Misterul dispariției șefului Interpol, elucidat!

UPDATE Președintele Interpol, Meng Hongwei, și-a prezentat demisia, duminică, după ce a fost arestat preventiv în China, fiind investigat de Biroul chinez anticorupţie, relatează Reuters.

Autoritățile din China au anunțat că fostul președinte al Interpol, chinezul Meng Hongwei, este anchetat pentru presupuse fapte de corupție și alte infracțiuni, fiind arestat preventiv din această cauză.

Într-un comunicat dat publicității luni, autoritățile chineze sugerează că Meng Hongwei ar fi acuzat și de abateri de natură politică.

Viceministrul Meng Hongwei de la Ministerul de Securitate Publică este actualmente anchetat de Comisia Națională de Supervizare pentru presupuse încălcări ale legii”, se arată într-un comunicat al agenției anticorupție din China.

Interpol a cerut sâmbătă Chinei informații cu privire la dispariția președintelui Interpol, cetăţeanul chinez Meng Hongwei. Acesta a dispărut la sfârşitul lunii septembrie, în cursul unei călătorii în ţara de origine.

Duminică seară, Guvernul de la Beijing a transmis că preşedintele Interpol este arestat preventiv, fiind investigat de Biroul chinez anticorupţie.

Duminică, Meng Hongwei și-a prezentat demisia din fruntea Interpol, după ce a fost arestat preventiv în China.

Organizația a anunțat că sud-coreeanul Kim Jong Yang va deveni președinte interimar în urma demisiei lui Hongwei.

Înainte de a ocupa poziția de președinte al Interpol, Meng Hongwei a fost adjunct al ministrului Securității publice din China, director al Pazei de Coastă și adjunct al șefului Administrației Oceanice de Stat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.