosceptică și pro-rusă, închiderea parchetului anticorupție (care indică la Bruxelles că Slovacia este ”pe calea cea bună”), toate i-ar fi învrăjbit pe cetățeni și, prin urmare, nu trebuie să ne mire că asemenea lideri devin țintele atentatelor (erori ale serviciilor speciale).

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 26

61 de Comentarii

 1. Presedintele Biden n-a iesit, inca, sa spuna ce ei stiu ca nu l-a asasinat Ukraina, ca pe Daria Dughina. Datorita nereusite este clar mana tremuranda a Moscovei, gloante inmuiate in Noviciok, ratare tipica ruseasca.

 2. Liderii est-europeni trebuie sa inteleaga ca doar solidaritatea in NATO si UE le garanteaza securitatea si prosperitatea tarilor pe care le conduc. Nimic altceva nu apara aceste tari de ofensiva dictaturilor criminale.

 3. acest bosorog de 71 de ani a fost un candidat perfect cum se gasesc in democratiii sa inlaturi lideri ca jfk ,aldo moro sau fico ….accidente …ale democratiilor occidentale ….johansky este modelul normalului rezultatul manipularii prostiei si naivitatii majoritatii …ce nu inteleg imbecilii care aleg votind gindindu-se la promisiunea pensiilor e ca sint manipulati pentru ca sint prosti…asasinul a fost …hranit …de servicii sa faca ce a facut …e clasic cazul in democratii…toata tactica cu dreptruile omului a jidanilor este doar sa sadeasca ura si haos in societatile occidentale sa fie mai usor manipulate…vad ce se intimpla in sua azi zilnic…

 4. Oare își mai amintesc occidentalii când au spus ultima oară ceva fără să mintă cu nerușinare? Albul la ei e negru și încă îi face propagandă cât de strălucitor este.Comuniștii cât or fost de ticăloși dar parcă aveau limite comparativ cu presa occidentală inclusiv cea românească.Ti- e greață să- i mai citești.Oricât mint tot sevor prăbuși căci Imperiul Nesătuilor Capitaliști nu poate fi veșnic și minciuna se întoarce împotriva lor.

 5. Un comentariu rupt de realalitate, cu afirmatii si concluzii halucinante,se amesteca comunitatea roma cu extremă-dreapta si cu Partidul Popular Slovacia Noastră totul intr-un talmes balmes sordid, cred ca in acest caz principalul vinovat este PRESA locala bruxelizata si sponsorizara, care a creeat si indus un limbaj de o rara violenta cu o incitare fatisa la violente,ca unica metoda de stopare a politicilor guvernamentale…dupa cat se pare si Cotidianul a inceput sa se adape la JGEAB (vorba domnului Ion Cristoiu)

 6. Din articol reiese ca sanctiunea cu art 7 al UE daca nu te conformezi asteptarilor UE si SUA este deja depasita. S-a ajuns la eliminarea fizica daca nu dansezi dupa cum fluiera Biden sau Ursula.
  Nu vrei migranti, nu dai tot ce ai Ucrainei, nu vrei LGBTQM, te paste executia democratica si justificata de mass-media occidentala…

 7. Aiureli bre,.Omul s-a radicalizat in urma scursorilor din presa slovacă ”democratică” evident cumpărată de Șoroș,.. Ai multe similitudini cu presa romînă. Iar imbecilități pe care le repetați cu ”putinist” denotă faptul că nu ești treaz nici democrat, ci ești slab și vîndut.. care zice că ar fi democrat, dar repetă un slogan imbecil crezînd că impune o dogmă. De altfel imensa parte a lumi crede, știe, că nu Rusia nu Putin sunt agresorul. Vezi de altfel cine susține azi, acum, alimentează războiul, cine vor să trimeată acum trupe și arme nucleare.. Ăștia or fi normalii ??

 8. În ordine:
  ■ 🥳ului PianiZd;
  ■■ urSULEI & Co.
  ■■■ Li🌈icilor DemonRatZi Belicoși.
  ConcluZie: Perfidul Albion și-a băgat iar coada, măR😜g…
  ■(RumburKK- StatMajoriZdu Gărzilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK)■

 9. Nu prea înțeleg logica autorului… Adică cei care nu împărtăşesc opinia generalizată, sacrosantă a Centrului, care devine tot mai dictatorială, pot fi traşi la răspundere, trăgându-se în ei. Nu prea a menționat stimabilul autor declarația criminalului, cel care are aceleşi ofuri, ca opoziția ” euroconformă”, iar despre obiectivitatea lui Szabolcs Panyi mai bine nu spunem nimic.

 10. Ce vrei sa spui dle Calin, ca Fico a fost victima europenilor pro Ukrania si anti Rusia? Deci conducerea NATO si UE are intentii criminale fata de conducatorii europeni care nu asculta orbeste politica lor? Este rusinos sa sustinem aceste idei, deci un fel de terorism alUE?CE, NATO fata de „indezirabili”? De aceia asculta ai nostrii orbeste ce vine de la Washington si Bruxels?

 11. M-am linistit. Credeam ca l-a impuscat un extremist si aflu din presa ca a fost doar un cetatean de buna credinta, revoltat. Un #rezist care a rezistat ce a rezistat, pana a pus mana pe arma. mai stiu ca Fico a fost si epntru anchetarea crimelor din plandemie (care prin turbocancere continua) dar desigur nici asta nu are vreo legatura cu atentatul.

 12. Valori euro-atlantice. Nu esti cu noi, te impuscam. Ce e asa de greu de inteles? Democratie tati. Pe paine si plumb.

 13. In TABARA MILITARA AMERICANA numita UE, cine NU se supune ordinelor americanilor, este ASASINAT. Cine-l asasineaza? Rusii, nu?!? Ca, asa zic LIMBRICII.

 14. Ukraina și ukrainienii nu au inteles că războaiele sant câștigate ori cu negocieri ori cu armament.Jelenski a masacrat iresponsabil ukrainienii știind că nu.8 in grad dai deplineasca nici unul dintre criterii ,executând ordinele asasine pe pielea bieților ukrainieni spălați intens le creier cu TV.ul.Cu românii nu v.a merge daca ne băgați în război prima dată mor responsabilii care ne baga apoi românii se vor ocupa de invadatori ,vor fi toți trași în țeapă,fara prizonieri😁

 15. Sa ne spuna si noua vest-europenii care este procentajul arabilor si negrilor integrati pe piata muncii! Apoi putem sa vorbim despre toate cele etalate mai sus!

 16. DOAR ATÂT :ORBAN BACI,! -PĂZEȘTE-TE ! TRENUL VINE DIN KIEV-VIA BRATISLAVA-URMEAZĂ BUDAPESTA„(„peronul pe dreapta) -finiș DEOCAMDATĂ BELGRAD! DACĂ NU-I SAR ROȚILE! AM UITAT -APROPO -PE CÂȚI PREȘEDINȚI AMERICANI-„MÂNIA POPORULUI” I-A PEDEPSIT CU MOARTEA?

 17. După schisma Cehoslovaciei, atât în Cehia cât și în Slovacia sunt foarte mulți țigani. Ei seamănă cu cei din Ungaria dar aproape deloc cu cei din România care nici ei nu seamănă cu cei din Yugoslavia schismatică; sunt mult mai săraci și supuși presiunilor rasiste, ca și cei din Ucraina, care și-a bătut joc de rasa albă precum Germania, făcând război cu Rusia. Fiindcă țiganii nu merg la război. După calculele inteligenței albe nu poți să-i alungi decât prin pogrom sau fagocitoză. Prima e metodă nemțească, a doua englezească, unde arabii înlocuiesc țiganii. La noi, anumite încercări de modificare a conștiinței etniei țiganilor sunt observabile la plutitorul de nivel, Tate Brothers, pe care țiganii nu dau bani, mașinile lor, odată folosite, fiind evaluate la 20% preț. (Jordan Air, not river)

 18. Si asta este conceptia criminalilor occidentali, sa omori pe toti care sint pro rusi ? Fiecare om este liber sa simpatizeze cu cine vrea si nu cred ca sintem obligati sau constrinsi sa fim de aceiasi parere cu nimeni.Ce ar insemna acum ca cei care sint pro rusi, sa se apuce sa omoare pe cei care simpatizeaza cu occidentul ? Unde exista democratiea si libera exprimare ?

 19. „Cine nu-i cu noi e impotriva noastra”… Asta e „#lumea#libera#occidentala”
  1. Napoleon nu a inteles cu niste „opincari” barbari din est nu se supun „intelighentiei” franceze… in plus daca, a pus toata europa sa lucreze pentru Franta, a avut ambitia sa-i faca sclavi si pe rusi („Franta inaintea tuturor!”).
  2. Generalii nazisti ai lui Hitler au avut acelasi vis maret, si au ramas buimaciti cum de „rasele inferioare” din est, care nu-s capabile sa gandeasca, s-au organizat si au batut „intelighentia” nazista occidentala…
  3. Imbecilii europeni de azi (si americani) nu au invata nimic de la istorie… singura diferenta e sloganul promovat de propaganda occidentala: s-a renuntat la „sclavi” si „rasa ariana” si s-a inventat „lumea#libera si #democratia”…
  Slava Z !

 20. Adevarul trebue spus clar: Este un atentat U-Krainian planuit shi platit de Zelensky shi Budanov. De fapt articolul spune ca atentatorul era membru unei organizatzii naziste Ruseshti. Probabil ca asha e doar ca acea organizatzie intre timp a plecat din Rusia in U-Kraina shi acum lupta impotriva Rusiei. Tot U-Kraina a incercat sa-l assasineze shi pe prim-ministrul Croatziei folosind in cazul lui o raketa care a explodat intr-o parcare din Zagreb dupa ce prim-ministru please de acolo cu mashina.

 21. Au devenit o bandă de nebuni cei care gandesc așa. Nu esti cu noi esti împotriva noastră -lozinca comuniștilor.. Are dreptate Putin..

 22. Caline, nu ar trebui sa ni-l citezi chiar pe Szabolcs Panyi de la platforma Direkt35, un rusofob notoriu, care bate camii de prin 2016 despre legaturile unei organizatii slovace cu Kremlinul, fara nici o dovada, coar niste lincuri spre articole scrise tot de el/

  Toata stradania de a indrepta atentaul spre rusi este ilogica, iar uni jurnalisti care aprope ca justifica atentaul pentru ca Fico ar fi prorus este de o stupiditate totala/
  Hai sa ne hotaram LOGIC, ori Fico este prorus, ori atentaorul este prorus. „Ambele doua” cum ar spune nana Saveta de la care cumpar salata vetrede si frunze de marar, nu merg.
  Nana Saveta se uita constiincios la posturile TV de stiri si azi ma intreba nirata – „domnule, impscatu era cu rusii sau ala de l-a impuscat? Radu ne-a explicata aseara ca daca tii cu rusii trebuie sa fii impuscat. Mie imi place sa citesc si am cateva carti scrise de rusi, se pune ca tin cu rusii daca spun ca imi plac si vine vreun vecin daca afla sa ma loveasca in cap, ca pistoale nu cred ca sunt pe strada mea?”

  Oricum, Radu Tudor a batut culmea nesimtirii cand a spus ad verbis ca Fico a meritat sa fie impuscat pentru ca era prorus?

  Serios?

  Asta e jurnalism?

 23. # reno: ai dreptate presa este aservita ți-e greață sa citești aberațiile lor. Dar xa sa fim măcar noi corecți slovacii le zic ,,TIGANILOR -CIGANSKA ” și nu rom vad cu tristețe ca termenul asta s-a împământenit și dacă nu le zici țiganilor-romi ești catalogat rapid ca fiind rasist. Dacă ești curios englezii le spun țiganlor -gipsy, francezii le spun -gitan , dacă ai dubii cauta și vei afla. În Europa culmea noi românii suntem numiți țigani, a fost suficient o generație de spălați pe creier ca lumea sa creadă tâmpenia asta.

 24. Eu așa înțelesesem de la această UE și de la „etalonul democrație* America,va nu trebuie încurajată violenta și extremismul in platformele media de azi ,că uite la ca se poate ajunge ,dar când lucrurile stau de cealaltă parte ,regulă nu se aplică,oricum ne-am obișnuit cu minciunile și cinismul american globalismu nu este nici pe departe democrație și respect,,mai degrabă cuibul satanic, dezmăț și haos mondial

 25. Asta e o amenintare in sine . Nazismul Hibrid occidental se demasca putin cate putin.
  Anglicani, et merg mana in mana cu Sionistii Khazari si Formatiunile AZOV.
  Vom vedea .

 26. Cum se poate ca intr-un înalt demnitar, păzit corespunzător de instituția specializată a statului să poată cineva să tragă cinci focuri de arma ? Intr-un lider interlop, păzit de cei din grupul pe care îl conduce, e puțin probabil să tragă al doilea foc

 27. Reporter TVR2. Sa te duci in Slovacia, in fata spitalului unde e tratat Fico si sa tranzmiti precum ” atentatul este provocat de extremismul populist suveranist, putinist,etc, toate invecivele!?

 28. Abordari eminamente absurde si periculoase. Cine este impotriva inarmarii Ucrainei, impotriva masurilor aberante ale liderilor lumii, este automat etichetat prorus, nationalist sau extremist ! De la inceputul conflictului din Ucraina si recent din Israel/Palestina, cainii razboiului s-au dezlantuit. O tin langa cu inarmarea. Nici un demers real, autentic de pace. Trebuie batut cu pumnul si in masa lui Zelensky si a lui Netanyahu. Nu se vrea. Resorturile sunt altele, iar dezinformarea si intoxicarea in formele cele mai naive, fac parte din politica de stat.

 29. „Marian Kotleba și-a pierdut mandatul de parlamentar în urmă cu doi ani, fiind condamnat la închisoare cu suspendare pentru afișarea unor simboluri naziste și finanțarea unei mișcări naziste (la alegerile din 2023, partidul nu a reușit să obțină niciun mandat în parlament)”. Numai că cel puțin două din dezideratele lui Hitler se pare că au fost întemeiate, din moment ce și astăzi își fac efectul asupra societăților ce se văd depășite de situație.
  Cine nu recunoaște și în realitatea de astăzi marea problemă a romilor, că noi am scăpat de țigani cu ajutorul unui alt etnic- Ilici, folosindu-se de un rasism prost înțeles, n-are decât să vadă efectele imediate ale înmulțirii lor într-un ritm uluitor, cel puțin în raport cu românii și mai ales faptul că mai toți sunt șomeri, dar foarte mulți dintre ei de o prosperitate strigătoare la cer, ce se datorează mai mult unor acțiuni reprobabile decât sumelor încasate pe vânzarea de fier vechi … 😎
  Ca să nu mai spun de cele câteva cete de maneliști neimpozitați care contribuie din plin la degradarea morală a întregii societăți ce sfidează nu numai fiscul , ci și orice legi ale bunului simț, sau mă rog, gust, în care se spune că nu te poți …băga !.
  S-au dus timpurile unor artiști faimoși, virtuozi ai cântecului popular lăutăresc ( Fărămiță Lambru, Maria Lătărețu ș.m.a.)) și astăzi cu ajutorul unor studiouri proprii se lansează tot felul de „opere” de mahala, ce le aduc unor caraghioși bani (neimpozitați) cu nemiluita !

 30. NATO a fost de mult o cloaca in care atentatele teroriste, asasinatele, sabotajele, destabilizarea statelor, imixtiunea in treburile interne, provocarea de razboaie civile au fost toate vazute ca tactici acceptabile…

 31. Ce sa intelegem ca toti astia care nu tin cu zdrelenschi,cu leguma de la Washington,cu Macronel de la menopauza,Struhl al Germaniei si Ursulita,viespea de la UE, trebuie omorati fara mila si fara rusine.Iar cine-i omoara vor fi decorati cu ordine de stat. Asta pana le da Rusia bomba si le topeste spiritele de razboinici

 32. II….
  Ce era rău dacă aveau și neamul ăsta o țară a lor, cum s-a făcut de exemplu pentru evrei și se maneleau între ei cât doreau fără să aștepte de la noi, din tot mai puținul nostru ajutoare sociale cam de mărimea unei pensii a unui românaș de-al nostru ce și-a rupt coatele pe la cele școli sau locuri de muncă !?
  De frica de a nu fi acuzați de rasism ne complacem într-un antiromânism sadea, ce ne va fi fatal până la urmă ! ! 😎
  Și aici mă refer și la banii grei plătiți de la bugetul României pentru a întreține un institut străin de tot ce-i românesc și nu piere odată cum ar vrea ei, ca să le rămână teritoriul, ce condamnă de zor și pe bani grei holocaustul fără să le pese că ei fac exact același lucru, acum în plină democrație originală, fără a plăti nici un șhekel pentru genocidul din Gaza , condamnați de întreaga Omenire, dar apărați de jandarmul mondial pe care-l dirijează și stăpânesc din umbră, cred ei, deși-i tot mai la vedere cârdășia la nivel mondial !
  Ăștia nu s-au mulțumit cu o Țară pentru înființarea căreia s-a murit în două WW, ci sunt pe cale să-l declanșeze pe al treilea că nu se mai satură odată de teritorii străine, dar dau vina pe alții, cei care și le apără pe ale lor ! 😎
  P.S.
  Vă imaginați cam cum ar arăta vechea Dacie populată doar de cele două seminții, cum probabil se va ajunge până la urmă?
  E drept că nu pentru foarte mult timp, că ăștia nu se vor lăsa până nu ajunge doar unul stăpân !

 33. Dublu standard. Daca Fico era sorosist si un profesor/comentator ar fi zis ca e normal sa fie impuscat datorita politicilor sale atunci profesorul ajungea la puscarie pentru incitare la violenta. Asa nimeni nu se deranjeaza din contra mesajul odios e preluat ca fiind normal!!!

 34. S-au tâmpit rușii! Au dat ordin că pro-rusii europeni să se omoare intre ei,in semn de protest pentru ajutorul dat UCR ! Agenția de presă pro UCR-nazi,NEXTA mai tare că Reuters,AFP etc. Progresism nazist și stalinist in secolul XXI ! Urmează ghetourile și crematoriile !

 35. Nu am nici o indoiala ca blestematii astia de globalisti au organizat si executat atentatul pentru a descuraja si alti lideri sa se opuna globalismului satanist. Nu vad insa care ar castigul liderilor care dau dovada de lasitate extrema si care oricum vor fi asasinati, pentru ca planurile satanistilor globalisti prevad uciderea a peste 7 miliarde de goyimi pentru a lasa in viata doar elitele sataniste si un numar de 2500 de sclavi goyimi pentru fiecare membrua al elitei sataniste. Asta declama mereu in public sacerdotii satanisti, nu ne indoim de veridicitatea planurilor lor care sunt afirmate la lumina zilei. Planul depopularii masive a primit lovitura de incepere in 2020 de la actualul rege al Marii Britanii, care a afirmat la WEF-Davos. ca a venit momentul inceperii depopularii si noii nordini mondiale. Prima masura a fost falsa vaccinare impotriva unei false pandemii cu seruri care deja au ucis sau lasati infime milioane de persoane. A continuat cu raazboiul din Ucraina si apoi cu genocidul din Gaza. Sub pretextul unei false incalziri globale guvernele anglo-saxone si altele afiliate arunca din aer cantitati enorme de pulberi otravitoare care ucid si ele lent si imbolnavesc miliarde de oameni care respira in timp particulele otravitoare raspandite in aer de avioane special dotate. In concluzie, lasitatea liderilor goyimi din lume este o imensa prostie, pentru ca promovand marea resetare, vor fi si ei printre primii ucisi impreuna cu familiile lor, indiferent de faptul ca din lasitate nu se opun glabalizarii si depopularii. Liderii care se opun. daca vor fi uniti se vor salva si pe ei si popoarele pe care le conduc. Datoria actuala a liderilor este sa apere popoarele pe care le conduc de satanissm si de disparitia lor de pe aceasta planeta. Fico este un lider patriot care a inteles adevarurile miscarii globaliste. De aceea Dumnezeu il va ajuta sa scape cu viata si sa conduca la Slovacia la victoria impotriva satanismului.

 36. Mă, voi ce sunteți ?? Presă sau agitatori politici, politruci, marionete ale unora borfași mondiali. De ce răstălmăciți și ziceți altceva decît este,. și este demonstrat, clar pentru oricine mai informat..Atentatorul aq declarat că e impotriva politicii lui Fico, e pro ukraina, pro război, și e de orientare de stînga, nu de dreapta cum se spune și nicidecum nu e putinist..Deci iarăși umblați pe alte cărări decît e firesc.

 37. „Ati inteles lideri din est ? ”

  Da sa traiti, am inteles.
  In cadrul uniunii democrate europene, de acum inainte ne angajam sa nu avem pareri proprii, sa nu respectam vointa popoarelor noastre. Vom asculta indicatiile voastre pretioase si nu vom iesi din linia trasata de voi, democratii din vest.
  Acceptam ca „estul” e sub „cizma ” vestului !
  Va rugam asadar sa nu ne mai asasinati !!!

 38. Inceputul sa facut in tabara celor care simpatizeaza cu Rusia ,acum asteptam ceva asemanator sa se intimple in tabara celor care simpatizeaza cu Ukraina .Hai ca incepe sa se mai infierbinte situatia ,ca prea monoton era pana acum.

 39. Dacă așa se arată situația ne așteptăm ca atacatorul să fie premiat. Să sperăm că se va organiza o festivitate de premiere la Bruxelles sau măcar la Bratislava cu covor roșu, fanfară, salve de tun și bineînțeles premiul pentru atacator. Mai am o întrebare. Premierul lezionat ar trebui pedepsit? În ce fel de lume trăim?

 40. Cică nevasta lu’ paznicu-poet este ucraineancă. Dacă este așa atunci lucrurile sunt limpezi.

 41. Stati linistiti tovarasi ca pe Marcel nu-l impusca nimeni, nici pe Klaus, desi ar merita.

 42. Era proaspăt căsătorit cu o Urcacă Năvalnică, măR❤g …
  ●}RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK{●

 43. Mai ti minte cand USA spunea ca FICO n-a fost ales democratic …
  ca avoturie au fost furate …

  si ca n-a fost vointa poporului PRO-iudeUS slovac sa aleaga un anti-BIDEN si anti-MACRON si anti-UE la sefia SLOVACIEI ? Un FICO care nu voia trupe NATO la urkani …

  De ce crezi ca patriotul ala erou ASSASSIN batran, de 71 de ani, s-a gandit sa-l ucida ca pe CEAUSESCU, pe uzurpatorul FICO ?

  CLAR !

  Altceva era daca FICO pierdea la alegeri cum a pierdut TRUMP sau cu sacii numarati correcta CLOSETTE la sectorul 1 … dambovitzean !

 44. Implicarea serviciilor secrete ucrainene în tentativa de asasinare a lui R. Fico, identificată de autoritățile slovace
  A fost dezvăluită o înțelegere secretă între soția făptuitorului și serviciile secrete ucrainene HUR.
  Poliția slovacă a descoperit dovezi importante care leagă Ucraina de tentativa de asasinare a premierului slovac Robert Fico. Potrivit autorităților, au fost găsite dovezi care leagă tentativa de asasinat de Direcția de Informații a Ucrainei (HUR). Poliția slovacă a ajuns la această implicare când a descoperit capturi de ecran care o arătau pe soția atacatorului comunicând cu un oficial HUR.
  Aceste mesaje dezvăluie planuri și înțelegeri secrete care par să fie legate de tentativa de asasinare a premierului slovac. Dezvăluirea acestei legături a provocat rumoare la nivel internațional, mai multe țări solicitând clarificări din partea guvernului ucrainean. Relațiile dintre Ucraina și Slovacia sunt sub presiune, iar Uniunea Europeană monitorizează îndeaproape evoluțiile. Guvernul ucrainean a negat orice implicare în acest caz, spunând că acuzațiile sunt „nefondate și motivate politic”.

 45. Davosică nu mai are timp; se precipită lucrurile.Dacă și căzătura aia dd Rutte a ajuns șef peste pistoale, vin vremi grele.Până acum mă gândeam la alții dar încep să am că opțiune AUR deși sunt aproape sigur de dezamăgire.Sper, cel puțin, să nu fie atât de cruntă că în cazul celorlalți.

 46. „Slovacia nu este neglijabilă, însă nu este un actor major în UE. Și nici Ungaria nu este un actor major în UE. Aceste țări se opun ajutorului pentru Ucraine”-DA 40 % DINTRE GERMANI, ȘI TOT ATÂȚIA SPANIOLI,FRANCEZI,ITALIENI SUNT TOT ACTORI NEMAJORI ??

 47. Domnule X, ati pus degetul pe o rana deschisa, exact asta se intimpla! Va aduceti aminte cum a reactionat UE la alegerea doamnei Meloni ca prim-ministru al Italiei? Meloni a fost amenintata direct sa nu ” devieze ” de la linia UE, atunci cind ea a afirmat ca pentru ea familia este sfinta si parintii sunt ” mama si tata „? Cum este ” tratat” Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, care incearca sa aypere populatia maghiara de aberatiile lor dementiale, din care spicuiesc doar emigratia si LGBT?

 48. Autorul articolului își trădează imediat adevărata apartenență atunci când îl leagă pe J.Cintula de o grupare de extremă dreapta pro-rusă demult dispărută! De atunci, poetul care a încercat asasinatul a devenit un progresist și pro-ucrainean, după cum se poate constata în mai multe videoclipuri în care propriul său fiu, precum și el însuși recunosc!

 49. @4M
  Daca e asa, inseamna ca Ucraina este un stat criminal terorist, care ii anihileaza pe cei care nu se supun ordinelor de sustinere a Ucrainei in razboiul cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.