
Investitorii interesați să dezvolte afaceri pe litoralul Mării Negre, cea mai importantă zonă turistică din România, au acum posibilitatea de a achiziționa hoteluri de 2, 3 și 4* în stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud. Activele sunt scoase la vânzare de THR Marea Neagră, companie în care Transilvania Investments deține pachetul majoritar de acțiuni, fiind parte din strategia de
repoziționare a portofoliului pe care fondul îl deține în sectorul ospitalității. Vânzarea celor 6 hoteluri va avea loc prin licitații programate începând cu data de 25 ianuarie, caietele de sarcini fiind deja disponibile la sediul THR Marea Neagră.
Cu peste 200 de camere și un centru wellness foarte apreciat de turiști, Complexul Bran-Brad-Bega din Eforie Nord este cel mai important activ din lista propusă investitorilor. Unitatea este cotată la 4*, iar amplasarea pe plajă și facilitățile suplimentare (piscină exterioară, bar, etc.) permit dezvoltarea unor concepte de tip all inclusive din ce în ce mai solicitate de turiștii români. Tot în Eforie Nord, sunt scoase la vânzare și hotelurile de 2* Jupiter și Venus și hotelul Diana de 3*.
Pentru zona Eforie Sud, hotelurile Capitol și Măgura oferă o capacitate totală de peste 300 de camere într-o stațiune tradițional dedicată turismului de familie.
După vânzarea acestor hoteluri, Transilvania Investments se va concentra pe dezvoltarea celor peste 3.500 de locuri de cazare de pe litoral ce rămân în administrare directă sau indirectă.
Alte aproape 3.400 de locuri de cazare în țară sunt deținute de fondul de investiții în stațiunile Băile Felix, Covasna, Tușnad, Buziaș, Predeal și Brașov, precum și în Ploiești. „Fiecare unitate de cazare din portofoliu are în definire o strategie individualizată, adaptată
condițiilor de piață și cu viziune pe termen lung, ce-i va permite să-și atingă potențialul maxim. Transilvania Investments rămâne cel mai important investitor din turism în România ca active administrate iar rolul nostru e să susținem o dezvoltare coerentă, în interesul investitorilor noștri ”, spune Radu Roșca, președinte executiv Transilvania Investments.
au fost construite in perioada comunista si date mai moca. Dar sistemul corupt postdecembrist le-a pus pe butuci, ca de 30 de ani sunt numiti numai directori de la partid. O sa vedeti ca de la anul vor trece pe profit, ca propietarul nu prea se fura singur!
Au construit ei hotelurile,au primit ei mostenire hotelurile de la parintii lor,de la bunicii lor? Cum s-au trezit ei ,hodoronc-tronc, propietari , pe tot ceea ce a fost al nostru al tuturora ,ca sa le vanda ? Probabil in locul lor se vor monta deoliene si magistrale de gaz din Marea Neagra.
Cat or fi muncit ca prostii,sefii de santier,muncitorii sa construiaca la termen aceste hoteluri,cate comandamente or fi avut loc ,pana s-a construit litoralul.Oare pentru cine?
Astea-s hotelurile jefuite … pardon, cumparate pe 1 leu simbolic de catre toti securistii … acu’, dupa ce au cumparat doua scaune si au vopsit o banca la intrare, le vind pe o caciula de bani ! Ca deh, le trebuie fonduri pentru investitii pe Coasta de Azur sau prin statiunile de schi din Elvetia !
Daca nu era clar din titlu, devine clar mai tarziu. Bineinteles ca e vorba de asset-uri din vremea comunismului. Nici vorba de cladiri noi sau ceva. E acelasi proces de vanzare pe 1 leu a „fiarelor vechi”, ca sa castigam pariul cu turismul, cum ar spune un celebru politician cefalo-torace, acum in Elvetia.
Nimic altceva nu se face in esenta de 33 de ani incoac, decat vanzarea asset-urilor construite de generatia anterioara sub comunism, la preturi derizorii. Incat acei ce au muncit atunci vor fi muncit pe gratis…In termeni moderni se cheama sclavie.
fug securistii din Romania ca potarnichile. urmeaza distrugerea Marii Negre. distrugerea Romaniei.
Investitorii nu sunt ukrainieni?…cu banii care-i dăm naziștilor, ăștia cumpără litoralul românesc!…ordin de la kiev…