Smiley, ședințe la psiholog pentru fiica sa?

Pentru a gestiona mai bine expunerea mediatică și pentru a-i oferi copilului o înțelegere obiectivă cu privire la statutul părinților săi, micuța Josephine ar putea avea parte de ședințe la psiholog.

Gina și Smiley sunt preocupați în mod special de influența rețelelor sociale asupra dezvoltării unui copil și nu exclud ajutorul unui specialist care, spun ei, i-ar ajuta să îi ofere o educație potrivită fiicei lor, potrivit Ciao.ro.

În ceea ce privește expunerea mediatică a copilului lor, Gina și Smiley nu se grăbesc. Spun că înțeleg decizia altor părinți celebri, însă preferă să lase copilul să decidă când va fi pregătit pentru o experiență de acest fel.

„Este încă un suflet foarte tânăr. Nu știu câți oameni vor înțelege – nu vreau să o expun la această energie pe care o simți… Gândurile oamenilor care vin spre o poză sunt foarte diferite. De ce să fac asta? Să-mi validez copilul, să primesc like-uri? Poate ea nu-și va dori asta.

Eu simt asta de când am început relația cu Andrei, ne luptăm cu tot felul de energii mai puțin bune, simțim asta. Așa simțim noi că o protejăm pe ea”, a dezvăluit Gina Pistol, în cadrul unui podcast realizat de Damian Drăghici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. tataie
    greul incepe pe la 12-13 ani……
    (printr-a 6a fugise o colega de la ore….)

  2. Cel mai mare psiholog este natura sau mediul cu care intri în contact direct dar atât de mare este acest mediu încât nu poți şti întotdeauna când sau dacă îți face bine sau rău. Odată cu vârsta cele două tipuri de emoții încep să-ṣi croiască drumuri separate în minte astfel încât, cu ajutorul rațiunii, înveți să cauți mediul bun şi să-l eviți pe cel rău. După o perioadă de „antrenament”, atât corpul cât şi mintea reuşesc să facă diferența aproape instantaneu. Trebuie doar să le urmezi semnalele şi îndemnul. Cu o educație corectă în primii ani, copiii îşi pot găsi singuri drumul în viață cu aceiaşi uşurință cu care îşi găseasc drumul spre casă. Este foarte important să le insuflăm încredere în propriile capacități. Nu spun că psihologii nu au un rol în viața unei comunități dar cum nimeni nu trăieşte în locul nimănui, cel mai bun lucru pe care îl pot face este să-şi trăiască bine propria viață devenind exemple demne de urmat pentru proprii copii iar dacă facem toți la fel nu avem nevoie de prea mulți psihologi. Cu atâtea
    informații în jurul nostru, este puțin mai greu să le procesezi şi să găseşti echilibrul dar nu imposibil căci nu ne vin în minte… toate odată.

  3. daca gaseste vreo psiholoaga din aia progresista, ca-n SUA/Franta/UK… o duce fetita, si dupa 10 sedinte o ia neutru

  4. Ideea cu expunerea mediatică este adevarata, contextul si controlul eteric al retelelor sociale pe internet este un subiect peste media din media mainstream, dar ideea cu psihologul? nah.. Daca parintii sunt anxiosi cu privire la ceva specific este posibil ca anxietatea sa fie pasata si ca prin minune, psihologul are treaba. Se apeleaza la un soi de ,,ghid” care va sfatui in vederea gestionarii unor stimuli. Se externalizeaza parentingul in mainile unor experti, aprobati si validati potrivit unui consens social si stiintific stabilit. Psihiatrii/psihologii au fost si sunt in nucleele programelor de control mental, ca Donald Ewen Cameron, Louis Joyon „Jolly” West, G. H. Estabrooks, William Sargant sau Ross Adey. Niciun medicament psihiatric nu a vindecat pe nimeni niciodata. In plus, plus se pot enumera ca efecte secundare urmatoarele reactii: Crima, Sinucidere, Impuscaturi in Scoala. In Australia se tratau (nu stiu daca continua) copiii preșcolari normali care prezintau „semne de boală mintala”. Care sunt simptomele bolilor mintale la copii de trei ani? Timiditate, crize de furie și nevoia de a dormi cu lumina aprinsă. Pentru pipi in pat sunt antidepresive. Daca are prieteni imaginari, antipsihotice. Daca ii este frica de intuneric, anxiolitice. Daca nu doarme, somnifere. Daca are deochi digital, oare ce le prescrie?

  5. @Gupi
    -da
    dar trebuie sa o spui mai pe ocolitelea,
    ca in bancu cu Bula intzepat de o albina
    care s-a tot rotit(albina,nici bancu nici Bula),
    s-a rotit,s-a rotit
    si drept in cwr l-a intzepat!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.