Comisia Europeană şi-a reafirmat joi poziţia conform căreia România şi Bulgaria sunt pe deplin pregătite pentru aderarea deplină la spaţiul Schengen.
”Referitor la poziţia Comisiei despre ridicarea controalelor la frontierele interne pentru Bulgaria şi România, aceasta rămâne clară, aşa cum preşedinta Ursula von der Leyen a afirmat în orientările politice pentru următoarea Comisie Europeană (2024-2029): Bulgaria şi România şi-au demonstrat capacitatea legată de gestionarea frontierelor şi returnări. Ele sunt pregătite şi ar trebui să beneficieze integral din spaţiul Schengen”,a declarat pentru Agerpres un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.
El a răspuns astfel unei întrebări referitoare la consecinţele introducerii controalelor la graniţele interne de către mai multe state din Schengen asupra extinderii acestei zone prin integrarea deplină a Bulgariei şi României, inclusiv cu frontierele terestre.
”Consiliul va trebui să ia o decizie suplimentară pentru a stabili o dată pentru ridicarea controalelor la frontierele terestre interne între Bulgaria, România şi alte ţări Schengen. Comisia va continua să furnizeze tot sprijinul necesar preşedinţiei Consiliului pentru a asigura că o decizie privind frontierele terestre poate fi luată în 2024”, a adăugat purtătorul de cuvânt citat.
În urmă cu zece zile, Germania a introdus, pentru o perioadă de şase luni, controale la toate frontierele sale terestre pentru a combate imigraţia ilegală.
Autorităţile germane introduseseră deja controale la graniţele cu mai multe ţări vecine, iar din 16 septembrie aceste măsuri au fost extinse şi la frontierele cu Luxemburg, Belgia, Olanda şi Danemarca.
Potrivit normelor UE privind azilul (aşa-numitul regulament Dublin), cererile de azil trebuie să fie procesate în ţara membră unde migrantul intră prima dată în blocul comunitar.
Spaţiul Schengen este zona de liberă circulaţie a Uniunii Europene care include majoritatea celor 27 de state membre ale UE. La sfârşitul lunii martie a acestui an România, alături de Bulgaria, a aderat la această zonă parţial – doar cu frontierele aeriene şi maritime din cauza lipsei unanimităţii în Consiliul UE, iar o decizie privind eliminarea controalelor la frontierele terestre încă este aşteptată.
‘Propagandă ieftină’, Germania a spus-o clar că îi este bine cu controlul la frontiere.
La anul și la mulți ani…Aleluia..
Dacă shengenul merge de facto pentru hoardele scăpate de prin pușcăriile și shitstanele orientale dar nu de jure pentru membrii, e clar că loialitatea noastră că națiune e prost plasată.E vb și despre o însusire, zic eu, reprezentativă , destul de absentă în politică loco:onoarea.
Romania si Bulgaria in Schengen din 2035, probabil, cand se va renegocia impartirea lumii dintre SUA si Rusia !
Suspendarea temporara a aplicarii Schengen in Germania si nu numai, nu inseamna ca exista vreo neclaritate in ce priveste aderarea totala la acest spatiu comunitar a Romaniei, asa cum se insinueaza…Clar e ca prin declaratia UE se recunoaste indirect prejudicierea
Romaniei in momentul admiterii aeriano-maritime…Pe de alta parte, Germania isi recunoaste politica antigermana si anti europeana aplicata din 2015 de catre rasputinoida ENGIE, de a permite tranzitul spre Germania si prin presiuni spre intreaga UE a refugiatilor fabricati de Rasputin in Siria si Iraq, dar si in Afganistan si Azerbaidjean…
Din 2013 tot scriu că Romania nu va fi în shengen nici peste 100 ani(participam într-un grup care, alaturi fiind, discutau despre acest subiect și, afirmația că pașaportul e controlul unic pentru orice granita in cel mai scurt timp), se dovedește realitate definitiv. La fel și viza Waver pentru america, america are nevoie urgent de albi și e obligata sa respecte gena alba dar nu e și obligatoriu.
@ Charlie
Rusofobia îți dă ulcer la stomac și te face să debitezi numai prostii !
Pt. cultura ta generală, ECONOMIA este ENERGIE transformată. Iar prima economie din Europa (R.F.G. nu Ilfov) are nevoie de energie ieftină. Aceasta putea veni cu ușurință din Rusia, dar slugile americanofile de-acolo si din UE au câștigat partida. Bye bye gaz ieftin de la Rasputin, din 2022 economia germană va ajunge la nivelul Albaniei si Valahiei.
Sabotajul NS2 a pus capacul pe moaca celor care mai aveau vreo speranța să importe gaz ieftin de la Rusi.
„tranzitul spre Germania si prin presiuni spre intreaga UE a refugiatilor fabricati de Rasputin in Siria si Iraq, dar si in Afganistan si Azerbaidjean…” zice Radio Vocea Propagandei Demokratice.
teapa din 2006!
teapa continua , cat e posibil mai e de muls e pe Bulgaria si Romania (in plus trebuie tinuta la respect ptr ca are mult potential si inventii periculoase ptr alte economii in schenghen..) ..mai pune noii fraieri de muls..