Șef la Politie și SRI, numai din Sălaj

Șef la Poliție și SRI, numai din Sălaj.

Doi dintre conducătorii a două dintre cele mai importante instituții din România sunt originari din Sălaj. Micul județ transilvan are acum reprezentanți de seamă la București. Dacă despre Eduard Hellvig s-a mai tot scris și îl știe toată România, noul șef al Academiei de Poliție e mai puțin cunoscut. Mihăilă Marius Florin, inspector-șef Poliția Sălaj, a fost  promovat pe funcția de comandant al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București, unde va îndeplini și atribuții de rector.

„Sunt comandantul Academiei de Poliție, care îndeplinește și atribuțiile de rector. Academia de Poliție este reorganizată complet și a fost transformată într-o școală de ofițeri. Sunt onorat pentru faptul că cei din conducerea MAI, în deosebi ministrul Marcel Vela, mi-a acordat această încredere“, declara Florin Mihăilă pentru sportulsalajean.ro. 

Alegerea inspectorului șef poate părea, însă, ciudată, de vreme ce, același om se arăta nu le dă voie subalternilor la studii. O știre Digi24.ro arăta că „Șeful Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj a decis că niciun agent nu are voie să lipsească de la muncă pentru a merge la studii. Polițiștii au crezut inițial că este o glumă, dar s-au lămurit că treaba este serioasă când, rând pe rând, concediile pentru studii le-au fost respinse. Şeful instituției invocă pentru decizie lipsa de personal“.

sursa foto http://www.magazinsalajean.ro/

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

14 Comentarii

  1. Un judet cu „rezultate exceptionale” pe linia muncii de politie ; o mana spala pe alta si uita asa merge treaba la varful conducerii politiei din judet , oameni importanti cu afaceri nationale si internationale si toata lumea este multumita !

    • n-are a face! bine ca nu sunt de la Dragnia din judet, atunci era pericol! tineti minte cum ne-a fost batucita si gazata diaspora de alde Fantoma Alba , Cocos si Sindile sub comanda lui Carmen Dan si Draqnea la 10 august? asa ceva este crima lez majetstate, nu poate fi iertat!

  2. Numai in Zalau s-a putut gasi un politzai care si-a amendat nevasta. Si de doua ori in aceeasi zi…

  3. Referitor la procesul de formare este de mentionat ca ACADEMIA DE POLITIE trebuie transformata, din “fabrica” de facut doctori, masteranzi si de acordat titluri universitare pe banda rulanta, in institutie de pregatire profesionala pentru politisti doxati unde sa se predea stiintele necesare, corespunzatoare nevoii sociale de catre cei mai experimentati profesionisti din domeniile unde au ocupat functii importante in structura sistemului de ordine si siguranta publica.
    – Politia, Jandarmeria si cei care actioneaza in situatii de urgenta, trebuie sa fie emblematici si sa contribuie substantial la innobilarea valentelor poporului roman, dar faptul ca in prezent procesul de formare si de invatamant sunt neadecvate, iar formatorii acestei institutii sunt preponderent proveniti din cadre nepotrivite precum, agenti sau subofiteri de instructie sau din domeniul administrativ al trupelor, ori din alte categorii de personal care au discernamintul afectat din diverse motive subiective ori obiective nu-i de vina natiunea.
    – Unii formatorii existenti, ce au titluri universitare, castigate prin metode originale, obscure, care predau discipline de stricta specialitate trebuie inlocuiti cu profesionisti pasionati (tip diamant) care sa indeplineasca o serie de criterii, ce ofera garantii intelectuale, de specialitate si morale, in domeniile specifice si anume:
    – sa aiba o vechime in munca operativa de minim 10 ani;
    – sa fi ocupat cel putin functia de sef de unitate;
    – sa aiba un minim de instruire pedagogica;
    – sa se bucure de o buna reputatie si moralitate in sistem, etc.;
    – sa aiba contributie stiintifica sau rezultate foarte bune pe timpul exercitarii profesiei;
    Acestora trebuie sa li se acorde pentru motivare un spor la salarizare fata de nivelul veniturilor avute in munca operativa.

  4. Durata mentinerii la catedra a unui formator nu trebuie sa fie mai mare de 5 ani, dupa care respectivul „profesor” sa se intoarca in domeniul operativ pe functia celui care-l inlocuieste ca dascal.
    – Liftarea formatorilor intre operativ si invatamint si invers va compune un angrenaj benefic sistemului de ordine si siguranta publica, pentru completarea continua cu cele necesare (teorie si practica) a celor doua domenii.
    – In contextul conditiilor aratate, candidatii Academiei de Politie, vor trebui sa provina din randul absolventilor cu studii superioare ai diferitelor institutii civile, care au implinit si virsta necesara cind pot sa discearna pentru a decide de ce vor sa „imbratiseze” cariera de politist, de jandarm sau de lucrator in cadrul unitilor pentru situatii de urgenta.
    – Scolarizarea poate echivala cu un ciclu de masterat de 1,6 ani, iar stagiatura pentru ofiteri sa aiba durata de 6 luni. Un asemenea sistem de formare ofera mai ales ofiterilor atat siguranta in exercitarea profesiei cat si incredere in abordarea realitatilor deoarece mai au o calificare in plus pentru orice eventualitate, dar in celasi timp, cel mai important lucru este ca scuteste bugetul statului de foarte multe cheltuieli care se fac in prezent cu scolarizarea de lunga durata si fara a se obtine nivelul de instruire specifica si randament scontate.
    – Pentru dezvoltarea gandirii logice si a rationalitatii, a abilitatilor de comunicare si de gestionare a situatiilor de criza, precum si in vederea implementarii unei tactici politienesti moderne adaptate la cerintele impuse de apararea valorilor societatii romaneasti, trebuie perfectionat continutul programei scolare privind materiile si cunostintele predate si marit numarul orelor de pregatire la disciplinele mentionate.

  5. Pentru o abordare profesionala, unitara, pe arme este necesar sa se organizeze centre scolare pe arme de, politie, de jandarmi si pentru situatii de urgenta (pompieri) unde sa fie scolarizati (instruiti) atat ofiterii cat si subofiterii ori agentii.

  6. JIGODISMUL DI PRESA ESTE MULT MAI MARE DECAT CEL DIN POLITICA

  7. Am scris de multe ori ca acel judet inapoiat (noroc cu Ceausescu care le-a facut niste fabrici ce rezista si acum) este pepiniera securitatiii si asta de zeci de ani. Analfabeti veritabili, inculti dovediti, luati de la coada vacii si purtati prin scoli de securistate, apoi dusi la Bucuresti, acesta este traseul unic pentru ei. Dar nu numai pentru cei cu epoleti, ci si pentru cei din justitie, din toate guvernele sau din parlament.

  8. Pai daca s-a transformat in Scoala de ofiteri, de ce se mai numeste Academia de Politie?! Scoala de ofiteri era pe timpul lui Ceausescu. Intreb si eu nu dau cu parul !!!

  9. @GORE Noi in ROMANIA avem și Academia de Științe Tehnice, și Academia de Științe Medicale, și cea de Științe Agricole și Silvice, care reunesc elitele acestor domenii.
    Există însă și două „academii” în componența cărora sunt sute de persoane fără merite științifice; mai mult, membrii lor primesc indemnizații pe viață de la bugetul de stat, la fel ca savanții merituoși.
    Vorbim despre Academia Oamenilor de Știință din România (AOSR), cu funcționare legiferată în 2007, și despre recent-înființata Academie de Științe ale Securității Naționale (ASSN), o grupare de oficiali din serviciile secrete, Armată și Ministerul de Interne a cărei fotografie te îmboldește să spui un singur cuvânt: SISTEMUL. ASSN, clona cu epoleti
    Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN) a stârnit controverse încă de la înființare, din cauza componenței și a lipsei de transparență.
    . Cea mai nouă Academie…
    … este Academia de Stiinte Juridice din România (ASJR). Cel puțin deocamdată, nu a fost racordată la robinetul banilor publici.

  10. Titulatura de academie la noi in Romanica are aceeași valoare precum titlul de doctorand obținut la universitatea din cucuieții din deal.Adica nula-nula,doar o impaunare artificiala pe umerii analfabeților institutionalizați,care culmea, sunt plătiți boierește pentru aceasta !

  11. Sefi se pun de unde s-a taiat toata padurea ca sa fie bine …..

  12. Viata, in general urmeaza o sinusoida, niciodata o linie dreapta.
    Rabdarea lui Ghandi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.