Se modifică legea prin care pensiunile primesc certificatele de calitate

După incendiul de la Ferma Dacilor,  de modifică  legea prin care se acordă pensiunilor și hotelurilor certificatele de standard de calitate.

Ce a declarat ministrul Economiei și al Turismului, Radu Oprea, potrivit Digi24.

„Astăzi am solicitat să fie modificat ordinul de ministru. Încă nu mi-a ajuns la mapă, ca să-l semnez, dar îl voi semna astăzi, cel târziu mâine dimineață, prin care se introduc, suplimentar față de cerințele care existau, să fie prezentată autorizația de construire, care are ca parte componentă și autorizația la incendiu, unde e cazul, și în cazul celor care există, pentru că sunt și alte tipuri de campare, să fie un certificat de la cadastru, care să arate exact și explicit destinația pe care o va urma, astfel încât să avem o legătură și între celelalte instituții de control ale statului român și certificarea pe care o dăm noi, referitoare la standard”, a declarat Radu Oprea.

Nu este vorba de o autorizație propriu-zisă, ci de o certificare

Ministerul Turismului certifică un standard, o calitate a serviciilor pe care le primești când vorbim de o stea, două, trei și așa mai departe, sau de margarete, în cazul pensiunilor, detalii care se regăsesc în documentele pe care administratorii unui astfel de hotel le transmit către minister.

Punctual, necunoașterea legii nu te absolvă de responsabilitate. Este un mesaj pentru primarul care invocă greșit existența unei autorizații din partea Ministerului Turismului”, a mai explicat Radu Oprea la Digi24.

Pensiunea Ferma Dacilor, care ars,  luând viața mai multor persoane,  era clasificată având o stea.

Totodată, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a subliniat că, în vederea procedurii de clasificare, în situația dată, nu avea atributul de a solicita alt tip de documente, cum ar fi autorizația de construcție, certificatul de urbanism sau autorizația de securitate la incendiu, emiterea și verificarea acestora fiind în competența primăriei comunei Gura Vadului și a ISU Prahova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. asta erea pensiune?
  Si mai ales, a cui erea?
  Ca de obicei sagatile au afacerile.
  Ia incercati sa dezvoltati o amarata de afacere, sa vedeti avize, spagi, nervi, controale…

 2. Onor ministru o da la intors. Atestarea pe margarete ori stele a calitatii serviciilor turistice o da ministerul. Dar si licenta de turism care trebuia sa o aibe patronul sau managerul pensiunii. Ori nu dai atestare fara sa verificii celelalte cerinte caci atunci trimiti turisti sa arda bine mersi. Toti acum vor sa scape de orice responsabilitate. Nu este prima pensiune care a ars.

 3. Despre ce calitate se vorbeste, aia primita prin spaga ? Cand intrai la Colectiv nu vedeai unde ai intrat, iti trebuia si un document de atestare ? Cand intri intr-un local european, le ceri alora certificatul de calitate ? Bey, habar nu aveti pe ce lume traiti, nu stiti ce sa mai inchipuiti. Omul „sfiinteste” locul, nu documentul ! Continuati, pentru ca meritati.

 4. Cine să se fi gândit că o statie GPL și cam ilegală să fie periculoasă ?!
  Cine să se fi gândit că azilele de bătrâni pot ajunge centre ale groazei, cu grave nereguli ?
  Cine să se fi gândit să analizeze legislația de autorizare în turism și să verifice stabilimentele ?
  ASTA FAC AUTORITĂȚILE ROMÂNEȘTI, NUMAI SI NUMAI DUPĂ CATASTROFE !
  ȘI, IN MULTE CAZURI, DOAR SE PREFAC CĂ IAU MASURI DRASTICE !
  În cazul incendiului „Fermei dacilor” , domnul ministru de resort este și senator de .. Prahova.
  Ca urmare, cu profund patriotism local, „O ÎNTOARCE CA LA …PLOIESTI”, cu decizii pompieristice.
  Oare a vizitat vreodată „ferma” ?

 5. Principalul vinovat e Traian că n-a terminat toți dacii din colonia Sarmizegetusa…!

 6. sa stiu si eu, cine este adevaratul propietar?
  Ca nu cred eu ca nenea asta a putut sa construiasca fara avize!

 7. tarziu,crima a fost comisa sunt nenumarate cosmelii numite ‘moteluri de 3 margarete’,care trebuie inchise urgent sa nu mai moara turisti nevinovati

 8. ”Pensiunea” asta care a ars era una cu ”ștaif”, cu iz de securitate amestecat cu miros de mafiot. Troglodiții ăstia de la guvernare au mai inventat o hârtie prin care să ne dea impresia că au găsit solțiile. Ca de obicei ni se pun anunțurile gen :”atenție cade tencuiala”. Nu ni se explică faptul că vor scutura odată aparatul ăsta birocratic (umflat până la refuz de neamuri și jigodii). NU se mai inventează o procedură , o hîrtie (in stil bruxellez) dar slujbașii statutului cer șpăgi în loc să își facă cu adevărat treaba pentru care au fost angajați. Suntem in țara lui ”Descurcărel” nu ? Nu asta ne dorim cu toții , ”să ne descurcăm”. Așa a fost și pe vremea comunismului tot așa este și astăzi ? Suntem un poporul umplut până la refuz cu ”descurcăreți”, vedem ce soi de politicieni a produs și încă produce această polpulație. S-o ținem tot așa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.