Soțul face, Carla trage

Fosta primă doamnă a Franței Carla Bruni-Sarkozy a fost acuzată marți în legătură cu o anchetă privind presupusa finanțare libiană a campaniei prezidențiale din 2007 a soțului ei Nicolas Sarkozy, a declarat pentru AFP o sursă judiciară.

 

Fostul model a fost acuzat că a ascuns dovezi și că s-a asociat cu infractori pentru a comite fraude, a spus sursa.

Ea a fost plasată sub control judiciar și i-a fost interzis să intre în contact cu toți cei acuzați, cu excepția lui Nicolas Sarkozy, a spus sursa.

Cântăreața este suspectată de ascunderea falsificării martorilor și de implicare în încercarea de a mitui personalul judiciar libanez, printre alte încălcări.

Avocații fostei Prime Doamne a Franței, Paul Mallet și Benoit Martinez, nu au comentat imediat când au fost contactați de AFP.

Sarkozy, în vârstă de 69 de ani, a fost acuzat în octombrie 2023 de manipulare ilegală a martorilor, ca parte a unei anchete pentru a stabili dacă a luat bani de la defunctul dictator libian Moamer Kadhafi pentru a-și finanța campania electorală din 2007.

Anchetatorii bănuiesc că mai multe persoane, unele apropiate lui Sarkozy, au fost implicate în plata unui martor cheie în acel caz pentru a retrage o declarație pe care a făcut-o în incriminarea fostului președinte.

Bruni-Sarkozy ar putea fi acuzat sau i s-ar putea acorda statutul de martor asistat, care în sistemul juridic francez nu poate fi acuzat oficial.

Ea a fost deja audiată de două ori de anchetatori, mai întâi ca martor în iunie 2023, apoi ca suspect la începutul lunii mai.

O investigație a arătat că Bruni-Sarkozy a șters toate mesajele schimbate cu „regina paparazzi” franceză Michele Marchand în ziua în care Marchand a fost acuzat de manipulare a martorilor în iunie 2021.

Omul de afaceri franco-libanez Ziad Takieddine a susținut de mai multe ori că a ajutat la livrarea de până la cinci milioane de euro (5,4 milioane de dolari la ratele curente) în numerar de la Kadhafi către Sarkozy și șefului său de personal în 2006 și 2007.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

4 Comentarii

  1. Evidentă ne e Evidența !
    Franco-Ungurul-KhaZar a luat banii de la Ghadaffi și A MUTAT DECISIV !
    L-a expediat pe bietul om la Allah, a făcut Libia praf și a deschis poarta Europei pentru imigrația Africană.
    JOCUL E INCHEIAT, măR😢g …

  2. Kazar get beget Ca și Zelensky,Macron și majoritatea liderilor de Carton puși la comanda de Cartel marxist/sonist iudeokazar

  3. Capra Macron vede și oaia Carla trage, așa e in familie conform zicătoarea ‘Capra bese și oaia trage’! De fapt, în politica oricărei țări, se întâmplă prin practica, capra=conducerea țării bese și oaia=cetățenii majoritari trag toate ponoasele scarnaviilor din politica.

  4. Onestitate franțuzească: Sarkozy s-a împrumutat la Gaddafi iar când a fost sa restituie datoria a daramat Libia și la asasinat pe arab. Asta, învățătura de minte sa ne fie și să ne vindecam de :”ne apărăm NATO”. Sa va zic un secret:când a fost la distrugerea Libiei au sărit mai mulți din NATO la gatul lui Gaddafi. Ținem mintă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.