Școală avariată din cauza unui coș de fum

Un incendiu a izbucnit, duminică, la şcoala din localitatea Curseşti Deal, comuna Pungeşti, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Detaşamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă şi o ambulanţă SMURD.

„La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta mocnit în podul şcolii şi exista pericol de propagare la întreaga unitate de învăţământ. După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat. Prin intervenţia promptă, pompierii au reuşit să salveze toate sălile de clasă şi clădirea centralei termice. Au ars aproximativ 100 de metri pătraţi de acoperiş din tablă pe astereală din lemn. De asemenea, s-au degradat circa zece metri pătraţi de izolaţie termică din polistiren şi tencuială. Nu au fost înregistrate victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din apropiere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.