România, cel mai sever declin

Primele estimări publicate luni de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat) arată că producţia de servicii a crescut cu 1% în Uniunea Europeană şi cu 1,5% în zona euro, în ianuarie, comparativ cu decembrie 2023, în timp ce România a raportat cel mai sever declin.

În decembrie 2023, producţia de servicii a crescut cu 0,1% în UE şi a scăzut cu 0,1% în zona euro, faţă de luna precedentă.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, în ianuarie, comparativ cu decembrie 2023, cele mai mari creşteri au fost în Lituania (4,9%), Grecia (4,5%) şi Germania (2,8%), iar cel mai sever declin în România (minus 5,1%), Letonia (minus 2,6%), Estonia şi Luxemburg (ambele cu minus 2,1%).

În rândul statelor membre UE, producţia de servicii a crescut cu 0,7% pe segmentul „transport şi depozitare”, cu 0,3% la serviciile de cazare şi alimentaţie publică, cu 0,3% pe segmentul „informare şi comunicare”, cu 2,8% la activităţile imobiliare, cu 3,6% la activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice şi cu 0,7% la serviciile administrative şi de asistenţă.

În ianuarie 2024, comparativ cu ianuarie 2023, producţia de servicii a crescut cu 4,1% în Uniunea Europeană şi cu 4,5% în zona euro.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, în ianuarie 2024, comparativ cu ianuarie 2023, cele mai mari creşteri au fost în Lituania (19,5%), Grecia (9,8%) şi Danemarca (7,4%), iar cel mai sever declin în Estonia (minus 5,1%), Ungaria (minus 4,8%) şi Slovacia (minus 4,7%). România a raportat un avans de 1,3%.

În rândul statelor membre UE, producţia de servicii a crescut cu 2% pe segmentul „transport şi depozitare”, cu 1,2% la serviciile de cazare şi alimentaţie publică, cu 6,5% pe segmentul „informare şi comunicare”, cu 3,3% la activităţile imobiliare, cu 4,2% la activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice şi cu 2,7% la serviciile administrative şi de asistenţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

12 Comentarii

  1. La ce prețuri practică interlopii patroni de restaurante, hoteluri, nu este de mirare …românul de rând nu-si permite să meargă cu familia la un restaurant!…
    Uitați-vă cât costă un sejur de 3 zile într-un spa?…
    Sau un weekend la mare sau munte?…
    Praful să se aleagă de toți nenorociții ăștia din horeca!…

  2. Este normal, fiindcă ne-au luat TOT în numele apartenenței la minunatul Occident Colectiv. Cu speijinul conducătorilor trădători de neam şi țară, pe care i-au pus să guverneze colonia România. Ne-au luat resursele, eețelele integrate strategice, ne-au distrus industria, flota, minele şi tot ce aveam, oferindu-ne o viață pe datorie. Dacă nu mai poți produce nimic pentru tine şi neamul tău, cum ai putea să-ți revii şi să o duci mai bine? Nu poți decât să te afunzi tot mai mult în sărăcie şi mizerie! La asta ne obligă partenerul strategic în mod direct sau prin intermediul instituțiilor criminale ale UE.

  3. Industria evaziunii fiscale declara ceva ? Romania ar trebui sa aiba PIB de pana la 1.000 de miliarde euro. Declara doar +300. In B nu se mai cumpara masini SH, hahaha. Metrul patrat de construtie mizerabila a ajuns la 2.000n euro, de 3x mai scump ca in trecut ! Din 2007 pana azi PIB a crescut de 2x, doar. Continuati, „pentru ca meritati” (VICHY) !

  4. Aceste informații, pentru că au fost hrăniți cu minciuni capii u.e., ar trebui urgent sa fie informați verbal și să le înmâneze actele pentru a fi siguri că afla! Daca e doar scriptic fara informații verbale, nu pierd timpul capii u.e. pentru informare! De unde știm că, poate asta a fost planul să distrugă Romania total!

  5. Lăsați-le încolo de servicii, industria să meargă. Mai nepoluantă, dar să mearga. O fi important și turismul, dar putem mai mult decât cameriste și ospătari. Consultanți avem destui mai ales la ONG că acum orice nimeni e consultant.

  6. NORMAL! E DATORAT HANDICAPULUI AUSTRIAC SCHENGHEN, E DATORAT HABARNISTILOR NOSTRI CARE NE CERSESC ACUM VOTURI CA AU PUPAT IN FUND COMISIA EUROPEANA SI NU MAI DORESC FIRME NATIONALE,DECI INDUSTRIE MINIMA A STATULUI , SI ALTE MASURI HABARNISTE..
    munca e doar pe hartie (anunturi false de munca de la proprietarii siteurilor si de la guvern? ).
    chiar cineva care posta munca pe anofm se plangea ca habarnistii i-au lasat anuntul expirat 2 ani ..si era asaltat pe telefon !!!
    STRAZI JEGOASE, CLADIRI CARE STAU SA SE PRABUSEASCA,JEG , SOBOLANI , PODURI CARE STAU SA SE PRABUSEASCA…
    ACUSI INCEP INCENDII NATURALE, INUNDATII, VOM AVEA MILIOANE DE CUTREMURE MICI(SPER) …
    deci cine face aprecierile astea si tam tam probabil joaca la bursa (ptr ca ei au acces in computerele guvernamentale si stiu orice e enevoie sa joace la bursa si ce nu : unde nu functioneaza computerul le da raportul Ciolacu si se repara orice neajuns de necastig 😀 )

  7. La ce preturi practica, normal ca se duc in jos cu viteza. Sa ceri pe o ciorbita 28-30 de lei… Serios? Cu 50 de lei faci 10 litri. Pe o bere / suc 12 lei? Stai pe terasa acasa si cu banii astia mamanci si bei de 4-5 ori mai ieftin. Asta e. Putem trai si fara acest lux. Auzi lux sa mananci in oras si sa bei o bere. Rau am ajuns, dar hapsaneala este pe masura.

  8. daca iarna a fost blanda si presa ne anunta ca vom fi invadati, ca vom ajunge la sapa de lemn, atunci nu mai mergi la schi, stai acasa, iar daca esti VIP care nu stii decat sa toci banii mergi in Dubai la ”schimb” de experienta…te pozezi pt un album fb de matroana, presa iti face reclama ca sa ofere si celor saraci un peisaj alunecos si sa creasca si audienta…

  9. Institutiile pe care le citati sunt serioase, @Cotidianul? Unde sunt serviciile SPECIFICE, PROPRII, adica, LA PERSOANA? spitalul, scoala, cresele, caminele de batrâni, politia, pompierii, cartile tiparite, ordinatoarele vândute, lucrarile de infrastructura, adica drumuri, sosele, poduri, etc, fiindca ele aduc civilizatia? unde e reteaua G5 a Huawei, pe care-a refuzat-o Ciolacu, fiindca, de! România a rupt cu vechii prieteni, pe care acuma si-i considera „dusmani”, fiindca asa vor SUA (nu interesul national, ci SUA, contrariul lui), reteau G5 a Huawei, adica telefoanele în zonele de deal si munte, 1/3 din tara, în care lumea nu poate sa telefoneze la Salvare, în caz de urgenta vitala, si-asta, din cauza lui Ciolacu si complicilor de la guvern?!

  10. Sugativei de la Pescobar ii merge bine, dameza inchiriaza vile pentru pregatirea miresei. Asta spune totul despre nazuintele multimuilenare ale acestui popor sau ce-o mai fi el. Cât despre popo(r)ul ei…

  11. Andrei , nu este prost cine cere , este Prosssst cine da . sa fii sanatos si sa te bucuri acasa de toate bunataile . In comunism nu prea aveai unde sa iesi , caci restaurantele erau pline doar de „2 ochi albastri ” si citeodata si ciorba sau friptura .

  12. Romanii sunt fericiti asa ne spunea inca PM Catzu!. Asa este si acum…duduie tara de bunastare si fericire, fiecare roman poate sa manance covrigul sau si nu-i mai trebuie nimic. Pai suntem noi prostii lumii sa ne uitam la statisticile astora din vest?. Pai n-avem noi statistica noastra?. Bai fratilor am intrecut deja Ungaria, Slovacia, Grecia si nici Germania sau Franta. nu stau prea bine. Venim tare din urma. Ne-a anuntat dl PM salariu mediu de 2000 euro si salariu minim de 1200 euro. Adevarat oare?. Poate doar la Guvern si in tartacutele ratacite ale unor politicieni…Stai si te minunezi de unde atata prosteala in capul unora si atata credulitate in mintea poporenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.