Protest la sediul MAI  

Zeci de sindicaliști s-au strâns, joi, în fața sediului MAI, pentru a picheta instituția, nemulțumiți, printre altele, de salarii, lipsa de personal și de protecție. De Ziua Poliției Române, pe 25 martie, este anunțat un miting de amploare.

„Protestăm față de neajunsurile din Poliția Română şi față de conducerea Ministerului de Interne. În primul rând polițiştio işi doresc o lege care să-i apere şi să-i protejeze, să poată aplica legea în siguranță. Nu în ultimul rând, dotarea politiştilor este foarte precară. Uitați-vă ce maşini sunt în fața ministerului, iar polițiştii lucrează ca acum 100 de ani. De asemena, ne dorim saralii mai mari”, a declarat Iulian Surugiu, președintele sindicatului SNAP.

„Avem posturi de politie in care ninge şi plouă. Condițiile politistilor sunt foarte slabe. Nu este normal să mai lucrăm cu dotorile de azi. Trebuie să ne modernizăm ni ne trebuie şi salarii mai mari”, susține Ionuț, polițist din Teleorman.

„Azi suntem puțini, dar ne pregătim de cel mai mare protest al politistilor, de sâmbătă, când vom fi aproximativ 6.000 de persoane. Vom merge în marş până la Guvern. Vrem salarii mai mari, condiții mai bune de muncă, dotări și să nu mai fim discriminați”, spune un alt polițist, Marian.

Sindicaliștii sunt vor picheta sediul MAI și vineri, iar pe 25 martie vor organiza un protest de amploare.

„Motivele care ne-au determinat să declanşăm conflictul de muncă şi să ieşim în stradă, în această lună – când sărbătorim Ziua Poliţiei Române, pe 25 martie -, pentru a ne revendica drepturile, prin toate formele legale de protest, sunt generate de eşecul dialogului social şi de indiferenţa factorilor decidenţi faţă de problemele grave care afectează, deopotrivă, interesele poliţiştilor şi personalului contractual din MAI, sistemul de ordine publică, în ansamblu, dar şi climatul de siguranţă civică”,potrivit FSNPPC.

În pofida vremii nefavorabile, care va marca săptămâna în curs, FSNPPC menţine calendarul protestelor anunţate pentru perioada următoare.

„În esenţă, cauzele care au generat acest conflict de muncă sunt:
– discriminarea poliţiştilor/personalului contractual cu privire la aplicarea Legii 153/2017 (care este doar privilegiul aleşilor şi al unor categorii bugetare);
– salarizarea precară a poliţiştilor/personalului contractual;
– subfinanţarea M.A.I. şi logistica deficitară;
– tergiversarea modernizării Statutului poliţistului;
– deficitul de personal şi lipsa unei protecţii reale a poliţiştilor;
– planificarea abuzivă în serviciul de permanenţă la domiciliu;
– modificările aduse Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat”, transmit sindicaliștii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

3 Comentarii

  1. sa vedem baieti,aveti curaj sa strigati acum la cotroceni ce i-ati strigat lui basescu?

    • Stati acasa linistiti ca nu e vreme de proteste. Oricum lucrati la ora si primiti pensie militara, adicatelea cum ati lucra 24/24.Felicitari!

  2. Sunt de acord.Dar de ce nu luptati ,ca toti politistii si sefii lor,sa fie corecti?
    Simbata,vecinii(cel de 30 ani)mi-au stricat calculatorul,pentru a 2a oara,mi-au inchis telefonul(frecvent),cu o”arma”(stiti,despre ce este vorba!)pe care politistii nu indraznesc sa le-o confiste.Cind nu exista corectitudine,nu va asteptati la sustinere din partea cetatenilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.