Să fie acesta medicamentul care ucide COVID-ul?

Compania farmaceutică Merck a iniţiat procedurile de testare a unui tratament anticoronavirus cu o pastilă dezvoltată de savanţi americani care are rolul de a provoca o „eroare catastrofală” asupra virusurilor, informează cotidianul Financial Times.

Medicamentul, denumit tehnic EIDD-2801, funcţionează prin plantarea unor molecule în materialul genetic ARN al unui virus, generând apoi o serie de mutaţii care la un moment dat îl ucid.

Medicamentul a parcurs deja primul test de siguranţă efectuat pe aproximativ 100 de voluntari din Marea Britanie, iar testele clinice extinse urmează să înceapă în Statele Unite şi în Marea Britanie în iunie.

Compania farmaceutică americană Merck a anunţat că va dezvolta medicamentul în colaborare cu Ridgeback Biotherapeutics, o firmă din Florida care a obţinut drepturile de patentare a medicamentului de la savanţii care l-au conceput la Universitatea Emory din Atlanta.

EIDD-2801 este asemănător substanţelor chimice prin care virusurile se reproduc îşi construiesc genele. „În momentul în care virusul primeşte în ARN-ul său molecule din medicament, apare o acumulare letală de erori, o eroare catastrofală”, explică profesorul Ralph Baric, un expert în coronavirusuri de la Universitatea din Carolina de Nord care lucrează de câţiva ani cu colegii de la Universitatea Emory pentru dezvoltarea EIDD-2801.

Medicamentul face parte din aceeaşi clasă cu Remdesivir, produs de Gilead Sciences, un antiviral care până acum a arătat cele mai promiţătoare rezultate în tratarea pacienţilor bolnavi de Covid-19, doar că modurile de funcţionare sunt diferite, explică Roger Perlmutter, directorul Departamentului de cercetare din cadrul companiei Merck.

„Remdesivir blochează o enzimă de care virusul are nevoie pentru a se replica. EIDD-2801 provoacă erori în enzimă, iar aceste erori generează o mutaţie catastrofală”, precizează Roger Perlmutter.

Remdesivir este injectat, aşa cum se întâmplă cu multe tratamente propuse pentru tratarea coronavirusului, în timp ce EIDD-2801 este administrat pe cale orală.

„În procesul bolii, medicamentul poate fi dat mai devreme decât un tratament prin injectare. Obiectivul nostru este să găsim ceva care să poată fi admnistrat mai devreme”, a declarat, la rândul său, Len Frazier, directorul general al companiei Merck.
În cazul în care EIDD-2801 se va dovedi sigur şi eficient, ar putea fi utilizat în combinaţie cu Remdesivir, subliniază dr. Roger Perlmutter. Experienţa cu alte virusuri, precum HIV, arată că sunt mai puternice cocktailurile de medicamente decât medicamentele luate individual şi că este mai puţin probabil să genereze tulpini rezistente.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Fantastic!Mai trebuie gasiti cobaii umani,poate niste africani,poate niste est-europeni!

  2. Săpun și apă caldă. Cât mai des. În veci nu a fost inventată imunitatea fără expunere.

  3. Nu intrati pe usa celor care produc in standardele natiunii lor! Nu este nimic credibil pana la ora actuala, nicio televiziune straineza nu a dat de vaccin real prin tarile lor! Se pare ca in helevetica se leaga ceva dar inca nu e definitiv, deocamdata e prea devreme. Chiar si in tara, vaccinul nu se potriveste la orice individ! Trebuie sa indeplinesti anumite criterii(varsta, greutate, analize, grupa sangvina) pentru a fi compatibil cu vaccinul.

  4. Daca nu merge, incercati si cu VIAGRA supozitoare. Pentru mod de utilizare, intrebati la Accept si la Mozaiq.

  5. Provoaca mutatii in virus? Si in care alti virusi cu care ne-au categorisit dubiosii astia ? Daca da o mutatie care te face zombie? Glumesc, bineinteles, dar totusi, altceva mai intelligent n-au gasit ? Vai de capul lor, se joaca cu focul….

  6. La nivel intuitiv ideea pare interesanta. Dar exista uriase pericole ascunse. Ce te faci daca moleculele destinate virusului Covid se ataseaza de celule umane sau de bacterii utile bunei functionari a organismului? Sau de unde se stie ca nu se ataseaza de alte tipuri de virusuri generand virusuri cu totul noi mult mai periculoase. Mi se pare ca ne jucam cu focul. O asemenea tehnologie nu se poate dezvolta rapid pe genunchi, necesita ani si ani de studii si observatii in vitro si in vivo.

  7. Profesorul Didier Raoult care a tratat cu succes in clinica sa peste 4000 de cazuri de infectie cu Covid 19 a precizat clar ca schema de tratament nu este doar cu Hidroxiclorochină ci in asociere cu un antibiotic (exemplu Azitromicină). Numai impreuna pot trata cu succes. Chiar si in cazurile usoare, infectia virala a celulelor este imediat urmata de infectia secundara microbiana, de regula bacterii care provoaca pneumonie. Hidroxiclorochina reduce incarcatura virala prevenind suprareactia sitemului imunitar, in timp ce Azitromicina trateaza celulele infectate bacterian. Asa functioneaza in mod simplist tratamentul cu combinatia Hidroxiclorochină-Azitromicină. Una fara alta nu functioneaza. Este normal ca testele facute de diletanti numai cu Hidroxiclorochină nu dau rezultate. Fac aici o analogie cu reactiile chimice. Aurul nu este atacat nici de acidul azotic (HNO3) nici de acidul clorhidric (HCl). Dar o combinatie de acic clorhidric cu acid azotic in proportie de 3 :1 numita apa regala (Aqua regia), corodeaza si dizolva aurul. Acesti diletanti care fac teste tampite ar fi trebuit sa stie acest principiu elementar existent si in farmacologie ca niste combinatii de medicamente au cu totul alt efect decat medicamentele luate individual. De altfel la contraindicatiile fiecarui medicament sunt specificate reactiile incrucisate cunoscute cu alte medicamente. Acesti pretinsi cercetatori sunt incapabili sa testeze o schema de tratament data mura in gura, dar au mare audienta la Organizatia Mondiala a Sanatatii. Totusi 4000 de bolnavi au fost tratati cu succes cu schema Hidroxiclorochină-Azitromicină, avand un grad de mortaliatate extrem de redus. Individual, aceste medicamente nu dau acelasi efect, la fel ca si in cazul apei regale din chimie. Ma intreb insa daca sunt chiar atat de prosti, sau rau intentionati si platiti de Big Pharma ca sa saboteze tratamentul cu medicamente clasice si extrem de ieftine. Astea ieftine desi vindeca eficient nu aduc profit.

  8. @Unchiul Gherase
    Pai unchiule, este normal, de ce sa vindeci cu o combinatie de medicamente foarte ieftine care se gasesc pe toate drumurile, cand poti sa scoti bani grei dintr-un singur medicament nou si extrem de scump? Aici e vorba de afaceri, nu de sanatate, OMS a fost creata pentru a apara profiturile Big Pharma. Cui ii pasa ca mor niste oameni? Oricum pana la urma tot mor, dar mai intai trebuie sa plateasca daca vor sa scape. De asta au si fost interzise urgent medicamentele foarte ieftine cu potential de vindecare, pentru a conserva profiturile Big Pharma. OMS vegheaza la asta, alerteaza cand apar oportunitati de profit cum este pandemia asta, dar nu ca sa protejeze oamenii ci pentru ca Big Pharma sa.si pregateasca asa zisele medicamente noi. De asta nu e bun globalismul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.