Secretul din lingurița de miere. Îl spune Vlad Ciurea, neurochirurg

De ce ar fi atât de bună mierea și cum doar o cantitate atât de mică , doar cât încape într-o linguriță, o face atât de recomandată. Studii mai vechi sau mai noi, reconfirmă versatilitatea sa. Fie că vorbim de afecțiuni ale tractului gastrointestinal, fie de depresii, anxietate  sau convulsii, virtuțile sale în ameliorarea tulburărilor de memorie o aduc în atenția neurochirurgului Vlad Ciurea. 

Pe post de îndulcitor sau chiar la micul dejun, pentru energia pe care ne-o furnizează  la primele ore ale dimineții,  mierea este considerat un excelent stimulator pentru creier.

„Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră este alegerea potrivită.

Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt și semințele. Nu recomand zahăr, care este periculos pentru creier. Miere și fructe. Recomand pește slab și carne de curcan, cu puține calorii.

Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea, potrivit DCNews.

Miere cu nuci, cea mai bună combinație

Nucile, alunele, migdalele pot juca, de asemenea, un rol important în prevenirea declinului cognitiv. Sudiile au arătat deja că persoanele care consumă nuci trăiesc mai mult și au o stare de sănătate mai bună, fiind considerate hrană pentru creier.

În același timp, mierea reprezintă o valoroasă sursă de glucoză de care creierul are nevoie pentru a funcționa. Scăderea cantității de glucoză necesară activității creierului poate afecta atenția, memoria și capacitatea de învățare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

 1. Poate intradevar ca mierea naturala si corect facuta de apicultori sa fie sanatoasa ,dar carnea de curcan care stim cu totii ca este plina cu antibiotice, in nici-un caz.

 2. Aproape toti apicultorii hranesc albinele cu sirop de glucoaza si o vand ca fiind naturala,nu mai vorbesc de aia din magazine,mierea din comert,cel mai falsificat produs din UE,oficial!

 3. PARTEA INTAIA

  SINGURA Miere Autentica este AIA pe care o POTI cumpara pe Camp, pe NeAsteptate sa cazi peste Apicultor si sa iti stoarca Fagurii in Fata lu’ Matale.
  Un Var care mi-a cumparat Miere de pe Camp, era stingherit ca avea … Aripi de „MUSHTE” si prafuri diverse, inclusiv de Polen.

  IO, Cunoscator AVIZAT fiind mereu si NU numai la Miere … 🙂 am zis :
  Stai bland ca ai facut BINE : ASTA SIGUR este AUTENTICA !
  Si, va mai spui UNA Grea, desi se afla pe AICI si ANONIMuu’, SI AXONuu’ … 🙂 si Astia DOI, nNDraciti NU merita … 😊

  ORICE Miere incalzita PESTE 42 de Grade Celsius, poti pen’ca sa te 3,14159 3,14159 pre Dansa …
  Consumi un Zahar, MULT mai scump … 😊 ESTI Boier, ca Gigi Becali …

  NU mai are NIMIC din Principiile NATURALE care o deosebesc de ZAHAR !
  Acum f’o INCI Ani a fost un Fel de Congres cu Vanzare al Sefilor PaPiste APICULTURA, pe Bd. Ficusului, parca, la Sediul lor …

  CAND l-am intrrebat subtire, ranjind dulce, ca atunci cand ii bubui cu Shuturi in Their KOORS pe Giga ScurSuu’ pe ANONIMuu’ si pe AXONuu’ …
  CE se intampla CAND incalziti Mierea ?

  Au intepenit f’o DOI Sefi, mai ales ca erau de Fata si Niste Pressari DIN Pressa, Pressa, NU … 🙂

  Adica NU garantez ca NU erau SI in … 🙂
  UNuu’ s-a imbracat cu Haina de Universitar, declarand Inalt-STIINTIFIC, precum ca AU Termostate …
  ADICA a inteles Intrebarea MEA NeVINOVATA, da’ cu Manda …

  Alalaltt a zambit FORTAT, ceercetand pe Pressarii din Proximitate, care SI ciulisera Urechile Profesionale si – posbil – dadusera Drumuu’ si la Tehnica Regulamentara, da’ Secreta din Dotare … 🙂

 4. PARTEA A DOUA
  MORALA ?

  In general NU mancati NIMIC Dulce in plus de CE se afka in Alimente !
  Esrte DESTUL Zahar si in LAPTE, si in Ardei GRAS, si in Morcovi, si in OriCE Leguma, in general.
  NU mai este Nevoie de acest DROG periculos, distrugator Insidios ca ZAHARUL !

  GUSTuu; Dulce este determinant in Bolile Civilizatiei, pen’ca GiuGustiuckuu’ Comun, NU reista la DULCE …
  Pentru PURA PLacere, urmariti pe Apicultor in FAPTuire, cand NU se asteapta !

  Pe CAMP, ca NU are CUM si CAND sa incalzeasca MIEREA !

  NU ii spuneti cand ii “ATACATI”, ca este in Stare de a zmeckeri Fagurile de MIERE …
  Nu mai sunt Printipuri, carevasazica_ca NU mai este Morala !

  In Capitalismul DezLantuit expres pentru NOI, daca Apicultoruu’ NU te fura, il FURA Altii pe Dansuu’ de Viata …
  Cat despre Onorevole Dr. NEUROCHIRURG Vlad Ciurea …
  SINCER, Nu am NIMIC de Impartit si se poate chiar sa fie Onorevole …
  Da’ se RIDICA Dure, niste interogatiuni GRELE :

  – De CARE Doctor CHIRURG de Tzeste este ?
  Ca, in general UNII taie Teasta si Altii opereaza In/Pe Crieer.
  Pe URMA, da; NU la Urma Urmii, Insistenta cu care de Ani BUNI, cel putin de 7-8 ani … insista, NU am alta Rima … 😊 asupra ZAHARULUI care ar fi Bucuria NeTarmurita a CREIERLUI (Ciribomflexer ii zic Io … 😊
  Ma pune pe GANDuri …
  CE faceau Vanatorii SI Culegatorii, Stran-mosii NOSTRI Respectati, ca NU prea erau DULCIURI in Natura, afara de MIERE, care se gasea GREU, riscsant si in Modru SIGUR NU suficienta pentru TOTI Pohticioshii care o POHTEAU !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.