Showcase 2021 – microstagiune la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Teatrul Maghiar de Stat Cluj organizează, în perioada 3-12 decembrie, tradiționala microstagiune de iarnă. Pe parcursul celor unsprezece zile ale evenimentului, Teatrul prezintă cele mai recente producții și spectacole din perioada pandemiei, precum și vernisaje de expoziții și lansări de carte.

Showcase 2021 va debuta cu vernisajul Expoziției omagiale Harag György, care va avea loc vineri, 3 decembrie, la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului Maghiar de Stat. Expoziția itinerantă organizată de Academia Maghiară de Arte prezintă activitatea regizorului György Harag, cu fotografii din marile sale spectacole, materiale de arhivă și scrisori de la prieteni.

Spectacolul de deschidere al microstagiunii este Hamlet de William Shakespeare, regia Gábor Tompa. Producția are premiera vineri, 3 decembrie, ora 19.00, în Sala Mare. Următoarele reprezentații din cadrul Showcase 2021 sunt programate: sâmbătă, 4 decembrie și vineri, 10 decembrie, ora 19.00, în Sala Mare.

Duminică, 5 decembrie, ora 17.00, în Sala Studio, este programat spectacolul Porno – Povestea soției mele, în regia lui Árpád Árkosi, urmat de la ora 19.00, în Sala Mare, de Macbett de Eugène Ionesco, în regia lui Silviu Purcărete. Producția este programată și sâmbătă, 11 decembrie, ora 19.00.

Luni, 6 decembrie și duminică, 12 decembrie, ora 18.00, în Sala Mare, se va juca Livada de vișini de A.P. Cehov, în regia lui Yuri Kordonsky.

Musicalul Ferma animalelor, după George Orwell, este programat marți, 7 decembrie, ora 20.00, în Sala Mare. Premiera absolută a producției regizată de Zoltán Puskás a avut loc în stagiunea 2020/2021.

Spectacolul Romeo și Julieta, pus în scenă de Attila Vidnyánszky Jr., se va juca miercuri, 8 și joi, 9 decembrie, ora 19.00, în Sala Mare format studio.

Pe lângă spectacole, în cadrul Showcase 2021, în foaierul de la etaj al Teatrului vor avea loc și lansări de carte. Astfel, sâmbătă, 4 decembrie, la ora 12.00, va avea loc lansarea cărții semnate de Nona Rapotan 33 de spectacole – 33 de pagini din istoria recentă a Teatrului Maghiar de Stat Cluj (Editura Lebăda Neagră, Iași, 2020), care analizează spectacolele din ultimii treizeci de ani ai instituției. Duminică, 5 decembrie, ora 16.00, vor fi prezentate volumele: La vorbă cu Vlad Mugur (3 volume) de Florica Ichim, Teatrul spaniol contemporan 2010-2020, selecție și traducere din limba spaniolă: Ioana Anghel, și numărul 12 / 2021 al revistei Teatrul Azi (Fundația Culturală Camil Petrescu”, București, 2021).

Showcase 2021 beneficiază de sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca. Coorganizator: Fundația Corvineum.

Cu ocazia microstagiunii, teatrul face o ofertă spectatorilor săi fideli: dacă vor cumpăra bilete la spectacolele Livada de vișini, Macbett și Ferma animalelor achită două, iar pe al treilea îl primesc gratuit; dacă vor cumpăra bilete la reprezentațiile cu Livada de vișini și Macbett, vor beneficia de o reducere la cel de-al doilea bilet. Reducerea este valabilă doar pentru biletele achiziționate la Casa de bilete a teatrului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.