Scandalul diplomelor false din Ministerul Românilor de Pretutindeni

Natalia Intotero: Eugen Popescu a fost numit director al Institului Eudoxiu Hurmuzachi în 2016 de Guvernul Cioloş

Ministerul Românilor de Pretutindeni este în centrul unui scandal uriaş după dezvăluirile despre Institutul Eudoxiu Hurmuzachi care este condus de de un profesor de sport și kinetoterapeut, Eugen Tiberiu Popescu“, dezvăluie B1 TV.

În articol se mai precizează că „jurnalistul Cătălin Antohe a arătat că Eugen Popescu a transformat o diplomă de școală profesională din Canada într-una de studii universitare în România la Universitatea din Oradea.

Pus în faţa acestei situaţii incredibile din ministerul pe care îl conduce, ministrul Natalia Intotero a arătat că Eugen Popescu a fost numit în funcţia de director la Hurmuzachi în timpul Guvernului Cioloş, iar apoi a revenit în 2018 pe funcţie după ce a câştigat procesul privind destituirea.

„Domnul Popescu a fost numit director al Institului Eudoxiu Hurmuzachi în 2016 pe când la conducerea guvernului era domnul Dacian Cioloş. Domnul Brânzea Nicolae era pe post de director adjunct. După o perioadă de timp, ministrul din perioada respectivă a decis demiterea domnului Popescu, această demitere s-a făcut în perioada în care domnul Popescu era în concediu medical. A urmat o perioadă de aproximativ 2 ani de judecată în instanţă, domnul Nicolae Brânzea a preluat delegare pe perioada procesului funcţia de director. În 2018, domnul Popescu a câştigat în instanţă anularea ordinului şi repunerea pe funcţia de director”, a declarat Natalia Intotero, în direct pentru B1TV.

Aceasta a arătat că după revenirea în funcţie a lui Popescu, a cerut un control deoarece a văzut situaţai conflictuală din interior.

„După ce a revenit pe poziţia de director am constatat o situaţie conflictuală în Institutul Eudoxiu Hurmuzachi şi am solicitat doamnei prim-ministru trimirea Corpului de Control. În septembrie, Corpul de Control al prim-ministrului efectuase verificări la institut şi în paralel, la începutul anului, au fost demarate şi verificări din partea Curţii de Conturi. Aşteptăm răspunsul instituţiilor abilitate şi vă văm decizia care va fi luată”, a arătat Natalia Intotero.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

2 Comentarii

  1. Din articol reiese ca Guvernul/ministerul nu are nici o vina, atunci de ce un titlu atat de virulent? Justitia a hotarat ca domnul cu o diploma incerta are dreptate si trebuie pus in functie. Daca diploma este cu probleme atunci tot justitia trebuie sa se pronunte, dar se pare ca ea a considerat ca acea diploma este buna, daca a hotarat sa-l repuna in drepturi in loc sa-l sanctioneze. Se pare ca juristii/avocatii care reprezinta statul in probleme nu apara interesele intitutiei care i-a angajat, de ce nu sunt sanctionati? A fost discutata problema legalitatii diplomei sau doar destituirea in concediu medical? Statul/noi este pagubit pt. va trebui sa plateasca retroactiv salariul si domnului Popescu daca nu se va demonstra falsul diplomei si va fi inversa, sa returneze banii. Poate ca Statul ar trebui sa renunte la a plati juristi inutili in institutii si sa aiba contracte de reprezentare cu o firma serioasa de avocatura, altfel ne vom trezi cu o tara devalizata din lipsa de avocati capabili.

    • @o concluzie -> singurul lucru pe care l-a hotarat justitia e ca legea spune ca este ilegal sa dai pe cieneva afara cand e in concediu medical. asta era speta de judecat .nu o cantarire a veridicitatii sau nu a vreunei diplome. Domnul care s-a considerat vatamat, a facut ce fac toti parvenitii care obtin ceva fara munca..si anume se bat cu pumnul in piept ca e „dreptul” lor sa isi apere „drepturile”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.