Români morți din cauza West Nile

Şapte cazuri au fost confirmate cu infecţie cu virusul West Nile de la începutul perioadei de supraveghere a acestei afecţiuni (6 iunie) până pe 17 august, a informat, marţi, Institutul Naţional de Sănătate Publică. Acestora li se adaugă încă un caz suspect, catalogat ca „probabil” dar care nu a fost încă definitiv confirmat.

Potrivit INSP, au fost înregistrate trei decese în urma infecţiei cu virusul West Nile în judeţele Satu Mare, Ilfov şi Dolj.

Cazurile de infecţie cu virusul West Nile au avut următoarea distribuţie: câte două în Bucureşti şi judeţele Dolj şi Ilfov şi câte unul în judeţele Satu Mare şi Galaţi.

Un caz de infecţie cu virus West Nile a avut dublă expunere – Bucureşti şi judeţul Tulcea.

Specialiştii INSP recomandă populaţiei următoarele:

  • să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;
  • să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari;
  • să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre);
  • să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei;
  • să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Există o mare diferență între o „infecție” parazită și ceea ce se numește „infecție” virală – nu există așa ceva
    ca o „infectie” virala. Un virus este o bucată de carne moartă. Un fragment celular. Orice ce conține ADN sau ARN poate doar proveni dintr-o celulă vie. Termenul „virus viu” este un oximoron. Niciun virus nu are viață. Niciun virus nu se poate reproduce singur. Cele două cerințe de bază ale vieții sunt metabolismul și reproducerea. Virusul nu deține niciuna din cele doua calitati. Cea mai mare parte a vieții de pe Pământ este o singură celulă, bacterii nenucleate care posedă cerințele de bază pentru viață, metabolism și reproducere. Pulverizarea pesticidelor pentru a combate țânțarii suspectați ca purtători ai virusului West Nile nu s-a dovedit științific a fi sigură pentru oameni sau eficientă împotriva bolii. Pulverizarea cu malathion, un cancerigen și un blocant cunoscut al sistemului imunitar, sau un substituent al acestuia, Anvil 10:10, încalcă o practică de bază în domeniul sănătății publice. Pe baza documentelor guvernamentale retipărite în 530 de pagini a autorului Death in the Air: Globalism, Terrorism and Toxic Warfare (Tetrahedron, LLC, 2001; 1-888-508-4787), chiar și originea WNV și declarațiile privind apariția sa de-a lungul statelor de coastă din est, sunt discutabile, dacă nu suspecte. La sfârșitul anilor 1930, studiile asupra virusurilor encefalitei înrudite au fost lansate ca pionierat în districtul West Nile din nord-vestul Ugandei, unde se află Agenția Internațională pentru Cercetare în Cancer (IARC), finanțată de familia Rockefeller.

  2. Au scăzut vânzările la aparatele de țânțari și spray-urile de muște, așa că mai dau „echipili” câte un stimul vânzărilor spre sfârșitul sezonului pentru spray-uri și aparatele de țânțari și pregătesc terenul pentru sezonul rece când curgerea muncilor și strănutul va fi declarat epidemie…

  3. ca ati anulat comentariul, numai ca pe Dumnezeu nu-l veti putea pacali sau nu-i veti putea sterge memoria

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.