România depășește borna de 1.000 de km. de șosea rapidă

Astăzi, la ora 13.00, România atinge și depășește borna de 1.000 de kilometri de drum de mare viteză, după ce se va deschide circulației secțiunea Nușfalău-Suplacu de Barcău, de 13,55 km, a Autostrăzii Transilvania. Lungimea drumurilor rapide va ajunge astfel la 1.008 km.

Antreprenorul turc, Nurol Insaat Ve Ticaret SA, a construit și proiectat acest sector de autostradă în 2 ani. Contractul, finanțat prin Programul Transport (#PT), a avut o valoare de 384,14 milioane de lei (fără TVA).

Această secțiune de 13,55 km. nu este legată momentan de niciun al tronson de autostradă și până de curând se credea că va fi o autostradă muzeu. Însă, s-a găsit soluția unei descărcări provizorii dinspre Suplacu de Barcău astfel încât să permită autovehiculelor să se bucure de noua investiție.

”Luăm țipla de pe muzeul A3 Nușfalău-Suplacu de Barcău și atingem borna 1.000. Constructorul bibilește ultimele detalii, iar descărcarea provizorie dinspre Suplacu de Barcău este și ea gata. Termenul de finalizare, februarie 2023, a fost depășit. Antreprenorul general, Nurol, nu s-a mișcat rău la acest prim contract pe care l-a câștigat în România, dar nici nu a reușit o performanță notabilă. Am fi putut circula pe cei 13,55 kilometri dintre Nușfalău și Porț încă din luna iulie, dar oficialii CNAIR au tergiversat nepermis de mult rezolvarea birocrației aferente descărcării provizorii. Una peste alta, odată cu această inaugurare, atingem borna de 1.000 kilometri aflați în exploatare. Contorizăm 968,31 km de autostradă la care se adaugă cei 39,85 km de drum expres veritabil de pe DEx12 Slatina-Balș. 1008,16 km de drumuri de viteză și… siguranță. Aproximativ o treime din cei 3.000 km cât ar trebui să avem în țară pentru o rețea rutieră modernă”, au declarat reprezentanții ONG Pro Infrastructură, specializat pe monitorizarea marilor lucrări de infrastructură din țară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4404 Articole
Author

6 Comentarii

  1. In zece ani de zile l-a auzit cineva pe Iohannis pronuntand cuvantul autostrada?

  2. Trebuia, macar pe o porțiune mică să poată circula fiara iredentista Katalin Nóvak când va dezveli sub privirile tâmpe ale conducătorilor României o statuie a unui grof ungur de la 1300 și în Sălajul cu Bădacin-ul lui Iuliu Maniu, ajuns a lui Dácian Cioloș. Probabil “descărcările” de pa autostrada muzeu sunt spre Pericei. Copii de la școala românească nu se învață zona Dacilor liberi, în schimb ungurii îți vor spune unde s-a oprit ocupația romană și deci românii nu mai pot revendica latinitatea. Asta când în anii 60 încă oșenii veniți la Baia Mare din Țara Oașului în gube aveau aceeași vestimentație, tunsoare și fizionomie ca dacii de pe Columna lui Traian.

  3. … și la copii le spuneau pruncuți, la spalat lăut, la mână brâncă…

  4. „TOTUȘI,DOAMNĂ ANCUȚA A. -DAȚI-I UN PUPIC D-LUI GRINDEANU!(binențeles după ce îl veți acuza că a omorât oamenii ce lucrau la ora 01:30 pe șantierul A7 Moldova.)

    9

  5. …ne-am dat seama dupa numarul de accidente, in crestere si mai rapida…

  6. CAM putin, dupa 34 de Ani de DAMACRACY Prea RAS_CRACITA in TOATE Pozitiunle, To’arashi …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.