Serbia cere SUA să menţină forţe militare în Kosovo

Ministrul sârb al Apărării, care a fost membru al unui Guvern sârb aflat în război cu Statele Unite şi NATO, i-a solicitat secretarului american al Apărării să continue să acorde un ajutor militar Serbiei şi să menţină forţe în Kosovo, au declarat oficiali americani citaţi de AFP.

Ministrul Aleksandr Vucici, membru al unui partid ultranaţionalist, a declarat că apreciază relaţiile stabilite între cele două ţări în materie de securitate şi i-a solicitat vineri lui Leon Panetta să menţină acordarea unui ajutor militar anual în valoare de opt milioane de dolari, au declarat pentru AFP oficiali americani.

Vucici şi Panetta, membru al administraţiei Bill Clinton care a ordonat bombardarea Serbiei în 1999 în cadrul unui conflict cu Kosovo, au insistat asupra faptului că discuţiile lor ar fi fost imposibile în urmă cu câţiva ani.

„Nu mi-am imaginat niciodată că voi putea să mă aşez lângă dumneavoastră”, a declarat Vucici, potrivit acestor oficiali. „Însă mulţumim Statelor Unite şi dorim să continuaţi să ne acordaţi un ajutor militar şi să cooperaţi cu noi”, a adăugat el, potrivit aceloraşi surse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.