Și, totuși, ce facem cu „Republica specialilor”?

Opoziția tună și fulgeră după decizia CCR privind pensiile speciale ale magistraților. 

Liderul USR, Cătălin Drulă, a acuzat, miercuri, PSD şi PNL că „salvează pensiile speciale cu mâna Curţii Constituţionale” şi a solicitat convocarea Parlamentului, în perioada 7 august – 1 septembrie, în sesiune extraordinară, pentru a fi rediscutată, de urgenţă, legea declarată neconstituţională de CCR.

„Republica specialilor. La asta asistăm zilele acestea. Vor să bage mâna în buzunarul cetăţenilor, al firmelor, al mediului privat, al antreprenorilor, al celor care desfăşoară activităţi independente, al tuturor contribuabililor pentru a finanţa stilul de viaţă al specialilor. Am aflat astăzi de la Curtea Constituţională că pensiile speciale ale magistraţilor trebuie să rămână. Nu e nicio surpriză. Preşedintele CCR, Marian Enache, este un pesedist de frunte, fostă mână dreaptă a lui Ion Iliescu, şi, practic, domnul Ciolacu de la Guvern a servit această falsă desfiinţare a pensiilor speciale – aşa cum USR a avertizat – numai ca CCR să o întoarcă repede în Parlament”, a declarat Drulă, conform unui comunicat al USR.

Potrivit USR, un prim efect al reîntoarcerii în Parlament a Legii privind pensiile speciale îl reprezintă „blocarea” fondurilor din PNRR.

„Pentru a acoperi cheltuielile în creştere cu specialii, PSD şi PNL se pregătesc să îngroape economia românească şi să-i afunde pe români şi mai tare în sărăcie”, a transmis USR.

În opinia lui Drulă, premierul Marcel Ciolacu nu taie nicio cheltuială. „La Guvern, domnul Ciolacu lansează perdele de fum. Chipurile, taie cheltuieli. Nu taie nicio cheltuială, totul rămâne aşa cum a fost. Să luăm reducerea cu 20% a numărului de secretari de stat. Sunt cei 20% de secretari de stat în plus pe care i-au adus chiar ei. Şi, pentru că UDMR a fost scoasă de la guvernare, rămân nişte posturi vacante. Să luăm şi desfiinţarea unor sute de mii de posturi vacante. Păi, alea nu ne costă, dacă sunt vacante. De fapt, nu se taie nimic sau aproape nimic pe partea de cheltuieli”, a mai afirmat Drulă.

Liderul USR a adăugat că PSD şi PNL introduc „noi impozite, taxe şi dări peste noapte”. „Consumă toţi banii pe care-i iau de la cetăţeni şi mediul privat, iar când îi termină nu le trece nici prin cap să strângă cureaua, să se uite unde au greşit, să facă reforme, să reducă cheltuielile, risipa şi jaful de la stat. Singura idee obsesivă a PSD – susţinut de PNL, un partid fals liberal – este să crească taxele, să ia mai mulţi bani şi să distrugă economia. Ne vom opune cu toată forţa în Parlament, în stradă şi vom merge anul viitor la alegeri cu un mesaj că România are nevoie de politici care să stimuleze economia, de bună cheltuire a banului public, de cumpătare, de oprire a jafului, de politici cu adevărat de dreapta”, a susţinut Cătălin Drulă.

AUR consideră că decizia Curţii Constituţionale privind pensiile speciale nu reprezintă „o noutate”, pentru că acest proiect legislativ ar fi fost făcut de PSD şi PNL astfel încât „să pice la CCR”.

„Decizia CCR nu reprezintă o noutate, pentru că toată lumea se aştepta să respingă proiectul legii pensiilor speciale, pentru că acest proiect a fost făcut de PSD şi PNL să pice la CCR. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au făcut tot acest teatru doar de dragul propagandei politice, în speranţa că îi vor păcăli pe români încă o dată”, susţine AUR, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

AUR adaugă că a depus un proiect de lege pentru impozitarea pensiilor speciale care este „blocat” de PSD şi PNL, „care îşi păstrează privilegiile”, în timp ce Guvernul Ciolacu îşi transferă povara „incompetenţei” pe umerii românilor şi ai mediului de afaceri.

„AUR a depus un proiect de lege pentru impozitarea pensiilor speciale. Acest proiect este constituţional, pentru că noi nu minţim poporul cu televizorul precum Rareş Bogdan, Marcel Ciolacu sau Klaus Iohannis. Însă, este blocat de PSD şi PNL. Dar, în timp ce PSD şi PNL îşi păstrează privilegiile, Guvernul Ciolacu măreşte taxele şi impozitele, transferă povara incompetenţei lor guvernamentale pe umerii românilor şi ai mediului de afaceri. Când vine vorba să taie din privilegiile lor adoptă doar legi neconstituţionale, dar când vine vorba să mărească birurile pentru români atunci găsesc cele mai bune soluţii”, se arată în comunicatul citat.

Partidul REPER a acuzat, miercuri, coaliţia de guvernare că reforma pensiilor speciale a fost una „de ochii lumii”, fiind lăsate „în mod voit portiţe neconstituţionale”.

„Jongleriile PSD cu pensiile speciale nu mai păcălesc pe nimeni. PSD a făcut o reformă de ochii lumii a pensiilor speciale, lăsând în mod voit portiţe neconstituţionale. Decizia Curţii Constituţionale privind modificările aduse cu privire la pensiile magistraţilor nu face decât să confirme avertismentele partidului REPER exprimate încă de la începutul acestui an. ‘Reforma PSD-PNL’ a fost menită să păcălească temporar Comisia Europeană, bifând formal angajamente din PNRR, dar asumând neconstituţionalitatea unora dintre soluţiile propuse. O astfel de abordare confirmă nu doar lipsa de viziune a actualului Guvern, cât şi lipsa de onestitate”, se arată într-un comunicat al REPER transmis, miercuri.

Potrivit deputatului Andrei Lupu, „există numeroase semne de întrebare cu privire la argumentaţia CCR pentru existenţa unui aşa numit drept la pensie de serviciu”.

„Într-un stat de drept, deciziile CCR trebuie respectate. În acest moment prioritatea întregii clase politice trebuie să fie evitarea blocării fondurilor din PNRR, condiţionate în bună parte şi de eliminarea pensiilor speciale. Acesta este motivul pentru care solicităm convocarea de urgenţă a Parlamentului în sesiune extraordinară pentru modificarea rapidă a legii”, a declarat Lupu, citat în comunicat.

Copreşedintele REPER Ramona Strugariu a subliniat că „un sistem judiciar funcţional trebuie să asigure predictibilitate, rapiditate şi calitatea actului de justiţie şi să aibă resursa umană necesară cu care să facă aceste lucruri”.

„O carieră de magistrat este în plină desfăşurare la 47 de ani, pensionarea lasă un gol în sistem cu efecte importante pentru funcţionalitatea şi eficienţa lui. Sunt mulţi magistraţi în România care consideră că situaţia de acum, dincolo de cerinţele europene de reformă, şubrezeşte sistemul de justiţie, nu îi face un bine. Iar dincolo de orice discuţii privitoare la pensii, magistraţii trebuie să fie nu doar independenţi, ci şi respectaţi în societate. Respectul nu este oferit unilateral de către stat prin beneficii materiale, ci este în primul rând câştigat prin activitatea de zi cu zi a judecătorilor şi procurorilor. Din păcate, decizii recente precum cea din cauza Ursu, controversele de integritate cu privire la nume vârf ale magistraturii, dar şi grevele repetate care lasă dosare nesoluţionate, nu sunt de natură să creeze încredere. Pentru noi, Justiţia, dincolo de a fi a treia putere în stat, este un serviciu public pus în slujba cetăţenilor, iar acest lucru trebuie asumat inclusiv de magistraţi”, a adăugat Strugariu.

Liberalul Robert Sighiartau afirmă, după ce CCR a declarat parţial neconstituţionale modificările vizând pensiile speciale, că cei de la PNL aşteaptă public scuzele ”comediantului Ciolacu”.

”Misiune îndeplinită ! Noi cei de la PNL aşteptăm public scuzele comediantului Ciolacu”, a scris Sighiartău miercuri pe Facebook.

Cu o zi în urmă, când anunţa că urmează decizia Curţii Constituţionale privind pensiile speciale, deputatul PNL a redistribuit postarea sa din ziua în care legea a fost votată pentru prima dată în Camera Deputaţilor, în 26 iunie.

”După ce, timp de 1 an şi 6 luni, Marcel Ciolacu şi ministrul său Budai au aruncat tot felul de tiribombe şi fumigene cu legea pensiilor şi a salarizării, a impozitării globale, a reducerii impozitării etc. Astăzi după votul din plen pentru eliminarea pensiilor speciale, a lansat un atac nedemnn la adresa PNL, deşi împreună cele 2 partide au votat legile propuse de PSD astăzi. Marcel Ciolacu continuă aceeaşi strategie ticaloasă pe care a dus-o la adresa PNL, dar de data asta din calitatea de prim-ministru. Ca atare, îi lansez o provocare lui Marcel Ciolacu în care onoarea joacă un rol important. Asta pentru că dânsul pune un mare preţ, aşa cum a declarat-o de multe ori, pe statura morală a unui om politic. Domnule Ciolacu, dacă CCR declară neconstituţională legea pe care am votat-o astăzi în parlament, vă rog să vă onoraţi cu demnitate cuvântul şi să faceţi un pas în spate. Pentru că aţi stiut că legea va fi neconstituţională şi aţi minţit poporul român, atacând PNL”, afirma atunci Robert Sighiartău.

Reprezentanţii partidului Forţa Dreptei au transmis că decizia de miercuri a Curţii Constituţionale referitoare la pensiile speciale este „pe cât de previzibilă pe atât necinstită şi lipsită de orice autoritate instituţională”. Primul lucru la care erau obligaţi judecătorii CCR, îndeplinind o funcţie de autoritate publică, era fie să se recuze, fie să-şi prezinte fiecare în parte argumentele pentru care, aflându-se într-un flagrant conflict de interese, au hotărât să ia o decizie favorabilă pecuniar propriei lor condiţii, mai indică sursa citată.

„Legea referitoare la pensiile speciale, declarată neconstituţională, nu prevedea trecerea pe deplin la regimul contributivităţii. În ciuda acestui fapt, totuşi, a fost admisă sesizarea CCR şi întoarsă în Parlamentul României, întrucât coaliţia PSD-PNL a introdus în mod deliberat elemente de neconstituţionalitate menite să servească drept pretext în decizia Curţii Constituţionale. Avem convingerea că întreaga chestiune referitoare la pensiile speciale a fost, în realitate, o mascaradă a coaliţiei guvernamentale în conivenţă cu CCR, astfel încât să servească drept argument pentru menţinerea pensiilor speciale ca privilegii ale unor categorii de angajaţi bugetari”, arată comunicatul de presă al partidului Forţa Dreptei.

Curtea Constituţională a admis miercuri, parţial sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu. Preşedintele CCR Marian Enache a explicat, într-o declaraţie de presă. că actul normativ se va reîntoarce în Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia Curţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Ioana Radu 8577 Articole
Author

26 de Comentarii

  1. „Opoziția tună și fulgeră”

    Pai, asta-i rolul opozitiei, altceva nu are de facut si nici nu se pricepe la ceva ! Acum ce facem, un ii laudam ca sunt oponenti, ca opozanti sunt degetele mari de la maini. USR si AUR sunt oponenti pe viata, NIMENI ii baga in seama.

  2. Pensiile speciale nu vor dispărea niciodată,asta ne e clar.In rest fac subiect de propagandă electorală.

  3. distrugem actuala paradigma si ne apucam serios de treaba. singura varianta… ar fi o perioada de semi haos vreo 1-2 ani dar viitorul ar fi pe masura vietii.

    nu poti avea asteptari cu privire la solutii din partea celor care au creat problemele, intr-un mediu determinat viciat de catre creatorii lui. cred ca sintem mai inteligenti de atit.

    timpul nu mai asteapta. ori ne trezim din constiinta si evolutia acesteia ori vom invata lectia pe calea cea grea care este in desfasurare. calea de azi este cea a dureii, a suferintei, a dispretului fata de viata si oameni mai ales ca tot umbla zvonul ca am fi prea multi. asa ca viitorul in aceasta linie este incert.

    inca avem de ales in sensul toti, impreuna in UNITATE impotriva actualei paradigme! stop joc!

  4. Tuna si fulgera? De asta nu au fost tunetele, fulgerele si canicula in timpul ploii, anuntate la meteotv? Asta, numit drula cu creier de la atarnatoare, crede ca poate manipula cetatenii horcaind orice! Bai atatnatoare bleaga, dar ce ati facut voi lacomilor mincinosi cat ati fost la guvernare in afara de escrocherii cu furaciuni, minciuni si pupat la doseano plavanul purtator de lux si nesimtire? Taci dracului mincinosule! Inca nu am uitat cand adunati semnaturi si cnp-uri in fals la usa supetmarketurilor pentru „fara penali in functii publice”, cand legea deja exista dar nu era pusa in practica si semnaturile le-ati folosit sa candidati la alegeri? Marsh ma.

  5. Nimic nou!
    TRAIASCA NOMENCLATURA COMUNISTOIDA!
    Restul, valea!
    Go West!

  6. Cat ați fost la butoane, ați înțărcat iapa comunala. Atât. Voi și demagogul Rareș v-ati cățărat pe corupția ucide și defintarea pensiilor speciale. Acum va dați viteji.
    PS. De ce când se pune problema achizițiilor de armament de la licirici, parlamentarii, cu una, doua excepții, votează cu doua mâini propunerea? O faceți ca să nu muriți răniți din dragoste de țară sau pentru un pumn de sapcute? Sincer, m-am saturat de cuvinte inepte fără nici o acoperire în fapte.
    L-ati avut pe Ghinea scula PNRR. Zero. Ar fi cazul sa va priviți mai atent în oglinda și sa va scuipați de trei ori pe zi, asa din respect fata de luciul oglinzii pe care-l murdariti zilni cu magini de ratați corecți politic cu gen fluid și pupatori de falusuri americane, UE- iste și lgbtiqiste.

  7. Tuna si fulgera ca nu se poate face evaziune fiscala prin impozitul pe venit. Nu facturezi si nu inregistrezi factura, puscaria te mananca, deci, tunam si fulgeram. De 33 de ani se face asta si toti se plang ca se fura si cand se incearca oprirea hotiei, tunam si furgeram. Si presa, care preseaza, e cu noi.

  8. „…PSD şi PNL salvează pensiile speciale cu mîna Curţii Constituţionale”?
    Asta-i o acuzație FOARTE GRAVĂ, și vine din interiorul organismului ce reprezintă cetățenii, deci are legitimitate!
    Asta spune că judecătorii C.C.R. NU SUNT INDEPENDENȚI, și nici INTEGRI, fiindcă sunt slugile respectivelor partide ce i-au trimis acolo, partide ce sunt de fapt GĂȘTI MAFIOTE, grupuri infracționale organizate, de criminalitate politică și economică.
    Iar dacă judecătorii C.C.R. nu sunt independenți și nici integri, înseamnă că trebuie DESFIINȚATĂ Curtea Constituțională, fiindcă nu are reprezentativitate nici pentru cetățeni, nici pentru societate în ansamblul ei! …asta, mai ales că nu și-a apărat în fața C.E. și C.J.U.E. prerogativele de reglementare juridică EXCLUSIVE, nu a apărat Constituția, și a ajuns un fel de „a cincea roată la căruță”, juridic vorbind. Deci NU-ȘI JUSTIFICĂ EXISTENȚA!
    DESFIINȚAȚI C.C.R.!
    Scrieți o petiție cerînd DESFIINȚAREA, și puneți-o la semnat, pentru cetățeni, iar apoi puneți-o în aplicare, prin ORICE METODE. Asta e singura soluție. „Singura soluție, înc’-o Revoluție!”…
    Altfel, veți sfîrși peste un an ca carne-de-tun pentru interesele amerloce („BlackRock”, Rothschild, $$oroș, etc.), pe frontul din Donbass……[Rumburak]

  9. Din dec 1989,Romania a ajuns o tara impotenta in cateva luni de zile.Au fost abandonate mari proiecte de infrastructura,au fost inchise fabrici si uzine cu milioane de angajati,s-a dat drumul unei inflatii astronomice ,etc stiti cunoasteti
    Latraii de atunci sunt si latraii de azi, din cusca cu maimute a lui Iliescu -KGB:
    -o presedentie impotenta
    -un guvern de impotenti
    -autoritati impotente
    -o armata cu mai multi generali si colonei decat ostire
    -o militie/politie supranumerar
    -servicii cu de 5-7 ori mai multi angajati decat in vremea comunismului
    -o justitie de kkt
    Totul ambalat intr-oo constitutie de doi bani,intr-o republica magistratilor in care dicteaza in clar CCR si ICCJ,efectiv la bunul lor plac in batjocura populatiei si a claseri p[olitice impotente
    Ma uit cu stupoare ca nu iese un Iohannis,ca nu iese un Ciolacu ,sa dea cu aberatiile CCR de pamant, pentru ca sunt doi dintre impotentii de frunte ai tarii; in clalar daca chiar daca tara ar ajunge la sapa de lemn ,justitia venalilor trebuie platita
    PS e rusinos sa se mai prezinte unul sau altul ‘erou cu merite deosebite’,’revolutionar de talent’,cand lumpenproletariatul ,gunoaiele strazii au adus tara la dezastru

  10. Lui Seghiartau asta nu i-a trecut prin cap sa se revolte ca nu se taie nimic de la inarmare, iar cheltuielile aferente cumparaturilor de acareturi militare sporesc in nestire.Nu i-a trecut prin cap sa se revolte unde-s banii din Plandemie . Simioaneeee, daca esti barbat da in judecata guvernul din Plandemie pentru extorcarea bugetului.

  11. rromania e un stat captiv al serviciilor, si „justitia” e un brat al lor… singura posibilitate sa schimbi ceva e sa ai o noua Constipatie, ca sa nu mai te blocheze CCR-ul. Problema este ca nu are cine sa faca un nou proiect de Constitutie, pentru ca politicienii care ar scrie proiectul sunt tot oamenii serviciilor, iar in materie de drept Constipational nu mai avem avocati si academicieni, oameni cu integritate si pregatire… avem tradatori ca Predoiu, Goghiu, etc. Chiar DACA ar exista un nou proiect si ar merge la referendum (oare cu 30% prag) pentru 1-2-5 articole bune, restul ar distruge complet statul rroman, societatea, cultura, traditiile, religia, educatia, etc.

  12. Pentru toti analfabetii iritati de chestia cu pensiile speciale,cu PSD-ul si celelalte o singura precizare :art.15 din Constitutie prevede ca legea dispune numai pentru viitor,fiind astfel interzisa retroactivitatea,existand o singura exceptie : cand legea penala ar fi mai favorabila.Ori stirbirea acestor drepturi dobandite legal cu ani in urma este o sanctiune care ar incalca flagrant acest principiu esential al statului de drept,prevazut in toate constitutiile democratice.Daca n-ar fi asa,orice legiuitor ar putea face praf orice lege care a stabilit un drept,care este in exercitiu in mod legal,de la data adoptarii lui,creidu-se un soi de instabilitate juridica generala ,catastrofala intr-un stat civilizat.Interdictia retroactivitatii e cunoscuta de pe vremea dreptului roman.

  13. Gicuta , la ce universitate ti-ai luat tu licenta in drept ? Te intreb pt. ca nu stii drept Gicuta ! Esti urechist ! Nu stii sa faci distinctie intre penal si civil , o cerinta elementara pt. un practician al dreptului !

  14. Alo, guguta, ce retroactivitate visezi?! Nu vrea nimeni să le ceară pensiile date inapoi, băiete, asta ar fi retroactivitate! Faci – și se face, intenționat – o confuzie subtilă, care împiedică orice demers de normalitate, între DREPTUL LA PENSIE și CUANTUMUL PENSIEI! Sunt două lucruri distincte! Exercițiu: mâine, Parlamentul votează că toate pensiile din România sunt de minim 10.000 de euro/lună; are Parlamentul dreptul și puterea să facă asta? Are! Este evident că acest lucru este imposibil din cauza bugetului? Este! Cum împaci, goguță, legea – că-i lege, nu tocmeală – cu lipsa banilor? Simplu: nu adopți legi absurde sau, dacă le adopți (cazul pensiilor speciale), când dai de fundul sacului, vii cu altă lege și o abrogi pe cea absurdă…nu te atingi de dreptul garantat de Constituție la pensie ci de cuantumil, nivelul acesteia! sper că nu te-am pierdut pe firul logic!

  15. Pentru opinentul de mai sus o precizare : textul art.15 prevede o unica exceptie si aceea in dreptul penal,ceeace inseamna ca in cel civil,nu e niciuna,asa ca legiuitorul ,in materie civila nu are posibilitatea sa incalce principiul neretroactivitatii legii,instituit de text.

  16. Un articol buclucaș din Constitutie trebuie schimbat. Dacă CCR spune ca e anticonstitutional, doar abrogarea e convenabila și introdus un articol care spune clar: fără pensii speciale. Ei schimba legile cum și când vor, dar nu pentru toată populația. De ce sunt unii mai speciali decât alții? Toți avem atribuții la locul de munca și ni le asumam. Pai trebuie sa fii integru și sa-ti faci meseria doar dacă ești special? Te-a obligat cineva sa fii magistrat, politician, aviator, polițist etc.? Politicienii au pensii speciale în funcție de mandate, ei au dreptul și la pensie și la salariu. Ei sunt specialiștii specialilor. Ei fac legile acestea tâmpe și tot ei se „lupta” cu desființarea lor?

  17. Ideea lu’ Roman/Iliescu cu „pensiile necontributive” a dat-o in 89’90’ smecherii cu CERTIFICATELE DE REVOLUTIONAR cadorisite non-stop timp de 33 ani, si in prezent, unor cetateni amici de invarteli, amante, neveste, neamuri, membri din partide – hartiile sunt cuplate la Bugetul public pe care l-au secat „rivolutionarii” impaduchiati de la cca. 1000 buc in 89′-90′, la zeci de mii in 2023, deci, Parlamentul poate si trebuie sa modifice urgent Legea cu „rivolutionarii’ sa ramana cu beneficii numai persoanele ranite in 89′ si rudele directe ale ucisilor. Restul beneficiarilor (facuti in ultimii 33 ani) de imobile, terenuri, gratuitati la toate, locuri de veci, pensii necontributive sa ramana ONORIFICI, asa cum recomanda Comisia Europeana, care n-a mai vazut „rivolutionari” platiti gras din Buget.

  18. @noi ..daca nu ersi comunist convins (acum nostalgic) si aveai curajul sa-ti risti viata ca sa-l dai jos pe Ceasca
    acum primeai si tu CERTIFICAT DE REVOLUTIONAR ( = dupa razboi multi viteji se-arata)
    DAR NU ASTA-I PROBLEMA !
    Problema e ca RAPORTAT la PIB si alte cheltuieli (vezi doar 0,5% adaogati VOLUNTAR 🙂 din „PROPRIE INITIATIVA” la taxa anula la NATO) ! Vizibil e ca PSD-ul(= fostii comunisti-PERDANTI 🙂 ) incerca sa invrajbeasca prin INVIDIA fostilor 4 mil. PCR-isti populatia actuala a Romaniei 😀 !
    Pensiile SPECIALE sunt doar un MOFT raporat la celelalte CHELTUIELI BUGETARE !
    STRANIU 😀 😀 😀 e ca asta nu se discuta … IMPACTUL IN BUGET al PENSIILOR SPECIALE ….si contributivitatea lor MACROECONOMICA !
    AUD !

  19. PENSIILE SPECIALE costa 0,34% din PIB …noi dam IN PLUS la cei 2% inca 0.5% din PIB
    = Despre ce vorbim ?
    Despre invidia foszilor comunisti ai lui Ceasca pe cei care-au riscat ca sa-l dea jos ?
    Ce pensie, special sau nu, iau azi TORTIONARII ras-comunist securisti ? 😀
    Si ce indemnizatie de despagubire STATALA iau cei condamnati POLITIC de comunstii dictatoriali ? 😉 😛

  20. pt sando khan 7:32 – explica-ne escrocheria cu „rivolutionarii” cca. 1000 buc. in 89′-90′ numarati de Procuratura, si lumineaza-ne cum au ajuns in 2023 cateva zeci de mii de ‘rivolutionari”, hartiile alea sunt distribuite non-stop lunar/anual de 33 ani unor cetateni amici de invarteli, amante, neveste, neamuri, membri din partide, ex-securisti, ex-politisti, ex-SPP isti, seaca Bugetul public, la cate zeci de mii „rivolutionari” vreti sa se ajunga in urmatorii ani ?! Rusinee, pt escrocheria nemaiintalnita in vreo Tara !

  21. Pai e simplu. e principiul vaselor caomunicnte, ca sa se pastreze privilegiile, pensiile nemuncite (doar nu s-a platit din salar de catre angajat contributie dupa partea speciala a pensiei!), va trebui sa se taie cu valori sub rata inflatiei pensiiole fraierilor care au u contribuit din salariul lor, la pensiile altora dupa cum se vede.
    Anul trecut deja s-a aplicat, la o inflatie de 16,4% majorarea ptr pensionarii contributivi a fost de doar 12,5%. Putem sa presupunem rezonabil ca din banii neacordati pensionarilor pe contributivitate se finanteaza pensiile nemuncite ale noi nomenclaturi.
    Da, unora (!!!!) s-a dat din mana o suma, un fel de prima, dar care nu este pensie. Este mita, pomana de la guvernanti. Si cel mai impot=rtanta, NU S-A DAT TUTROR PENSIONARILO PE CONTRIBUTIVITATE!!!! Partidele si Marele Carmaci si-au luat ei puterea de a decide cine cata pensie va lua, fara a tine cont de cat a contribuit fiecare. Practic luminoasa conducere a tarii a creat si in cadrul pensionarilor pe contributivitate clase de „speciali”.
    Totusi o constanta avem: „Cine-i harnic si munceste, ori e prost ori nu gandeste”… si cert va avea pensie mica.

  22. Nu te mira faptul ca unoeri sunt oameni demonstrand politic pe strazi PENTRU-TE-MIRI-CE
    si altedati cand ar trebui sa fie oameni pe strazi demonstrand pentru chestii ce le ataca bunastarea sau drepturile civice
    NU E NIMENI PE STRAZI 😉 ?
    PS: Daca-mi poti explica paradoxul civic-social romanesc iti explic si cine-s cei in spatele „regimului” actual … asigurandu-le prin numar (LA NEVOIE) protectia 😀
    PPS: O protectie pe care n-a avuto CEAUSESCU desi avea 4 milioane de „membrii”
    de PCR !
    AUD ! (istetzule ….!)

  23. @ABCD …tu nu vezi padurea din cauza copacilor ! Democratia are nevoie de sutinatori REALI = PLATITI pentru a-si asuma riscuri in a-si proteja sursa veniturilor …NU ca cei 4 miliaone PCR-isti ai lui CEASCA … multi dar GRATUITI si non-dispsui sa-l apere la nevoie si …REVOLUTIE ! 😛 😀
    ASA ???!
    Vrei mura-n 😀 gura ? HEHEHE

  24. Apropos: Iliesscu a inteles tarziu … atunci cu a 2-oua venire a minerilor ,
    ca „revolutionarii” (= romanii dispusi sa-si apere „pensia de revolutionar” 😀 aparanu-si GUVERNUL ) TREBUIE social,
    ADICA sunt o necesitate ! 😛
    Nu uita ca … fara „revolutionari” … ROMANIA era deja altfel (= si mai putin romana si mai putin NATIONALA ! 😉 )
    Nu crede ca „cineva” plateste „specialii” de-aiurea 🙁 cum NU si-a platit CEASCA vreo 20 000 ai lui !
    Sunt o necesitate democratica … SPECIALII …nu doar in RO !Mai ales ca-s alesi pe spranceana dintre CURAJOSI nu dintre LASI (dar multiu si …PROSTI !) MDA !
    Te asigur ca daca CEASCA avea 20 000 de „revolutionari” cu PENSII SPECIALE avand griji ca le pierd … cumunistii inca ne conduceau 😀 !

  25. Inca ceva: americanilor NU LE CONVINE asta, SPECIALII (mai ales cei din armata si servicii !)
    o „trupa” de nationalisti??? romani direct interesati in STATU QUO …e impotriva DIVIDE ET IMPERA !
    De aceea dintrodata ….incercarea de disolutie a manunchiului civic nationalist (= deci nu pan-american)
    primitor de PENSII SPECIALE !
    PS: Nu vor reusii …subteran „SPECIALII” au o extraordinar de mare putere nationalist civica ! Ai „OCHELARI DE CAL” 🙁 ?

  26. „DESFIINȚAȚI C.C.R.!”

    Daca nu era CCR, nu se dadea Ordonanta, hahaha ! Ce usor ii pacalesti pe pacaliti. De o pensie in plata nu te poti atinge, nici „constitutionalistul” de Boc nu stia asta, ca orice profesor din UBB Cluuuj, ii invata pe altii !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.