CCR apără pensiile speciale

Pensiile speciale ale magistraților rămân la fel. Curtea Constituţională a admis miercuri, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu. CCR a decis miercuri să retrimită în Parlament Legea de modificare a pensiilor speciale, după ce unele articole au fost declarate neconstituţionale.

Decizia a fost anunţată de preşedintele CCR, Marian Enache. El a afirmat că legea este constituţională în ansamblul său, dar există şi aspecte de neconstituţionalitate.

„Curtea a reţinut că recalcularea pensiilor de serviciu aflate în plată afectează securitatea juridică. Curtea a mai reţinut că impozitarea nu poate avea caracter sancţionator. Ca efect al deciziei, legea se va întoarce în Parlament pentru a fi pusă în acord cu decizia Curţii”, a precizat Marian Enache.

„În esenţă, Curtea a constatat că diminuarea bazei de calcul a pensiilor de serviciu din sistemul justiţiei, precum şi omisiunea reglementării unor dispoziţii tranzitorii efective în privinţa creşterii, pe de o parte, a ponderii vechimii efective în funcţie, şi, pe de altă parte, a vârstei de pensionare necesare acordării pensiei de serviciu afectează componenta funcţională/instituţională a principiului independenţei justiţiei în substanţa sa. De asemenea, se încalcă exigenţele de calitate a legii prin lipsa unor reglementări tranzitorii clare, precise şi previzibile cu privire la actualizarea pensiilor de serviciu şi la eliminarea creşterii cu 1% a valorii de 80%, care se aplică asupra bazei calcul a pensiei de serviciu pentru fiecare an care depăşeşte vechimea standard de 25 de ani. Curtea a reţinut că recalcularea pensiilor de serviciu aflate în plată afectează securitatea juridică în componenta de neretroactivitate a legii. Securitatea juridică cere şi impune o protecţie a garanţiilor referitoare la conservarea dreptului care a fost dobândit prin emiterea deciziei de pensionare”, a explicat CCR într-un comunicat.

„Curtea a mai observat că partea necontributivă a pensiei de serviciu poate face obiectul unei impozitări distincte faţă de partea sa contributivă condiţionat de aplicarea acesteia tuturor categoriilor de beneficiari ai pensiilor de serviciu, fără distincţie. Legea criticată introduce o astfel de impozitare, însă nu stabileşte cu claritate baza de impunere, ceea ce este contrar exigenţelor de calitate a legii. Curtea a mai reţinut că impozitarea nu poate avea un caracter sancţionator, pentru că se ajunge practic la o regândire şi restructurare indirectă a însăşi bazei de calcul a pensiei de serviciu”, a mai indicat Curtea Constituţională.

Pe 29 iunie, ICCJ a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul pensiilor de serviciu, dar şi referitor la actul normativ privind creşterea vârstei de pensionare.

Proiectul se referă la pensiile speciale ale magistraţilor, militarilor, diplomaţilor, funcţionarilor parlamentari, personalului Curţii de Conturi, aeronautic.

Actul normativ vizează calcularea pensiilor de serviciu plecând de la vechimea în specialitate, reducerea procentului de calcul raportat la venitul obţinut şi alinierea stagiului de contributivitate minim la cel aplicat în sistemul public de pensii.

Conform acestei legi, procurorii şi judecătorii se vor putea pensiona până în 2028 în aceleaşi condiţii ca până acum, adică indiferent de vârstă, dacă au 25 de ani vechime şi beneficiind de o pensie în cuantum de 80% din indemnizaţia brută şi sporurile din ultima lună de activitate. De aceleaşi condiţii de pensionare prevăzute de legile în vigoare vor beneficia şi pensionarii militari, în următorii cinci ani. Totodată, pensiile mai mari de 4.000 de lei net vor fi impozitate cu 15%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

46 de Comentarii

  1. CCR nu poate da si hotararea definitiva privind statutul Romaniei ca activitate in practica incepand cu 2015 pentru o perioada de 25-50 ani, ca fiind tara pusa la dispozitia straineza ca destinatie de razboi cu spitale organizate pentru situatii de razboi, a patrunde intrun spital ca medic si nu numai, costa cel putin 10 mii euro, bani pe care ii poti recupera in cel mai scurt timp de la pacienti sau din actiuni juridice fara facturi ori chitante, tot ce inseamna institutii functioneaza doar pe mita si lacomie financiar, drepturile cetateanului stabilite prin constitutie sunt puse in practica prin cunostinte, plati grase sau mita de cetatean. Oare de ce se tin cu tarie de confortul financiar inacceptabil in Romania aceste multe categorii? Nu cumva e asigurarea financiar pentru fuga in caz de razboi, sau, competitia intre cei mai bogati legal sau nu dar nu se faulteaza sub nicio forma.

  2. CCR se va fi dezvăluit deci începând de miercuri, că doar n-o să se efortizeze să decidă tot atunci, ca un conglomerat constituțional cu efecte judiciare de o toxicitate extremă pentru țară și popor. Va recurge la sfidarea supremă a românilor, a legitimității, a dreptății și a bunului simț, conservându-și în primul rând lor privilegiile nesimțite, prin aceasta conservându-le și altora. Un singur lucru ne-ar mai rămâne de făcut, referendum pentru desființarea acestei Curți. Da, cine-l organizează, că pe Ciolacu nu-l văd în stare?

  3. buna!
    un joc de glezne,o minciuna! vedeti art.211 si art 212 din legea 303/2022 . In timp ce clamau pe la toate televiziunile ca vor suprimarea pensiilor speciale ei (parlamentarii) au votat si Iohannis a promulgat legea 303 /2022 care a fost publicta in Monitorul Oficial 102 din 16 noiembrie 2022.
    „Conform acestei legi( cea propusa acum ,nu 303/2022) procurorii şi judecătorii se vor putea pensiona până în 2028 în aceleaşi condiţii ca până acum, adică indiferent de vârstă, dacă au 25 de ani vechime şi beneficiind de o pensie în cuantum de 80% din indemnizaţia brută şi sporurile din ultima lună de activitate”.
    E o amanare de 5 ani in ideea ca se va reveni la legea 303/2022,deci o prosteala.
    Vedeti ca nu puteam brusc sa abrogam art211 si art 212 din legea 303/2022 ci peste 5 ani si pana atunci mai vedem. CATA PROSTEALA! CATA MINCIUNA!
    Ne conduc niste corupti pe care magistratii ii santajeaza dupa plac si nevoi.

  4. Cine nu stie ce verdict da ?! Hotie si pensie speciala , iar corifeii justitieie
    injuste sunt asi in nesimtire si interpretari. Dumnezeu sa va ierte !

  5. Ce rusine pe obrazul acestei institutii numita „magistratura”!!!
    Si ce absurditate sa voteze si sa refuze Curtea constitutionala limitarea propriilor privilegii!!!
    Orice limitare a acestor hotii sunt declarate ca fiind neconstitutionale chiar de cei care se infrupta, pentru ca pot sa faca asta!!!
    Si ce nedreptate ca cei care detin puterea sa-si atribuie ei insisi pensiile speciale, pentru ca pot!
    Mi-e scarba ca respir acelasi aer cu aceste specimene!

  6. pt CCR cum este cu discriminarea sau cu egalitatea in fata legii? Daca unora li se da 80% din ultimul venit atunci toti ar trebui sa aiba acest drept ma gandesc la oamenii care lucreaza in locuri periculoase cum e centrala nucleara, mina, etc. si in general toti oamenii pt ca preturile nu au asteptat 25 de ani ca sa iasa cineva la pensie. Deci toti ar trebui sa beneficiem de acelasi tratament…daca unora li se poate da cat merita atunci toti ar trebui sa primeasca la fel…

  7. Discriminarea in calculul pensiilor n-o sesizeaza avocatimea care vrea pensie de la UE (alta pensie speciala)?

  8. Ăstia nu fac perte din țară, ăștia și-au arogat proprietatea țării. Față de boaitele astea, comunismul lui ceașcă era un model de etică: 25 de ani de serviciu era durata serviciului piloților de linie, mecanicilor de locomotivă, minerilor și sondorilor de platformă marină, munci grele și periculoase, expuse la chimicale, risc permanent și radiații, nu funcționari de stabor fără o răspundere reală, ce-mpart dreptatea pe bani.

  9. „Curtea a mai reţinut că impozitarea nu poate avea caracter sancţionator”

    Asta este la mintea cocosului (discriminare), un usereist are mai putina minte.

  10. Ar trebui să cerem toți același mod de calcul al pensiilor!Altfel, e discriminare!

  11. Singura scăpare e ca rușii să dea vreo două drone pe acesta instituție…
    Nu vă e rușine (editat) (editat)(editat)…sper să vă luați lumânări din pensile speciale!…
    Vă mai mirați că pleacă românii din țară!…
    Pe (editat)din buncăr îl doare în bască de populime, el are grijă de ukrainieni…

  12. Trădătorii românilor, cozile de topor, sînt răsplătite. Răul ce ni l-au făcut și-l fac e mai mare decît ne putem închipui mulți.
    De pildă aducerea de străini, mai ales de alte rase, în țară. Dați un ochi la adresa de mai jos. Majoritatea salariilor oferite străinilor sînt în mână, net, sînt mai mari decît salariul minim pe economie, majoritatea munci necalificate. TOATE anunțurile oferă casă și masă!
    De ce unul cu ceva afacere mică ar plăti mai bine? Singurul răspuns este că o parte din salariul străinilor e plătit de la buget, de stat, de noi fiecare dintre români.
    https://www.facebook.com/groups/jobsforforeignersinromania/

  13. buna!
    E foarte clar ca guvernul si parlamentul joaca dupa ce cum canta magistratii! Legea 303/2022 si cea propusa acum sunt scrise de juristi,fosti magistrati care acum sunt in parlament ,guvern,etc , asa cum legea asa-zisei privatizari a petrolului si gazelor in favoarea OMV(majoritar statul austriac,asta e privatizare sau transfer tradator catre o tara straina ?) a fost scrisa de austrieci cum au vrut.
    1. CCR JUDECA IN MOD ILEGAL O SPETA UN CARE ARE INTERESE
    2. TOTI MEMBRII CCR CU PRESEDINTELE CCR IN FRUNTE TREBUIE REVOCATI DE PLENUL PARLAMENTULUI!
    Cine sa faca asta? Ciuca,Ciolacu si toti ai lor? NICIODATA! CORUPTI si LASI!
    IOHANNIS e captiv austriecilor ,serviciilor si sluga americanilor!
    O COLONIE JEFUITA!
    Acesta e adevarul!

  14. Poporul Român este captivul unor grupuri oculte care fac ”legea” în țară și care se ”servesc” din banul public după cum le este pofta.

  15. Curtea Constitutionala ce????Dar in Pandemia cand au fost incalcate drepturi si libertati ELEMENTARE ale cetatenilor Drepturi si Libertati incalcate de 33 de ani impotriva cetatenilor unde dracu d.o ia era ????,Ba nu va mai baga nimeni in seama ,santeti doar niste institutii inventate sa va aparati intre voi astia NEOCOMUNISTII MARXISTI SECURISTI.PUIE !!!

  16. La aceasta cauza, „justitea” si CCR nu ar trebui sa aiba ceva de spus….
    E ca si cum, un director de intreprindere ar trebui sa aiba 20 000 de lei salariu sau 100 000 de lei salariu. Normal ca va alege suma cea mai mare.
    Eu, in locul guwernerului, as da o lege prin care, orice pensie nebazata pe contributivitate va fi impozitata cu 60% din ceea ce depaseste 2000 de lei.
    In felul asta am terminat balciul.
    Din pacate nu se vrea.

  17. Ce bine este cand iti judeci singur cauza! In concluzie, onorata curte spune ca toate celelalte pensii speciale pot fi trecute pe contributivitate, nu insa si cele ale magistratilor, deoarece va fi afectata independenta acestora. A, si mai spune ceva, anume ca doar pensiile lor vor fi actualizate… pentru restu’ doar indexate cu rata inflatiei.

  18. Nu este o ştire că grofii speciali de la CCR apără sistemul ciocoiesc securist fanariot şi antiromânesc. Nu poţi avea aşteptări de civism şi umanitate de la nişte viermi.

    O normă elementară de procedură judiciară stabileşte că este incompatibil să judece oricine ar putea avea interese personale în soluţionarea unei anumite cauze într-un anumit mod. Dar România nu mai are de foarte mult timp tangenţe cu statul de drept, ergo nici cu procedura echitabilă sau cu democraţia.

    Când au înfăptuit Unirea din 1859, părinţii fondatori ai statului modern românesc aveau în minte o Românie modernă, nicidecum o slugă la turci cu işlic şi anteriu! Şi nici un popor de nespălaţi care mor de foame, dar dau ultimul ban pentru averile popilor bărboşi. Şi nici un popor turcit manelizat şi indienizat!

    România este unicul caz din istorie, de stat care a fost modern, dar s-a înapoiat la epoca ciocoilor şi fanarioţilor!

    ASEMENEA TICĂLOŞIE, NELEGIUIRE ŞI ÎNAPOIERE NU S-A MAI VĂZUT PE ACESTE MELEAGURI DE PE VREMEA LUI VODĂ CARAGEA!

    STATUL FANARIOT NEPOTIST, CORUPT, SECURIST ŞI OCULTIST ESTE UN AFRONT LA ADRESA LIBERTĂŢII ŞI DEMOCRAŢIEI.

  19. M – asteptam la o asemenea hotarare. Aceasta cauza ii priveste direct (si ) pe judecatorii Curtii si – atunci au dat o hotarare in consecinta, chiar daca sunt in conflict de interese sau ma rog, in INCOMPATIBILITATE ! Interesul lor e mai important decat aplicarea
    legii. Si mai vor respect!

  20. Gînd șobolani se obișnuiesc să mănânce numai ,,caviar” & cașcaval nu mai poți să-i oprești …

  21. Zicea unu candva: „dusi pe stadion si impuscati! ”
    Lumea zicea ca e nebun dar o sa realizeze ca avea dreptate. Cand canceru a cuprins tot corpu fie tai in carne vie fie va muri organismu.
    Nu mai exista litera legii in romania ca dealtel in toata europa. Daca e sa mai existe europa in 30 de ani nu va fi cu miscari pasnice. Mafia a acaparat tot (politic, militar, massmedia, finante..) si nu o sa plece fara violenta. Astia sunt mult mai rai decat vechii comunisti

  22. Votati partidul care va astupa cu pamant gura CCR aceasta banda de borfasi in roba,asezati ca o bomboana pe rahatul numit Romania

  23. ghinea tantalaul… ce ar trebui sa faca ghinea acum? ati inteles de ce pnrr este o iluzie?

    ati avut asteptari? eu nu!

    lumea e cum sintem noi, ce cumplita asemanare, ia-napoi ce da-napoi si o doare cind ne doare… (A. Paunescu)

    pe magistrati nu-i doare, ei sint clasa privilegiata! vivat portocala si spiritul lui aflat in toti si-n toate!

    vechime 25 de ani, adica pe la 50-52, pa! dupa care sculat, mincat, baut, culcat si iar de la capat… prostii platesc…

    ha ha ha ha …”afectează securitatea juridică” au si astia securitatea lor…

  24. Fake news! Stire falsa, titlu fals!
    CCR nu apara pensiile speciale, ci acea lege incalca Constitutia. Se stia de la bun inceput ca acea lege nu este constitutionala deoarece a fost facuta astfel cu intentie! Legea trebuia data pentru a primi banii din PNRR, dar a fost data cu scopul de a pica! Si cu banii luati, si cu pensiile intacte.
    Hai, mai incercati cu jurnalismul, poate va iese.

    • …daca ce scrie in articol este chiar argumentatia curtii, crede-ma, chiar apara pensiile speciale…si este departe de principiile constitutionale, de toate principiile cuprinse in ce se dorea a fi legea legilor si din care a ramas doar o fituica din care isi ia fiecare potentat cate o fila/doua cand merge la buda…

  25. „Ferma animalelor” de George Orwell. Aceasta nuvela descrie perfect situatia din Romania incepand cu decembrie 1989. Suinele s-au instaurat la putere si exploateaza la maxim poporul. Observ ca stupoare ca multi isi pun speranta in Putin sa scape tara de suine. Nu ii inteleg. Cu rusii ar fi mai rau comparativ cu suinele acestea. Suinele romanesti cel puțin nu te impusca, te lasa sa pleci din tara, ceeace ce e foarte bine pentru tineret si pentru cei cu diplome adevarate.

  26. Parlamentul Romaniei a dat legea pensiilor speciale . Tot Parlamentu Romaniei are dreptul sa abroge legea pensiilor speciale , in urma unor considerente economico-sociale ! Este dreptul constitutional al Parlamentului ! Cum este posibil ca organisme care nu au fost alese de poporul roman , ICCJ si CCR , sa nege si sa paralizeze acest drept constitutional ??? IN MOD REPETAT , SFIDATOR !

  27. Tara si oameni blestemati. Stat neguvernabil, popor iresponsabil?! Fiecare face ce vrea el…?! Ce sperante sa mai avem daca CCR, o structura politica aleasa de Parlament poate sa-i dispuna, contrar hotararirilor sale legitime, sa voteze plata unor pensii speciale necontributive unor judecatori si procurori, de zeci de mii de euro lunar si miliarde de euro anual. Ce fel de parlament national, este asta mai nene…?! Alde Bolos, Budai…lipsa, si cu voi si fara voi tot prafu si pulberea se va alege. Alo, Olgutza, Gabi Firea, E.Teodorovici, D.Valcov si toti ceilalti, pe unde sunteti surghiuniti …?! Chiar lasati tara asta de izbeliste pe mana unor banditi ?!

  28. ce cauta astia in Parlament…? ce au cautat de atatia ani in „clasa politica”…daca NU sunt partid…? cine i-a tinut? de ce ? cine raspunde pentru dezastrul la care au contribuit? nu se sesizeaza nimeni?
    Sediile UDMR, exceptate de la obligația de a arbora drapelul României. Explicație oficială: Uniunea NU nu este partid politic, ci ONG
    https://r3media.ro/sediile-udmr-exceptate-de-la-obligatia-de-a-arbora-drapelul-romaniei-explicatie-oficiala-uniunea-nu-nu-este-partid-politic-ci-ong/

  29. de ce nu se autosesizeaza organele abilitate pentru faptul ca absolut toata legislatia la care a „contribuit” o-en-ge-ul u-de-me-re este nula, prin vot viciat, pentru a destructura absolut toata legislatia data impotriva Constitutiei si a Statului de Drept? prin urmare anularea intregii legislatii viciate date pentru pensiile speciale?

  30. prin urmare sa fie oblifati toti specialii sa returneze banii incasati in ultimii 5 ani macar – avand in vedere termenul de prescriptie in cazul creantelor statului?

  31. iar cei care au inchis ochii larg la aceste faradelegi sa raspunda in fata justitie si sa fie demisi deindata ca incompetenti notorii? trebuie sa raspunda conform legii.

  32. Este complet neconstituțional ca o entitate să se pronunțe într-o cauză care-o privește. Este un caz grav de incompatibilitate, dar care ar putea fi rezolvat foarte simplu din moment ce chiar UE cere ca pensiile să fie plătite în funcție de contribuțiile la fondul de pensii. Ca atare, dată fiind incompatibilitatea crasă în care se află CCR guvernul poate înainta cazul direct la Comisia de la Veneția și în urma recomandărilor acesteia poate încheia foarte ușor, legal și etic această problemă !
    Pe de altă parte te gândești cât de mârșav, de arogant și de cupidist poate fi un astfel de magistrat ( de rahat, că n-am găsit altă rimă, mai potrivită 😉 )ca să dea cinstea pe rușine pentru o sumă modică de bani în raport nu doar cu ce primesc ceilalți pensionari pentru o viață de muncă, dar și pentru suma pe care ar pierd-o. Gândiți-vă că la o pensie specială de 250.ooo ar pierde în jur de 50 % . deci ar mai încasa 125.000 lei cu care ar putea de asemenea să ne râdă în față, dar și-ar păstra-o pe a lor cât de cât curată. Spun asta văzând câte hotărâri aiurea dau și câți criminali și ptrădători de Țară scapă basma curată și cu averile intacte după judecățile lor tâmpe sau interesate.
    P.S.
    Da, „procurorii şi judecătorii se vor putea pensiona până în 2028 în aceleaşi condiţii ca până acum, adică indiferent de vârstă, dacă au 25 de ani vechime şi beneficiind de o pensie în cuantum de 80% din indemnizaţia brută şi sporurile din ultima lună de activitate.” cu condiția ca acestea să fie identice cu cele din ultimii zece ani ! 😉

  33. Dar pentru asta ar trebui ca sediul CCR să fie pus sub asediu de către sute de mii, dacă nu chiar milioane de oameni care să ceară respectarea legilor , de la cel mai mic, până la cel mai nevolnic dintre noi !
    Cum sunt ăștia ….. plini de euroi ! 😎

  34. Exista salariu minim pe economie! Nimeni in tara asta nu trebuie sa aibe un salariu Sau o pensie mai mare de 7 ori decat minmul pe economie si asta in baza competentelor Sau contributiilor varsate la buget,asa e in Japonia.Toti Cei care au averi si nu pot demonstra legal veniturile fie in Banca Sau Cash, confiscate.Care pensii speciale,pantru care competenze si merite in favoarea poporului Roman

  35. „avarii ale statului” ?…NUU!..dezastru total!…statul natural al romanilor onorabili si corecti a fost deturnat cu inversunare si nesimtire in statul „de drept” al sorosistilor care nu fac decat sa-l manipuleze dupa bunul plac cu cohortele de avocati si „magistrati”…rezultatul este vizibil si revoltator: un stat „de drept” doar al „specialilor”…siktir nemernicilor fara minte, logica si credinta!

  36. esop miercuri, 2 august 2023, 10:20 La 10:20

    Trebuie facuta diferenta intre legea veche si legea noua ce nu are nici o legatura cu legea veche . Deciziile CCR, asa cum deja CCR s-a exprimat ,trebuiesc formulate in sprijinul functionarii Statului . Momentul actual fiind singurul etalon de care CCR ar trebui sa tina seama ca parte a al recomandarilor finale .Statul numit Romania are in fata o dubla pierdere, daca noua lege nu poate fi trimisa la promulgare si daca asa cum vedem cerintele CCR sustin anumite modificari de substanta .Pierderea banilor din PNRR si piererea banilor obtinuti ca parte a implementarii noilor legi nu prea au de a face cu respectarea principiilor deja afirmate de catre CCR .Buna functionare a Statului si respectarea dorintelor cetatenesti trebuie sa fie etalonul si preocuparea imediata a CCR.Nu ne putem juca cu dorintele natiunii .Sa speram ca modificarile cerute sa survina destul de repede spre a putea atrage banii din PNRR parte granturi si parte imprumuturi cu dobinda mica si termene laxe de returnare .Dezvoltarea Romaniei este pusa in pericol .Activitatea Legiuitorul , intra intr-o capcana ce se poate extinde la mai toate legile legiferate de catre Parlament .UE a decis si in sensul respectarii deciziilor CCR . O noua lege are dreptul sa elimine tangential alte legi care devin astfel istorie .Un drept cistigat este pierdut automat o data cu aparitia unei noi legi totul ca parte a unui drept inalienabil al Parlamentului ales de catre cetateni si nu numit .

  37. Curtea CCR este una din cele mai curţi. Astăzi o decizie hotărâtoare. Pensiile speciale este speciale pentru că unii oameni este mai speciali. Fireşte.

  38. era de asteptat nu ma surprinde. CCr nu isi taie singuri craca de sub picioare , o lalaie o da la modificat ca sa ajunga la aceiasi forma ca acum dar sub alta denumire. PENSIILE SPECIALE NU POT FI TAIATE. Exista o cutuma juridica care spune clar ” un drep cistigat nu il poti lua inapoi” Deci totul vrajeala ca ei lor nu o sa-si ia nimic. Un singur lucru se poate face si nimeni sa nu mai poata face nimic si anume IMPOZITAREA PROGRESIVA A TUTUROT VENITURILOE DE LA CEL CU TITA IN GURA PINA LA CEL CU BARASURA FARA NICIO EXCEPTIE in care sa se scrie de exemplu ca toti cei cu venituri peste sal presedintelui sa se impoziteze cu 80% si ramin cu pensii speciale minuscule. NU VOR FACE NICIODATA ASTA CA EI NU VOR SA-SI IA LOR BANI. indiferent daca pierd fonduri europene. Pe ei nu ii intereseaza decit banii lor si nimic altceva

  39. Conflict de interese clar! Parcă am fi în filme cu proști. Niciodată membrii CCR nu vor accepta să li se diminueze pensiile și alte venituri și drepturi. Și pe lăngă ei și restul mafiei: preșul, primul sinistru, șparlamentarii, consiglierii, sifonarii etc. Numai cu arma în spate aceștia vor ceda. Deci, stați liniștiți pe locurile voastre!

  40. magistratii sper ca sint contienti de faptul ca la un moment dat toata aceasta sarada se va sparge in bucati si vor reveni cu picioarele pe pamant indiferent de deciziile curtii constitutionale de legile date de un parlament abulic… reasezarea este necesara si va veni, a intregului in care si voi sinteti doar o rotita. e adevarat in ultimii 34 de ani v-ati asumat ceea ce nu sinteti de fapt. ca sa concluzionezi, dincolo de onestiatea, echilibrul, respectul fata de intreg, ati abuzat intregul in toate modurile posibile. iar asta trebuie sa inceteze si se va intimpla. nu e ceva indreptat impotriva voastra. nicidecum. si voi sinteti oameni, toti sintem. e vorba de legile vietii iar acolo se pare ca nu stapiniti domeniul desi acolo este sursa tuturor legilor. lipsa de intelepciune a sistemului este evidenta actionind de fapt pe dos, imatur, selectiv, fara discernamint, fara asumare, fara raspunderea asupra propriilor fapte.

  41. Parlamentul nu dorește să voteze abrogarea pensiilor speciale!Șleahta aste de îmbuibați dorește și ea asemenea pensii!Să nu uităm și de privilegiile parlamentarilor la care nu vor renunța în veci!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.