Avertismentul Rusiei: va răspunde noilor sancţiuni impuse de UE!

Administraţia Vladimir Putin a denunţat, sâmbătă, decizia cu accente de „cinism” a Consiliului Uniunii Europene de a impune sancţiuni Rusiei pentru incidentul produs în noiembrie 2018 în Marea Azov, avertizând că măsurile luate de Bruxelles vor fi urmate de o reacţie.

„Pe 15 martie, Consiliul UE a adoptat măsuri restrictive unilaterale vizând cetăţeni ruşi. Pretextul includerii compatrioţilor noştri pe lista sancţiunilor nelegitime a UE este marcat de ipocrizie şi cinism. Sunt vizaţi angajaţi ai Serviciului Poliţiei de Frontieră din Rusia care îşi îndeplinesc în mod curajos sarcinile de a proteja graniţele de stat”, anunţă Ministerul rus de Externe într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

„Acuzaţiile Uniunii Europene că Rusia ar fi încălcat legislaţia internaţională şi ar fi aplicat fără motiv forţa sunt absolut neadevărate”, precizează instituţia, considerând „regretabil” faptul că Uniunea Europeană s-a raliat autorităţilor din Ucraina, care „au distorsionat” evenimentele produse în noiembrie 2018 în Strâmtoarea Kerci.

Uniunea Europeană, Statele Unite şi Canada au impus, vineri seară, noi sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza incidentului maritim din Marea Azov, a activităţilor din estul Ucrainei şi a anexării regiunii ucrainene Crimeea. Uniunea Europeană a anunţat sancţiuni împotriva oficialilor din cadrul serviciilor de securitate ucrainene implicaţi în incidentul maritim produs pe 25 noiembrie 2018 în Strâmtoarea Kerci, în nordul Mării Negre. Nave militare ruse au capturat ambarcaţiuni ucrainene care se îndreptau spre Marea Azov, pe 25 noiembrie 2018, arestând 24 de militari ucraineni.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat măsuri împotriva a patru membri ai Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB) implicaţi în incidentul maritim ruso-ucrainean. La rândul său, Canada a introdus sancţiuni care vizează 114 persoane şi 15 enitităţi ruse. „Statele Unite şi partenerii transatlantici nu vor permite ca agresiunile continue ale Rusiei împotriva Ucrainei să rămâne nesancţionate”, afirmă Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

25 de Comentarii

  1. Ha ha ! Noua nu ne pasa, ca acuma afara s-a incalzit si nu mai avem nevoie de gaze, au fost inventate in Occidentul „democrat”, nu ca Rusia, masinile care merg cu doi litri de apa la mia de km iar uzinele vor fi dotate cu mori de vint ! … Stati asa … ati zis ca peste 8 luni vine din nou iarna ?! Brrrr !

  2. Sancțiuni? Oare? Nemții sunt pe mana cu ei, mimează sancțiunile iar populimea romana ii crede? Hai Sictir, ciume roșii și brune!

  3. Cel mai mare dusman al Romaniei ramane Rusia!Nu trebuie uitat niciodata!

  4. @Corector : amice, esti idiot. @Alogenul : vezi c-ai Germania chiar în tara: Transilvania a fost sute de ani în Imperiul Habsburgic (construit pe ruinele fostului imperiu carolingian, al lui Carol cel Mare). Ca s-ajungi în Germania, nu-i nevoie decât de-un popas într-un sat transilvan, de la Brasov la Sibiu si dupa: aceeasi arhitectura a caselor, si-aceeasi bucatarie : torturile, strudelul de mere, varza à la Cluj si bauturile, inclusiv. @Strul : mai las-o balta cu „ciuma rosie”, formula nazista. N-ai decât sa cauti în documentele epocii, sa vezi cine-o folosea: nazistii. Nu te mai produce semidoct, fiindca tie-ti faci deservicii, nu altuia. Pe de alta parte, bine-nteles ca nemtii le sunt aliati, fiindca frati cu rusii: tzarina Ecaterina a II a, cea Mare, care era nemtoaica, si care-a si construit Tzarskoie Selo, lânga actualul St. Peterburg, bijuterie arhitectonica si actualmente, loc turistic, si-a îndemnat compatriotii sa emigreze-n Rusia. Si tipii asta au si facut. Stalin a înfiintat si-o Republica sovietica a Germanilor de la Volga, pe care, la invazia lui Hitler, a desfiintat-o, de frica sa n-aiba-n tara colaborationisti, si pe nemti i-a exilat în Siberia, unde-o parte au si ramas (si Merkel le si face vizite) si de unde, alta parte s-a-ntors pe Volga sau a emigrat, dupa razboi, în Germania. Fii atent la numele si prenumele rusilor, fiindca mare parte din nemti si-au pastrat numele de familie, desi rusificate, adica masculinizate sau feminizate, iar prenumele si le-aleg, îndeobste, nemtesti. În St Petersburg sunt vreo 50-60 de mii de nemti, pe strazi se vorbeste si nemteste. Lasând deoparte c-asa zisele „republici baltice” au facut, sute de ani, parte din Imperiul Romano-Germanic (liga Hanseatica) si Prusia (Königsberg, actualul Kaliningrad). La fel cum Ucraina a fost sute de ani de zile-n Polonia (Lvov, care-i acuma-n Ucraina, e-n realitate, un celebru oras universitar … polonez).

    • O tii langa cu aiurelile tale. Germanii nici macar nu sint mentionati printre nationalitatile care locuiesc in Sankt Petersburg, Wikipedia, recensamintul din 2010. Ultimii mentionati sint finlandezii cu 0.1% din aproximativ 5,3 milioande de locuitori, deci 5300 de persoane. Chiar daca ar fi cu milioanele tot nu pot schimba Rusia, caci rigoarea germana nu are nimic de a face cu mojicia ruseasca. Transilvania nu este Germania decit in aparenta caci altminteri este profund romaneasca. Curios a sustine contrariul din partea cuiva care se pretinde romanca din Transilvania. Strudelul nu se maninca numai in Transilvania. Pizza, daca se maninca si la Berlin, Londra sau Paris sau Bucuresti nu inseamna ca respectivele tari sint influentate de Italia. Daca Tarile Baltice au facut parte dintr-un imperiu sau altul nu a fost cu voia lor ci cu de-a sila, specialitate servita cu virf si indesat de catre Rusia tuturor celor care au avut nesansa sa se invecineze cu ea. Liga Hanseatica nu a fost stat ci doar o asociatie comerciala a unor orase maritime nordice. In orice limba onomastica e diversa dar asta nu ii face pe purtatori alogeni. In Romania, sint destui Ioanovici, Popovici, etc dar care nu se considera deloc sirbi. Asa ca mai bine lasa-ne …

    • Rachela rollason faci o buna propaganda cominternista,demna de orice cazatura comuista!Degeaba locuiesti in Franta cand locul tau e in galitia…Rusia,indiferent cat va zbateti rapandulelor khazare,ramane CEL MAI MARE DUSMAN al Romaniei!

    • @Anonim : te vâri si tu-n ciorba. În privinta Transilvaniei, la fel ca-n privinta Rusiei, faci confuzii inadmisibile : a mânca nemteste si-a trai-ntr-un cadru istoric construit de nemti, nu-nseamna a fi si neamt. Ma scoti din rabdari : strudelul e de origine germana, chiar daca, la fel pizzei, si, apropo, mâncarurilor greco-turcesti, a devenit european sau international. Asta sustine 2 lucruri : 1. numarul mare al minoritatilor (nemti, turci, rusi, fiindca-n Germania-Luxemburg se manânca ruseste în restaurante rusesti pline), 2. cât de buna-i bucataria unora (în lume nu-s restaurante cehesti, slovace, dar sunt, si pline, restaurante, în afara alora de care pomeneam, italiene, indiene, la fel de pline, la care se face coada, spaniole, cu tapas, celebre, grecesti, cu mezze-le celebre, pe care le-are si România -„gustarile”, adica tapas ori mezze, între care salata de vinete, turco-greceasca, feta, placinte, cafeaua, ardeii copti, care-s si italieni …), poloneze (francezii manânca „polonez ” adica evreieste, „ashkenazi”, fara sa-si dea seama), arabe (ciorbele), rusesti (piroshti si kulibiak-ul, fel de mâncare obligatoriu de craciun-anul nou în Franta). Confunzi si „se considera” cu „sunt”. Bine-nteles ca sunt români, de ORIGINE sârba (=bucatarie excelenta). La fel cum românii de origine greceasca, turceasca, armeneasca, ungureasca, lipoveana, germana … (din Saxonia si Suabia, cu bucatarie nemteasca cu tot, care si-n Franta-i reputata, drept „alsaciana”, Alsacia fiind mult timp germana), etc. Si afla si ca bucataria ruseasca a devenit un + pentru nemti, ca sunt, si repet, restaurante rusesti ori feluri de mâncare rusesti în mii de restaurante nemtesti. Prost sa fii sa n-aibi habar de ele, sa nu le gusti, fiindca-s excelente, aiuritule. Crimeea : Cehov, TBC-ist, acolo si-a scris opera. Mai si taci. @Corector: zic bine ca esti idiot : nu-s evreica. @Crimea : da. Rusia a devenit deja a 2 putere militara mondiala.

    • @IR: Toate restaurantele sint pline acolo unde sint bani. Mi-a fost dat sa vad plin undeva in Europa un restaurant afgan, altul mongol si unul argentinian, acolo unde pe acestia ii numarai pe degete. Asta nu spune nimic si nu are nimic de a face mincarea cu apucaturile politice, vezi de exemplu kebabul sau cus-cusul. Cei care poarte nume cu rezonata straina vor fi avut cindva un stra-stra-stramos strain dar, daca ei se considera romani, nici vorba de a fi altceva si foarte probabil nici nu cunosc limba de origine. Cumva ungurii Patrubany sau Lakatos sau Mailat se considera romani? Cuza, Coanda, purtind nume de origine greaceasca, nu s-au considerat niciodata altceva decit romani. Ba mai mult, ultimul, la revenirea in tara in 1968, a spus intr-un interviu televizat ca el gindeste in romaneste, asta dupa o viata petrecuta in Franta. A se compara cu fandoseala de azi. Asa ca mai taci tu si mergi si maninca o casa, ca e gustoasa si e ruseasca. Sigur iti va fi pe plac!

  5. Deci rahatii astia sanctioneaza niste oameni, persoane fizice, pentru ca si-au facut datoria fata de Tara lor! Imi aminteste de tactica sergentului din armata care stia ca nu poate sa se puna cu tot plutonul ca l-ar face bucati instantaneu, si atunci alege unu pe care-l face de rahat in fata tuturor pentru a raspandi spaima.
    Sunt convins ca Rusia le va plati inapoi pe pricipiul „ochi pentru ochi” Un stat responsabil isi apara cetatenii, nu ca Romania coloniala care si-i extradeaza.
    Nu ca i-ar durea prea mult pe aia „sanctionati” de vizele sulii si ce mai abereaza aia cu „sanctiunile”
    Aaaah
    La Multi Ani Crimeii revenite la Tara Mama! (asteptam alegerile la uki 😀 )

    • Ridici osanale cui nu trebuie. Apropo, in ce armata ai servit? Crimeea este ruseasca doar de la anexarea ei de catre Rusia in secolul 18. Nu ca as plinge de mila Ucrainei dar Rusia i-a garantat international integritatea prin tratatul de la Budapesta. Nu este insa in firea Rusiei sa-si respecte tratatele. Odinioara, in Crimeea existau si romani. Unde vor fi disparut cu totii de azi Crimeea este majoritar ruseasca?

    • V-ati inselat de forum. Cu mujici si alti racketi à la davai ceas, incapabili de dialog, este inutil sa le reamintim ca Marea de Azov si Marea Neagra nu sunt ale Rusiei.

  6. Sancțiunile cui folosesc.. Mereu trebuie văzut de cine profită și cine pierde. Păi Europa categoric pierde,..Câștigă cel care aduce gaz cu vaporul din america,.. sau iți vinde mărfuri contrafăcute,, iar tu trebuie să-ți distrugi fabricile , ogoarele că te plătește UE ,..și e mai simplu să stai să fii la mila altora. Deci e o porcărie la care mulți ”patrioți” nu vor să reacționeze,.. că e mai important să fii preș, să lingi ,

    • Nimeni nu este la mila nimanui in Uniunea Europeana. Nici un stat nu a fost fortat sa devina membru si are dreptul de a se retrage. In schimb limbajul folosit de dvs. pe acest forum fata de romani este plin de o ura si de un dispret demn de cel al criminalilor unguri de la Ip si Traznea. Ungurii adevarati n-au nevoie de patriotismul dvs. de macelarie. Mars inapoi in pestera la sponsorii rusesti! Mai ales ca nu ati aratat curaj raspunzand vreodata la replicile care v-au fost date. Practicati un hit and run grotesc…

    • Petrolul brut si chiar produse rafinate sint trasportate pe mare. La fel si gazul lichefiat. De ce dependenta de Rusia ar fi mai avantajoasa?

  7. @Rollason Folositi un ton ironic ostil fata de romani in ceea ce priveste Transilvania. Transilvania nu este si nu a fost niciodata Germania, iar austriecii au condus-o nu timp de sute de ani, cum plina de ignoranta auosuficienta afirmati, ci doar timp de 197 ani. Dati impresia ca Germania ar avea drepturi asupra Transilvaniei (ca rusii in Crimeia?)…Da, Rusia ramane cel mai mare dusman al romanilor, si al Romaniei. Este un imperiu care de sute de ani este in plina expansiune coloniala, PE USCAT, nu peste mari. Isi gaseste scuze paranoice in vesnica nevoie de securitate deoarece teritoriile pe care le-a colonizat sunt din ce in ce mai indepartate de punctul de plecare geografic al politicii sale colonialiste (a invatat multe despre pierderea coloniilor de peste mari ale Occidentului). Cred ca tare v-ar placea sa asistati la un nou pact germano-rus,de data aceasta relativ la Transilvania, pe deasupra capului Romaniei. In felul asta Moldova ar putea cere, „nesilita” de nimeni, reintegrarea in imperiul rusesc…

    • Ati subliniat perfect calitatea de imperiu colonial, atipic prin conexiunea teritoriala, a Rusiei. Un exemplu miniatural este Ungaria, de unde si revitalizarea cochetariei reciproce din 1940. Cine seamana se aduna.

    • @Tot el : alt capsoman. Reviziurea granitelor = numai dupa un razboi. Plus ca toata Europa-i produsul grupurilor mici. Habar n-ai de formele de stat în Europa, si de ce-i aia un POPOR, însa te-apuci de scris. România-i stat unitar, cu granitele international recunoscute. Minoritatile nu fac decât sa-i îmbogateasca pitorescul. Îi sunt un atù istoric si TURISTIC. În România nu-s miscari separatiste, nu-i nici Spania (Catalonia, care mai si-are motive de secesiune -limba proprie, cultura proprie, POPOR propriu, recunoscut prin constitutie, si cu granite care depasesc Spania, ajung pâna la Narbonne, în Franta. Catalonezii francezi îi sprijina pe separatistii spanioli, dar ei însisi nu vor secesiunea de Franta), si nici Belgia -în care wallonii, de limba franceza, au saracit, o data cu dezindustrializarea, în timp ce flamanzii-si vad regiunea mai prospera, si vor secesiunea. Uitând ca wallonii au sustinut, economic, Flandra belgiana, când provincia le era prospera. Nu stiu nici daca Flandra belgiana poate conta pe Olanda (adica pe Flandra statala), nu cred ca Olanda vrea sa-si anexeze Flandra. Plus ca Flandra belgiana are un pitoresc unic, si tipic. Si nu-i nici sub nivelul marii, asa cum e Flandra Olandeza.

    • @Rollason Austria a condus Transilvania intre anii 1691-1868, adica 177 ani. Scadeti de aici inca 8 ani, din cauza razboiului pentru independenta Regatului Ungariei (anii 1703-1711) condus de Principele regent al Ungariei si Principe de Transilvania, Rakoczy al II-lea, si ajungeti la un total de 169 ani. Indicati-mi sursele din care stiati ca Transilvania ar fi fost sub stapanire habsburgica timp de „sute de ani.”

  8. @Anonim (II) cum sa fie nemtii mentionati ca „minoritate” la St Petersburg, când sunt în Rusia de sute de ani, si cetateni rusi? granita cu Finlanda fiind si permeabila, cumparaturi reciproce-n week-end. Liga Hanseatica: influenta ei economica s-a transformat si-n „model” politic. Numai ca,la caderea imperiilor habsburgic si german, si xenofobi (Letonia..). Rusii nu-s „mojici”, vorbesti anapoda. În Vest, americanii au violat femeile, în WW2, ei erau (si-au si ramas) mojici si xenofobi + antisemiti, fiindca, ce fac ei, genocidele, între care, în America Latina, leagan, dupa WW2, mai ales, al evreilor – Maduro fiind evreu, si el -, = antisemitism. + cotropitori ai lumii-ntregi (1000 de baze militare, peste tot). Si-n „Transilvania profund româneasca”, nemtii au construit-o si i-au salvat monumentele istorice, între care biserica din Densus, pe care românii voiau s-o distruga, fiindca „urâta” si „pagâna” … du-te sa vezi ce-a ajuns dupa ’89, kitch… „Mojicia ruseasca” i-a produs pe Ceaikovski, Mussorgski, picturile bisericesti, casele sculptate si pictate, costumele nationale superbe, dansurile, pe Shîkshin sau Repin …, pe Gagarin, patinatorii campioni mondiali, baletele ruse, pe Pavlova (e si-o prajitura „Pavlova”, celebra), Maya Plisetzkaia, Galina Ulanova, dansatoarele de la Moulin Rouge, sau Mariinski din St Petersburg, în turneu tot anul în Germania, sau pe patinatorii campioni mondiali…?

    • Germanii din Sankt Petersburg trebuiau sa fie mentionati pentru exact acelasi motiv pentru care sint mentionati si altii. Recensamintul din 2002 da 0.08% germani in Sankt Petersburg, deci sub 5000 de persoane. Intretimp, probabil ca numarul lor s-a diminuat de in 2010 nu sint mentionati deloc, asa ca nu o mai intoarce ca la Moscova ca nu tine. Mojicia ruseasca a produs un Brejnev, un Visinski, un Molotov, chiar un Cutozov, care spunea ca le va lasa romanilor numai ochii ca sa aiba cu ce plinge. Cu acestia am avut noi de a face, nu clasicii culturii rusesti cu care nu are nimeni nimic. Ce au facut americanii ca indisciplina in timp de razboi este o nimica toata pe linga ce au facut rusii iar pe noi aceasta ne doare. Spui de lituanieni ca sint xenofobi, la fel ca si despre polonezi, pentru ca nu accepta sa-i calce iar copita ruseasca, caci stiu ei ce stiu. Biserica din Densus nu este lasata in paragina de romani ci este chiar in curs de reastaurare. Ea a fost intotdeauna apreciata de istoria romana, fiind si un exemplu material al continuitatii de locuire a Transilvaniei. De unde ai aflat tu ca era pe cale sa fie distrusa de romani? Poate de acolo de unde iti tragi inspiratia, Moscova, Budapesta? Oricum, pledoaria ta arata orice numai ca simti romaneste nu.

  9. @Anonim (III): 1. Germanii din St Petersburg : francezii si germanii vorbesc de 50 000-60 000. Restul nu ma intereseaza. Stii bine ca presa si-n general, scrisul (vezi wikipedia) se manipuleaza, intoxica. 2. Mâncarea : ai – n-ai dreptate: a) restaurantele. Fata de România, unde „mâncarea-i ca la mama acasa”, adica nu se manânca la restaurant, Vestu-i orasenizat. Asa ca se manânca la restaurante si din comoditate: pauza de prânz e de 2 ore, si vrea sa te vad ce faci, de pilda, la Paris, în 2 ore. Pe dracu’. Te duci, asadar, la restaurant, sau la o braserie. Unde mâncarea-i proaspat gatita (nu ca-n România, re-ncalzita, din lipsa de clienti). Plus ca traditia rstaurantelor în Franta e de dupa Revolutia de la 1789, când bucatarii de la Versailles si-ai restului nobililor trebuiau sa-si câstige si ei existenta. Mâncarea „politica”: asa o fi fost la-nceput, acuma-i ieftina (începând cu vreun euro), fata de-un restaurant, unde-un entrée, de pilda, începe de la vreo 4 si poate-ajunge la pretul, si chiar poate fi fel de mâncare. kebab = o barbarie. „Populara” (americanii manânca sandvishuri la prânz, oroare pentru nutritionisti, fiindca se-ndoapa de pâine si carne, fara legume. Eu, oricum, kebab nu manânc: am animale de companie, n-am chef sa m-alatur ororii sacrificarii animalelor: fac, dimpotriva, campanii împotriva. Privind obârsiile familiale: sunt franco-nemtoiaca, stramosii mei au venit în România sa-i construiasca infrastructurile, el era inginer de drumuri si poduri si s-a casatorit, în România (dar nu-n Transilvania) c-o nemtoaica. Sunt foarte mândra de ei. Ïn familie se si vorbea frantuezeste. Ma simt frantuzoaica, dar asta nu ma-mpiedica sa gândesc româneste si deplâng ce-a ajuns România dupa ’90, când am copilarit într-o Transilvanie à la Padurea Neagra (adica superba, arhitectural, inclusiv, si-n cultul naturii, nu-n distrugerea ei), refugiindu-ma-ntr-un Bucuresti care, la epoca, mai era „Micul Paris”.

    • Te invit sa precizezi sursa care sustine ca azi in Sankt Petersburg ar locui 50 sau 60 de mii de germani. Altminteri o consider o tentativa de manipulare grosolana sau incapatinare habotnica dusa dincolo de absurd, care nici macar nu ma surprinde stiindu-ti antecedentele. Uite aici un sit rusesc despre germanii din Sankt Petersburg (n engleza apare Saint): http://www.encspb.ru/object/2855728403?lc=en. In trecut, intr-adevar locuiau citeva zeci de mii, 47400 in 1910 dar in 1989, ca urmare a deportarilor din timpul razboiului, ramasesera doar 3570, dintre care au si emigrat in anii ’90. Intr-adevar, gastronomia franceza isi are chic-ul ei, la fel si felul de a trai, dar nu in toata lumea pauza de masa e de 2 ori si probabil ca nici peste tot in Franta. Se pare ca nu ai mai fost demult in Romania de debitezi enormitatea ca restaurantele nu au clienti. Si in Romania se iese de la serviciu pentru a inghiti ceva la repezeala la vreun bufet din apropiere. Toata stima pentru inaintasii tai, care vor fi fost ilustri dar, vezi, gloria strabuna pe stramos cinsteste …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.