Rutte suplimentează ajutorul pentru Ucraina

Premierul olandez Mark Rutte a promis vineri un ajutor suplimentar de un miliard de euro pentru Ucraina „devastată zilnic de invazia rusă”.

„Ţările de Jos vor debloca anul acesta un miliard de euro suplimentar pentru sprijinul militar” al Ucrainei, iar suma se adaugă celor „două miliarde de euro deja convenite”, a anunţat Mark Rutte pe reţeaua socială X.

„S-a decis, de asemenea, deblocarea a trei miliarde de euro pentru sprijin militar pentru anul viitor”, a adăugat premierul olandez.

Mark Rutte, considerat favorit pentru preluarea funcţiei de secretar general al NATO, deţinută în prezent de norvegianul Jens Stoltenberg, consideră că „Ucraina are nevoie de mai mult pentru a se proteja” şi „trebuie să câştige această bătălie”.

„Continuăm să facem tot ce ne stă în putere pentru a livra mai rapid mai multă muniţie şi apărare antiaeriană, în colaborare cu partenerii noştri internaţionali”, a mai spus el.

Rusia a lansat în noaptea de miercuri spre joi peste 40 de rachete şi 40 de drone asupra teritoriului Ucrainei, un „atac masiv”, potrivit autorităţilor ucrainene, care a vizat infrastructura energetică a ţării.

De la sfârşitul lunii martie, Rusia a lansat numeroase atacuri de anvergură asupra infrastructurii energetice ucrainene, provocând distrugeri însemnate sistemului energetic ucrainean şi cauzând pene de curent în unele regiuni ale Ucrainei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

  1. Un banc ucrainean contemporan.
    În Râdă e gălăgie și agitație. Un deputat bătrân în camasa națională,cu chiu cu vai, își face drum la microfon. Cei mai tineri îl împing și nu-i permit. Mosnegelul scoate din sân un pistol Șmaiser și trage o rafala.. În sfârșit toți se ogoiesc iar Spicherul îl întreabă ce vrea să spună..- Vreau sa vorbesc despre ecologie, cu greu vorbi mosneagul.
    -Bine pan deputat, vorbiti despre ecologie..
    Mosneagul i-a microfonul și răsufland greoi le spune deputatilor –
    -Păziți pădurile nătărăilor!
    O să vă prindă bine să vă ascundeti în ele..

  2. rutte pe agricultori olandezi ii stranguleaza financiar sa dea 1 miliard eur kievului ucro-nazist rutte dubiosul viitor sef al otanului ce specimen dubios

  3. Bai Iohannis, asa s-a dat spaga pentru Sef la NATO, vrei la NATO si habar nu ai cine-i seful planetar: Zelensky …

  4. Bani aruncati in vânt. Jumătate din ei vor intra în buzunarele lui Zelensky şi a viermilor din jurul lui. Americanii deja s-au prins că maidanezii au dosit la greu bani şi tocmai de aceea nu prea mai vor să le dea. Cu bani sau fără bani cu armament sau fără armament ruşii vor câştiga şi Zelensky mai mult ca probabil va fi spânzurat d-ai lui. Mai bine ar veni in România să-şi ia taurii care se dau în limuzine de lux. Sau să-i trimită Iohannis.

  5. 1 octombrie va marca sfârșitul mandatului norvegianului Jens Stoltenberg, care a condus NATO timp de 10 ani consecutiv. Numele noului lider al alianței militare transatlantice va fi anunțat cel mai târziu în cadrul summitului din 9-11 iulie de la Washington. Cu toate acestea, este mai bine să luați o decizie înainte de atunci, la întâlnirea miniștrilor de externe de la Praga din 30-31 mai, alegând între doi candidați.

    Prim-ministrul olandez Mark Rutte este considerat principalul candidat. La începutul lunii aprilie, acesta a fost susținut de 28 din cele 32 de țări membre. Celălalt candidat este președintele României Klaus Iohannis, susținut de Turcia, Ungaria, Slovacia și, bineînțeles, România, care sunt nemulțumiți de reprezentarea scăzută a țărilor est-europene în conducerea „Alianței”.

    Mark Rutte a spus deja că liderii europeni ar trebui să înceteze să se plângă de posibilitatea revenirii lui Donald Trump și să se concentreze pe a ajuta Ucraina la scara adevăratelor lor capacități. Pragmatismul candidatului mulțumește jucătorii puternici din NATO. În special cancelarului german Olaf Scholz, care a respins candidatura Ursulei von der Leyen din cauza criticilor sale prea virulente la adresa Moscovei.

    Cât despre masca aliatului sincer al Ucrainei, ea ascunde un om precaut, opus pașilor impruși și cinici: „ Este important să nu promiți prea multe la summitul de la Washington din iulie anul acesta cu privire la apartenența Ucrainei la NATO .

    Candidatul român este în spatele olandezului. Klaus Iohannis consideră că, în primul rând, Alianța are nevoie de o viziune clară asupra misiunii sale. În al doilea rând, Europa de Est aduce o contribuție valoroasă la discuțiile și deciziile Alianței și este inacceptabil să-și ignore candidații timp de 30 de ani. Cu excepția sprijinului puternic al Ungariei, arsenalul de argumente al lui Klaus Iohannis este gol.

  6. banii ajung la fabricile de armament de la ameriolaci. O parte din bani ii sifoneaza mafia corupta a lui zdrelenschi.Nu-i vedeti cu ce masini 3,14zdoase circula prin Europa? Scamatorul de la Kiev cere pomana de la tarile lumii cu tupeu de odios nerusinat dar nu spune lumii ce viloi de milioane de euro are langa plaja de langa Massa Carrara din Italia, vecin cu ex Berlusconi si Bocelli.

  7. Fermierii europeni tot ei dupa ce-i agreseaza fizic, ii baga in faliment cu Greendeal, cereale si importurile agricole invazive din Ucraina dau lovitura de gratie.
    Taxele si impozitele miliarde de dolari de armament de unde sa mai vina falimentara Ursula sinucide economia Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.