Semn rău: Pandemia revine în Franța

Pandemia COVID începe să revină în Franța în ultimele zile. După o scădere constantă a noilor infectări, acum Franța a ajuns la 20.000 de contaminări pe zi.

De câteva zile, „am observat deja o ușoară creștere (…) a circulației” coronavirusului, a declarat Guillaume Spaccaferri, epidemiolog la Santé publique France, într-o conferință de presă, potrivit Le Figaro.

Cu toate acestea, el a subliniat „lipsa unui impact asupra spitalelor”, chiar dacă este încă devreme pentru a evalua acest lucru.

Cazurile COVID erau în scădere constantă de două luni, după ce în ultimele luni a atins două vârfuri succesive, pe fondul creșterii variantei Omicron, unul în ianuarie și celălalt chiar la începutul primăverii. Dar epidemia a început să revină din nou în ultimele zile. Media pe 7 zile a cazurilor a crescut începând de luni și se situează acum în jurul a 20.000 de cazuri noi pe zi.

Guillaume Spaccaferri crede că de vină sunt „aplicarea mai puțin strictă a măsurilor de barieră”, precum și „impactul răspândirii BA.4 și BA.5″.

Aceste noi variante ale Omicron, potențial mai contagioase, au devenit majoritare în Africa de Sud și Portugalia, unde au provocat valuri recente de cazuri, care s-au stabilizat între timp.

În Franța, ambele câștigă teren, chiar dacă rămân minoritare în cifrele de săptămâna trecută: mai puțin de 1% din cazurile noi pentru BA.4 și 5% pentru BA.5.

Cu toate acestea, experții din sănătate au remarcat că experiența Africii de Sud și a Portugaliei este liniștitoare, deoarece aceste două țări nu au cunoscut valuri masive de spitalizări și decese.

„Până în prezent, nu există niciun semnal care să sugereze că BA.4 sau BA.5 sunt mai grave decât alte variante Omicron”, a precizat epidemiologul Anna Maisa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

11 Comentarii

  1. Cand afost o scadere,ca noi nu cunoastem,sau de la 80 mii zilnicacum o saptamana la 20 mii astazi e o scadere urmata de o crestere ?:))Chiar nu urmariti https://www.worldometers.info/coronavirus ,va luati dupa toti turmentatii tip Guillaume Spaccaferri
    Franta nu mai vrea sa recunoasca pandemia,politica grea moncher,se duce dreaqu turismul..
    A bon entendeur, salut

  2. Au revenit serviciile secrete cu distributia catre populatie a productiei de la Wuhan?
    Sau sunt numai date false, cum ne-a obisnuit INSP-ul romanesc?
    Hai Jurma, treci la incalzire!

  3. Astia vor sa ne convinga ca o gripa banala( covidul nici nu este altceva ) este mai periculoasa decit pandemia de ciuma bubonica sau Black Death care a facut ravagii intre anii 1347-1353…prea ne cred imbecili pe toti..

  4. Doza 5 o să-și facă efectul: nu vor mai fi francezi care să se îmbolnăvească de covid, vor fi deja morți iar morții nu se pot îmbolnăvi! Vedeți logică? Este aceeași logică aplicată de China, America, Franța, Canada, Australia, Austria etc. România pare că s-a mai „trezit” un pic. Credeți-ma, țările ăstea enumerate și încă multe altele vor deveni nepopulate, și-au omorât cetățenii, s-au sinucis. Când o să afli că un francez trăiește o să-ți faci cruce, o să mergi mii de km să-i faci o poză, atât de rari vor fi.

  5. Sa explodeze carcalacul la francezi !
    Le vindem sau macar le donam cele 120 milioane de doze ale lui Mâțu si scăpăm de ele …

  6. E afacerile prin teroarea psihic si spaime care trebuie sa continuie si nu covidache real.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.