Șeful PSD face BILANȚUL: ”Suntem la guvernare, dar nu la putere…”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la PSD Ilfov, că social-democraţii sunt de doi ani de zile la guvernare, dar nu la putere. El a cerut Guvernului să dea OUG pentru Codul administrativ şi să înceapă discuţii cu Fondul Proprietatea pentru ca statul să răscumpere acţiuni de la diverse companii.

„Ieri, preşedintele care se îneacă – am constatat azi că e lene să şi vorbească (aluzie la faptul că preşedintele Klaus Iohannis a fost răguşit când a ţinut discursul la summit-ul PPE – n.r.) – a semnat bugetul României. Eu nu ştiu cum a reuşit ieri să semneze. Adică să faci un asemenea efort să iei un stilou să semnezi îţi trebuie mult să te gândeşti. Putea să îl semneze de acum o lună şi milioane de copii ar fi beneficiat de alocaţii mai mari de la 1 martie”, a afirmat liderul PSD.

Dragnea a precizat că va urma şi PNDL 3.

„Bani sunt, voinţă politică este, dar trebuie să spunem şi lucrurile care nu funcţionează cum trebuie. (…) Eu n-am de gând, n-am avut de gând şi nu voi avea niciodată de gând să spun lucruri în care nu cred sau să ascund lucruri doar din convingeri electorale sau din câştig electoral. Am avut o discuţie înainte cu primari din Ilfov şi, ca şi ei, mă întreb şi eu de ce se tot întârzie la Ministerul Dezvoltării (…), se tot plimbă hârtiile de la un minister la altul. Să vă spun eu de ce: pentru că în continuare în ministere şi în agenţii sunt oameni care au o singură preocupare – cum să scrie că nu se poate sau dacă nu, că se încalcă Constituţia. toţi funcţionarii din România se pricep la Constituţie, absolut toţi. De ce? Ca să nu se facă”, a susţinut Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus că „poate Guvernul se gândeşte să dea ordonanţă de urgenţă pe Codul administrativ”.

„De doi ani de zile noi suntem la guvernare, dar nu la putere. Asta e situaţia. Am vorbit cu primari şi se plâng despre cât de mult timp aleargă după avizări ca până la urmă, după un an, doi, să li se spună că nu”, a afirmat Dragnea.

El a acuzat funcţionarii ANAF şi ai altor instituţii că nu vor să ţină cont de Legea prevenţiei.

„Dacă o firmă greşeşte, trebuie ajutată. Pentru că mii de firme româneşti au fost închise, ba de DNA, ba de antifraudă. Aţi văzut vreo firmă străină închisă? Nici nu doresc asta. Dar de ce trebuie să se concentreze toţi pe firmele româneşti? Poate cineva totuşi ascultă ce spun eu, că n-am de gând să vorbesc degeaba niciodată”, a adăugat Dragnea.

Liviu Dragnea a cerut şi Ministerului Muncii şi comisiilor de soecialitate din Parlament să iniţieze întâlniri cu sindicatele pentru a redacta noua lege a dialogului social, „pentru că românii trebuie protejaţi în ţara lor”.

Liderul PSD a spus că europarlamentarii social-democraţi „trebuie să aibă obiective patriotice sută la sută”.

„Am ales să vorbesc despre patriotism în condiţiile în care ştiu bine că deranjează. De când nu se mai vorbeşte despre patriotism în România? De ani de zile, pentru că aşa ni s-a transmis. Nu mai vorbiţi despre patriotism, nu mai este ţara pe primul loc. (…) Numai nouă ni se tot spune. Ce e foarte rău e că ne spun asta şi unii români care nu fac nimic pentru această ţară. (…) Nu mai putem accepta ca România să aibă drepturi mai mici şi obligaţii mai mari decât alte ţări, pentru că nu există obligaţie pentru asta. (…) Daţi-mi un singur exemplu din listele prezentate de alte partide că se pot bate pentru România. Vorbesc de PNL, USR, Minus, PLUS. Aţi simţit vreodată la aceşti oameni că ard pentru ţara lor? Nu ţara lor e importantă, ci cum să se gudurască mai bine pe lângă şefii lor de la Bruxelles. (…) Românii trebuie să aleagă foarte simplu, dureros, dar simplu. Între nişte români patrioţi, care ştiu să muncească, care au curaj să ceară, care ştiu cum să ceară, cum e Victor Negrescu sau ceilalţi care niciodată nu o să se bată pentru asta. Vrem să trimitem la Bruxelles ură, venin, zgomot, scandal, ipocrizie şi vorbe goale sau un grup de oameni care fac acolo tot ce le stă în putinţă ca micul nostru colţ de lume să fie ajutat?”, a mai declarat Dragnea.

Liderul PSD a spus că România are cea mai mare creştere economică din UE, PIB a crescut în doi ani de zile cu un sfert.

„Nicăieri din lume nu s-a întîmplat aşa ceva. Nu e magie. E doar un program de guvernare bine gândit, bine aplicat. În acest an punctul de pensie ajunge la 1.245 de lei, pentru că programul nostru a produs bani, locuri de muncă noi, şi va produce în continuare”, a spus Dragnea.

„De aici de la Ilfov eu rog Guvernul să înceapă discuţii cu Fondul Proprietatea pentru ca statul să răscumpere acţiuni de la diverse companii. Poate se analizează şi cum au fost divizate anumite companii”, a mai spus Liviu Dragnea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

  1. Patriot a fost Dragnea cand a furat budetul. A avut majoritate in parlament. Propaganda pt.prosti. Aviz amatorilor! Si el si Valcov pedaleaza pe patriotism Ce patriot esti cand furi bugetul?

    • Atata timp cat serviciile se subordoneaza nemijlocit presedintelui impus de straini si nu parlamentului ales de romanii patrioti ( „puterea suprema”), puteti sa va plangeti pana cand nu mai puteti! Huuo!

    • „Cea mai mare crestere economica” pe hartiile lui Dragnea!
      Crestere economica inseamna DEZVOLTARE, ceea ce NU e cazul Romaniei, ULTIMA tara in UE la mai TOTI Indicatorii, deja Bulgaria ne depaseste la MULTI, uite cum NIMIC din Programul mincinos de guvernare referitor la Investitii n-au facut:
      https://partidulpromite.ro/category/promisiuni-electorale/partidul-social-democrat/
      ZERO la DEZVOLTARE: ZERO la Autostrazi si Drumuri moderne, la Spitale moderne, la Tratamente Moderne pentru Bolnavi(dimpotriva ieri Sorina Pintea recunostea senina ca Echipamentele moderne LIPSESC in Spitale, cele existente sunt VECHI si NEperformante!), laScoli si Gradinite moderne, la Cercetare, la Cai ferate moderne, in constructii si agricultura Romania are profilul unei tari SUBdezvoltate iar consecinta SUBDEZVOLTARRII se vede cel mai bine in situația Demografică DEZASTRUOASA(un mare PERICOL peste 30-50 de ani!), care o trage tot mai jos în capcana sărăciei.
      Să vedeți “stabilitate macroeconomică” peste cateva Zeci de ani cand vor fi 1,5 pensionari la 1 contribuabil!
      O Tara Dezvoltata se pregateste pentru un astfel de viitor, in Romania NU exista nici o preocupare, Viitorul Tarii NU intereseaza politrucii analfabeti si incompetenti.
      Ceea ce vedem e ca politrucii nostri întrețin un cancan tipic dâmbovițean pe subiecte de interes secundar, ba chiar se lansează în creșteri de pensii împingând societatea tot mai aproape către groapă.
      Subdezvoltarea e intretinuta de PSD cu mare „grija” chiar, ei sunt constienti ca numai asa isi conserva bazinul electoral format din analfabeti saraci.
      Sudul subdezvoltat si Moldova saraca NU au nici o sansa la DEZVOLTARE votand PSD.
      Uitati-va la discursul lui Dragnea: tine doar la analfabetii din sudul subdezvoltat si Moldova saraca, in nici o Tara din UE asa ceva NU ar tine: atatea MINCIUNI si atata Manipulare josnica!
      Mentinerea lor in SARACIE e Politica strategica a PSD.

    • @ Anaconda
      PSD – 3,2 mil. voturi, Iohannis 6,3 mil. voturi ale cetatenilor romani.
      Huiduielile iti apartin si te reprezinta. Probabil le consideri un semn de „patriotism”…

    • Ești necunoscător omule. Cum a furat bugetul? În lift? A furat hârtiile? Obsesia cu Dragnea împiedică oamenii să judece. Deocamdată este singurul care a dat țării un program serios, este cel mai bun în administrație și este un patriot. Vreți comparații cu Johannis? Cu Ludovic Orban, cu Helvig, cu Kovesi, cu cine vreți din cei actuali? Ne pierdem vremea.

  2. Spune mai intai de ce nu are Romania autostrazi! Ce relatii ai tu Dragnea cu Neaga? Cum ai facut averea? Ai proprietati dosite in Brazilia? De ce ai fost de 16 ori in Brazilia? Ce conturi ai la banci din strainatate? Unde sunt actiunile la purtator de la TelDrum?
    Acest individ are un tupeu de bandit!

    • Auzi fah!!! Cand tac’tu bashina spunea ca nu e nevoie de autostrazi, il aplaudai, fah.

  3. Fostul presedinte Emil Constantinescu precizeaza ca nu a fost invins de Securitate, ci de „presa Securitatii”, si crede ca, in Romania, un sef de stat care e cinstit si nu aduna averi este considerat un prost!Contrar smecherului invartit Dragnea
    Intr-un interviu acordat joi, Emil Constantinescu sustine ca nu va mai reveni niciodata pe scena politica si precizeaza ca s-a retinut gresit afirmatia facuta la finalul mandatului sau, conform careia ar fi fost invins de Securitate.

  4. Dragnea deschide prea multe fronturi carora nu stiu daca le va putea face fata: banci, corporatii, fondul proprietatea acum. Toate acestea sint centre de putere si control. Are dreptate cind spune ca sint la guvernare dar nu au puterea. Sau au puterea dar nu au controlul. Generatia de dupa revolutie care se invirte in zonele gen USR e muci. Si-a pus atita ciunga-n par ca nu-l mai are deloc. Ceea ce spune Dragnea e corect. Tantalaul care intreaba de autostrazi sa-l ia de guler pe basescu si sa-l intrebe de ce a spus ca nu avem nevoie de ele ci de tinichigii si ospatari. Sau era prea ocupat cu suptul? Pe mine ma mira curajul lui Dragnea. Insa trebuie sa fie sigur ca PSD va avea de suferit pentru ca cei care detin controlul nu vor renunta la el pentru nimic in lume. Sinteti doar numere care trebuie sa livreze profituri pentru altii: pentru banci, corporaii, fondul proprietatea etc. Asta fac tantalaii! Asadar dragi tantalai, fiti numar si circ. Dragnea trebue sa faca un pas iar cel cistigator si care va lovi la temelia sistemului de control este DEMOCRATIA DIRECTA! ACUM!

  5. Ieri Orlando se umfla in pene ca S&P a mentinut Ratingul Romaniei, FARA sa spuna in ce Conditii!!
    AZI: „Standard & Poor’s estimează deficitul bugetar al României din 2019 la 3,3%, iar cel din 2020 la 3,5%, peste ținta angajată de 3% din PIB, din cauza cheltuielilor cu salariile și cu pensiile, precum și cu alte cheltuieli bugetare, notează Mediafax.

    „Aceste niveluri vor fi rezultatul diminuării ritmului de creștere economică și al măsurilor privind cheltuielile guvernamentale, pe măsură ce se apropie viitoarele alegeri – cele prezidențiale din 2019 și cele parlamentare din 2020. Considerăm că e cu atât mai ambițios obiectivul Guvernului de a reduce drastic diferența dintre TVA și TVA colectată, cea mai mare diferență în UE, conform datelor CE.
    În același timp, reducerea, din nou, a cheltuielilor cu investițiile ar putea fi o provocare, având în vedere NEVOILE ACUTE de infrastructură ale României”, au precizat reprezentanții S&P.

    De asemenea, pentru 2021 și pentru 2022, deficitul bugetar e estimat la 3,4% din PIB, respectiv 3,3% din PIB.
    Raportul nu meționează, dar depășirea țintei de 3% poate atrage declanșarea procedurii de deficit excesiv din partea CE, ceea ce echivalează cu un control mai strict al cheltuielilor bugetare.

    Raportul S&P mai remarca faptul că Deficitul bugetar din 2018 a rămas sub nivelul de 3% din PIB, ca urmare a performanței solide a veniturilor bugetare, susținute de o creștere ridicată a PIB-ului nominal și de un alt an cu o alocare SLABA pentru investiții.9PUTIN peste ZERO!).
    Cu toate acestea, creșterile salariale accelerate din sectorul public au orientat structura cheltuielilor guvernamentale în continuare spre cheltuielile sociale inflexibile și de natură salarială, precum și spre o îndepărtare de investiții.”
    Condamnati la SUBDEZVOLTARE!

  6. O stire din 2008:
    „SUA: Control la agenţiile de rating
    Agenţiile de rating vor fi anchetate de o subcomisie a Senatului SUA, care investighează dacă acestea, în urma unor conflicte de interese, au acordat calificative prea mari companiilor.
    Senatorii vor să afle în ce măsură concurenţa dintre firme le-a determinat să acorde anumite calificative pentru a obţine contracte din partea băncilor, a declarat senatorul Norm Coleman, reprezentant al partidului republican în Subcomisia Permanentă de Investigaţii. Coleman a spus că se va analiza dacă aceste conflicte de interese
    „au întunecat judecata agenţiilor”. Agenţiile de rating Standard & Poor’s, Fitch Ratings, Moody’s, McGraw-Hill Cos Inc’s şi Fimalac SA’s nu au fost disponibile pentru comentarii.
    Agenţiile respective au fost acuzate în mai multe rânduri că au amplificat criza creditelor după ce au acordat greşit
    calificative ridicate unor companii care au căzut cu zgomot în timpul crizei, că au dat ratinguri ridicate datoriilor legate de ipoteci riscante, pentru a obţine comisioane din partea companiilor vizate” Agentiile de rating sunt simple instrumente de control financiar ale factorilor globalizarii >China a infiinta propria agentie de rating Dagong care in 2011 a demonstrat strict pe aceleasi criterii ca si agentiile de rating sus mentionate ca” din punct de vedere tehnic, SUA sunt deja in faliment, ceea ce se vede in faptul ca au lasat dolarul sa se deprecieze fata de alte monede, lovind astfel in creditorii tarii, inclusiv in China.”(iunie 2011)
    Nu spun ca Romania se poate ridica mai sus de BB+ dar nici mai jos de BBB-,indiferent cat de idioata e conducerea politica

  7. Si daca sunteti la guvernare de ce nu guvernati? Mai idiotilor, va faceti legi si elaborati bugete! Cine va impiedica sa aduceti investitori, sa faceti autostrazi cu fonduri UE, sa creati locuri de munca? Aveti majoritate in Parlament, aveti numiti directori in toate structurile administrative, aveti CCR care va sprijina, avocatul popoului este omul vostru, seful curtii de conturi este controlat de voi, de ce nu rezolvati problemele tarii. Ati permis sa se importe sute de mii de masini SH care polueaza, nu ati intervenit ca sa obtineti finantare pentru sistemul centralizat de termoficare, astfel ca lumea a fost obligata sa-si cumpere centrale proprii. Acum, desi nu avem industrie avem poluare. Idiotilor, inteleg ca parlamentul este ales dupa criterii politice, dar in guvern de ce puneti oligofreni? La voi acasa cand aveti o avarie chemati un politruc sa va repare? De ce nu puneti oameni competenti in Guverne?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.