Și Italia are pneumonie misterioasă

În urmă cu patru ani, cam pe vremea aceasta, începeau zvonurile legate de o boală misterioasă care lovea China. Acum, o altă țară europeană, după Franța, raportează pneumonia misterioasă virală din China. 

Există două cazuri de pneumonie – Mycoplasma pneumoniae – în Italia, înregistrate la copii internați cu simptome respiratorii, raportate de laboratorul de referință de la Perugia, informează Rador Radio România.

Unul dintre cazuri se referă la săptămâna 47 din 2023 și este o coinfecție cu Rhinovirus, în timp ce al doilea se referă la săptămâna curentă. Datele sunt în concordanță cu așteptările din această perioadă, evidențiază buletinele de supraveghere RespiVirNet din cadrul Institutului Superior al Sănătății. Diverse focare au fost deja înregistrate în China, unde a fost semnalată inițial bacteria, dar și în Franța.

OMS, îngrijorată de creșterea bolilor respiratorii în China

„Monitorizăm situația din China și, încă o dată, am observat o creștere generală a infecțiilor respiratorii acute din cauza unui număr de agenți patogeni diferiți, inclusiv gripa, care este în creștere. Pneumonia Mycoplasma a crescut în ultimele două luni și acum pare să fie în scădere ușoară”, a explicat în ultimele zile Maria Van Kerkhove, manager tehnic pentru pandemia de Covid-19 în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). „Colaborăm cu rețelele noastre clinice și cu medicii care lucrează în China, pentru a înțelege mai bine rezistența la antibiotice, care este o problemă în întreaga lume”, a adăugat Van Kerkhove.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. De unde ne putem cumpara vaccinuri contra pneumoniei misterioase virale? As vrea sa comand 6 bucati, sa avem si de sarbatori. Noi ne vaccinam de fiecare data, nu ca bigotii aia asimptomatici care pupa moaste fara sa fie sterilizati in prealabil. Multumesc.

 2. Intr-un viitor nu prea indepartat omenirea se va stinge din cauza virusurilor plecate din China, de la mancatorii de lilieci, sobolani, caini, pisici si tot felul de viermi si jiganii.
  Nu din cauza unui conflict global atomic. China ar trebui incercuita cu un Mare Zid, de unde sa nu mai iasa nici molecula de chinez. Astia nu merita sa aiba contact cu restul globului pamantesc……[Rumburak]

 3. Rumburak Domnu Editat, va puteti vaccina cu vaccine contra liliecilor, sobolanilor, cainilor, pisicilor, viermilor si jiganilor. A Lor in general. Nu trebuie sa afisati atitudinea asta obtuza si medievala. Vaccinarea este singurul Mare Zid care ne protejeaza de toate problemele enuntate mai sus. Daca nu aveti, va imprumut eu, ca mi-a mai ramas ceva bustere de la biznissul pandemic

 4. Se apropie alegerile europarlamentare!…trebuie și Ur sula să câștige ceva cașcaval…
  Trebuie închisă Europa,la anul sunt alegeri în multe țări din Europa și de frica extremiștilor proasta asta e in stare să închidă iarăși Europa…
  Oare ukrainieni și rușii s-au vaccinat?…dar evreii?…

 5. @[Rumburik], materialistu infect:
  China trebuie distrusa
  dar pe motiv de
  -„1 familie 1 copil”
  -„niciunul cu Dumnezeu”!

 6. Toti cei mentionati sunt vaccinati cum noi, n-am fost niciodata. In anii 90 Ucraina cunoastea campanii de vaccinari fortate, carantine si alte abuzuri ale dicturii medicale. Ucraina are stocuri de pesticide invechite sau interzise pentru utilizare ulterioara in suma de 22 de milioane de tone, majoritatea fiind pesticide clororganice persistente. E de studiat ce efecte au. In octombrie 2009 era panica in Ucraina, autoritatile negau ca aeronave pulverizau aerosoli peste orase si era asteptata legea martiala. Focarele necontrolate de gripa porcina nu au fost rezultatul virusului H1N1, a carui existenta nu a fost niciodata demonstrata de magii stiintei de la OMS btw, ci par a fi o consecinta a prabusirii conditiilor generale de sanatate odata cu sistemul de sanatate, precum si a proviziilor alimentare de baza.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.