Șeful ANAF, Ionuț Mișa, instaurează domnia tăcerii

Șeful Fiscului, Ionuț Mișa, recent numit în funcție, interzice subordonaților orice corespondență, fără semnătura lui, cu alte instituții ale statului român, inclusiv cu Ministerul de Finanțe, în a cărui subordine se află, potrivit unui document dezvăluit Gelu Diaconu, fost șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

“Acest ordin se regăsește într-o adresa oficială semnată chiar de președinte(!), care mi-a fost transmisă de angajații ANAF, șocați încă o dată de abordarea și managementul comunistoid și paranoic impus de sluga lui Pablito (Liviu Dragnea, n.r.) (…) Ia gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă structura centrală a DNA ar solicită administrațiilor fiscale date/informații/precizări/clarificări/documente în interesul soluționării unei cauze penale cum ar fi, spre exemplu, dosarul Tel Drum? Răspunsul ar trebui cenzurat și/sau aprobat de d-l Mișa?” susține fostul șef al ANAF. “Având în vedere că Agenția Națională de Administrare Fiscală este un organ de specialitate al administrației publice central care organizează, îndrumă, coordonează și controlează activitatea structurilor subordinate, începând cu data prezentei, corespondența purtată de structurile pe care le coordonați cu organele representative ale puterii de stat, ale autorităților administrative autonome, precum și cu alte autorități și instituții ale administrației publice central, inclusiv cu Ministerul Finanțelor Publice, va fi semnată sau, după ceaz, avizată de președintele Agenției de Administrare Fiscală”, se arată în circulara semnată de Ionuț Mișa.

Mișa a fost ministru de finanțe în guvernul Tudose, după ce în Executivul condus de Sorin Grindeanu a deținut funcția de secretar de stat în Ministerul Finanţelor. Acesta a trebuit să rezvolve în principal problema legată de menţinerea deficitului bugetar în limita de 3% din PIB în condiţiile creşterii cheltuielilor bugetare. În plus, a implementat “reforma fiscală” concepută de Darius Vâlcov, consilierul de azi al premierului Viorica Dăncilă. De Mișa se leagă două acțiuni controversate: anunțarea dispariției Pilonului II de pensii și introducerea Formularului 600 , care s-a dovedit un fiasco. Mișa a fost numit șef la ANAF la finele lunii martie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4573 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Nu e nimic incorect,e chiar obligatoriu!Altfel ar fi anarhie birocratica…

  2. Pai, cum sa lase sa se vada HAOSUL si DEZASTRUL iminent?!
    Misa e sluga lui Dragnea, Ordinul e de fapt de la Dragnea, nu de la plangaretul de Ionut Misa!
    Cam asa au stat lucrurile in Grecia: Guvernnatii au MINTIT si au FALSIFICAT Cifrele trimise si la EUROSTAT, era atat de „bine” pe hartiile lor, dar Grecia era aproape de FALIMENT!
    Cam asta e drumul lui Dragnea: FALIMENTUL!
    Ei se chinuie sa-l ascunda cat pot, dar va exploda intr-o zi!
    Nu mai e mult pana atunci, MINCIUNILE nu PRODUC Bani si NU pot creste Economia din PIXul lui Dragnea!
    Mai vorbim!

  3. Asta care critica un ordin absolut normal, or este prost, or … este prost.

  4. Pai nu este normal, legal constitutional mai Pam Matei, ca seful ANAF sa semneze orice adresa oficiala catre alte institutii ale statului roman?!. Daca mai suntem cumva stat in adevaratul sens al cuvantului!.Dupa parerea dvs. cam cine ar mai trebui sa semneze adresele oficiale catre celelalte institutii ale statului, cumva femeia de serviciu, portarul sau functionarul de la ghiseu dupa cum ii taie capul pe dansii. Doamne Dumnezeule, pe unde ati trait stimate domn , de puteti emite asemenea aberatii. P.S.La dvs. la cotidianul orice adresa oficiala cu institutiile statului roman , nu sunt cumva vazute si semnate de catre domnul Cornel Nistorescu?!. Stelu

  5. dupe domnu’ Gelu era mai bine inainte? cand DNA-ul avea cont si username prin toate bazele de date?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.