Cea mai mare despăgubire în baza unei asigurări de viață

Cea mai mare despăgubire acordată anul trecut în baza unei asigurări de viaţă a depăşit suma de 1,48 milioane lei, arată datele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

În total, valoarea celor mai mari 5 indemnizaţii plătite în 2022 în baza unor astfel de poliţe a depăşit 4,6 milioane lei acestea fiind achitate ca urmare a unor îmbolnăviri grave sau decese ale persoanelor asigurate, cauzate de diferite forme de cancer.

Trei dintre poliţe au fost contractate individual, o asigurare a fost încheiată prin intermediul unei bănci, iar o alta ca un beneficiu salarial acordat de angajator – toate oferind, însă, protecţie financiară familiilor asiguraţilor.

„Asigurările de viaţă sunt o modalitate responsabilă de a ne asigura că cei dragi vor fi protejaţi financiar în cazul unor evenimente nefericite, imprevizibile. Ele ne oferă siguranţa că familiile noastre vor avea parte de un sprijin, indiferent de ce ne rezervă viitorul”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Indemnizaţiile brute plătite românilor în baza poliţelor de asigurare de viaţă, inclusiv maturităţile şi răscumpărările, au crescut anul trecut cu peste 25% faţă de 2021, până la valoarea de 1,8 miliarde lei.

În plus, din cea mai recentă ediţie a Barometrului UNSAR – IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor rezultă că interesul pentru asigurările de viaţă este unul ridicat, 4 din 10 români intervievaţi fiind mai interesaţi de aceste poliţe.

În acest context, UNSAR lansează marţi campania #gatapentruVIATA, ediţia a IV-a, o iniţiativă de educaţie financiară anuală, dedicată asigurărilor de viaţă şi sănătate. Ediţia din acest an se adresează cu precădere familiilor cu copii, proiectul venind cu informaţii utile despre beneficiile oferite de aceste produse financiare.

Astfel, campania îşi propune să aducă în discuţie instrumentele financiare de protecţie pe care tinerele familii le au la dispoziţie, într-o formă inedită, cu diverse instrumente interactive atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici. Acestea pot fi descoperite pe pagina dedicată a proiectului, găzduită de platforma www.asiguropedia.ro.

Înfiinţată în 1994, UNSAR reprezintă 21 de companii de profil care deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Parca cea mai cea despagubire, a fost platita cu cativa ani on irma pentru fata accidentata la maini, din cate imi amintesc! Acum e alt caz de care se afgata pentru a continua cu magariile?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.