Spania: Feminismul devine o forță politică

Sărutul dat de președintele Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, jucătoarei Jenni Hermoso ar fi trecut neobservat aici dacă nu ar fi avut astfel de repercusiuni internaționale, care continuă încă. Feministele au sărit pe această problemă, iar partidele politice încearcă să o recâștige în avantajul lor.
De asemenea, toată lumea de aici știe că societatea spaniolă este cea mai macho dintre toate din Europa; mult peste companiile franceze și italiene de exemplu. Când un bărbat atinge fundul unei femei sau se freacă de ea în metrou, autobuz sau într-o demonstrație, nu este considerată o crimă, ci un detaliu pitoresc fără seriozitate.
Judecătorii nu condamnă făptuitorii la închisoare. De obicei, sunt condamnați la asistență socială pentru o anumită perioadă de timp. Calificativul „agresiune sexuală” în Spania este dat violurilor în grup cu vătămare fizică a victimelor sau violurilor solitare, de asemenea, cu factori agravanți fizici. Acele cazuri dacă sunt condamnați la închisoare între 5 și 7 ani.
În timpul celebrelor festivități de San Fermin din Pamplona din iulie 2016, mai mulți tineri au încolțit o fată, au forțat-o să intre pe ușa unei clădiri și au violat-o în mod repetat, lăsând-o într-o stare înfiorătoare. Aceștia au fost condamnați la nouă ani de închisoare pentru agresiune continuă.
În „cazul Rubiales”, au existat declarații contradictorii. Jenni nu a dat importanță sărutului, afirmând: „Aici, ceea ce contează este că am câștigat cupa; că suntem campioane mondiale; asta este important.”
Dar săptămâna aceasta a emis un comunicat în care a afirmat că sărutul nu a fost consimțit.
„Nu tolerez să-mi fie pus la îndoială cuvântul, cu atât mai puțin inventat“.
Rubiales a apărat că sărutul a fost consimțit, că Jenni este o bună prietenă de-a lui și că ea a fost prima care l-a îmbrățișat. În orice caz, Rubiales nu mai contează pentru că a demisionat după ce FIFA l-a suspendat din funcție pentru o perioadă inițială de 90 de zile.
Dar povestea nu s-a încheiat, iar ecoul internațional este în continuare în creștere. Megan Rapinoe și Alex Morgan, cele două mari jucătoare americane, au fost printre primele care au susținut-o pe Jenni. Aceasta a primit mesaje de susținere și de la echipele feminine din Franța, Marea Britanie, Germania, Australia și alte țări.
Dar povestea continuă. Cele 23 de jucători ale echipei naționale au anunțat că nu vor mai juca niciun meci dacă Rubiales și întreaga sa echipă nu vor fi „expulzați“ sau nu își vor da demisia. Aceștia au vorbit anterior împotriva metodelor antrenorului, Jorge Vilda, care continuă să fie criticat. Atmosfera din fotbalul feminin spaniol este foarte încărcată.
De menționat că feminismul nu a pătruns niciodată adânc într-o societate la fel de macho precum cea spaniolă. „Cazul Rubiales” a dat totul peste cap și oamenii s-au împărțit între pro-feministe și oponenții feminismului.
Acestea din urmă, cu o majoritate de voci masculine, acuză feministele că au uitat că săruturile inacceptabile sunt o anecdotă nesemnificativă în comparație cu femeile ucise în această țară de ani de zile. Potrivit guvernului, până acum în 2023, există deja 38 de femei care au fost ucise de soții, iubiții, iubiții sau rudele lor. „Ei reprezintă un râu de sânge”, spune un analist de la ziarul „El Debate”, în timp ce nu s-a vărsat nici măcar o picătură pe problema Jenni-Rubiales”
„Feministele caută doar faima, iar «cazul Rubiales» li se potrivește foarte bine; dar cel despre femeile ucise este pomenit în treacăt”, adaugă cei care le acuză pe feministe că fac politică.
Între timp, jucătoarele spaniole petrec acum câteva zile de vacanță la Ibiza ca un plan de petrecere non-stop. Admiratorii lor au putut să le vadă în bikini și să observe că au trăsături frumoase, deși cea care este considerată cea mai „sexy” nu a jucat la Sydney. A fost înlocuitoarea, Misa Ridríguez.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

15 Comentarii

 1. ” Feminismul ” asta nu vine cumva din insula Lesbos? Dupa cum arata ” fetele „, nu prea au legatura cu feminitatea. Sunt urate, musculoas si lipsite de gratie.

 2. Rădăcinile feminismului în comunismul marxist explică multe despre această mișcare stranie si periculoasă:
  „Mișcarea femeilor” urăște feminitatea și este obsedată să impună un concept politic precum „egalitatea” unei relații personale, sexuale și mistice. (desi, doar biologic, sunt duzini de diferente importante)
  Vor revoluție („transformare”) și au o viziune mesianică a unei utopii (mai degraba o distopie) fără gen.
  Ei „cred” că natura umană este infinit maleabilă și poate fi modelată prin îndoctrinare („educație”) și constrângere.
  Se angajează în teoretizări nesfârșite, năucitoare, dispute doctrinare și facționalism.
  Pentru ei adevărul este un „construct social” definit de oricine are putere, iar aparențele sunt mai importante decât realitatea.
  Il resping pe Dumnezeu, natura și dovezile științifice în favoarea agendei lor politice.
  Nu cred în libertatea de exprimare, refuză să dezbată și suprimă opiniile divergente.
  Se comportă ca un cult cvasi-bigot.

  Fundația Rockefeller, a susținut și a finanțat Mișcarea de Eliberare a Femeilor. De ce crezi că a făcut-o? Odata, pentru ca înainte de a se acorda dreptul femeilor la muncă, puteau impozita doar JUMATATE din populație. Cealaltă a fost pentru ca femeile plecând la muncă, se distrug familiile.

  „God is going to change. We women… will change the world so much that He won’t fit any-more.” – Naomi Goldenberg, Changing of the Gods: Feminism and the End of Traditional Religions (Quoted at beginning of From Father God to Mother Earth)
  „The most merciful thing a large family can do to one of its infant members is to kill it” -Margaret Sanger, founder of Planned Parenthood, in Women and the New Rage, p.67

 3. In Spania e mare nevoie de subiete „tari”,lumea s-a cam saturat,multi,foarte multi drogati.In Romania nu e chiar asa lipsa de subiete,tragediile se tin lant.

 4. Eu sunt mai bărbătist şi de la un timp încoa’ mi s-a cam luat de feministele astea. Mai toate feministele astea, dacă le priveşti mai atent îţi dau impresia că tocmai au ieşit dintr-o operaţie de schimbare de sex. Auzi ali dreac’ moftangioaice: Mișcarea de Eliberare a Femeilor …. hahaha …. fa tutelor fa, da’ cin’ va ocupat fa?

 5. Toate rap.ciugile incapabile sa faca o omleta macar decenta s-au reprofilat in feministe, plus ca sunt si urate cu spume…

 6. …”marilor jucătoare Meghan Rapinoe și…” mari la clanță, probabil, că la fotbal sunt pe nicăieri .Nu e exus ca moacă ăla de antrenor să fi stârnit deliberat scandalul deși pare suficient de prost s-o fi făcut gândind cu encefalusul.Feminismul inspirat dd margaret sanger, un veritabil reinhard heidrich în fustă, ale cărei cărți au constituit o sursă de inspirație pentru herr shicklgrüberalias hitler, der führer uber deutschland, azi alles bules, va demonstra în Spania, la fel ca în State că cea mai tare femeie este un bărbat în fustă.Deh, pfostia e una dintre”valorile” universale…

 7. Bineinteles ca fufa (urita ca porcu’ !) s-a enervat ! Doar il avertizase pe ala ca se lasa sarutata pe gura doar de femei (ma rog, daca zdrentele din cea de-a doua imagine a articolului pot fi numite femei …) … Poate si eu sint putin „defect”, am alergie cind vad femei tatuate ! Cum zicea un prieten (referindu-se la barbati, dar cred ca e 100% valabil si la femei : „Se tatueaza doar marinarii, puscariasii si pacientii azilurilor psihiatrice !” As adauga, si proba e mai sus, si fotbalistii si fotbalistele !)

 8. Dupa cum arata monstrii astia din cea de-a doua imagine (nationala de fotbal a Spaniei) cred ca, dupa ce rateaza un 11 metri zbiara de sa auda tot stadionul : „Baga-mi-as plua !”

 9. @Cind feminismul inlocuieste feminitatea, „am alergie cind vad femei tatuate ! ”
  -josefina pascal a renuntzat la feminizm
  i-au ramas insa tatuajele:
  e ca la pushcariashii care au ispasit.

 10. E nasol să iubești femeile, mai ales pe cele frumoase, că fac urâtele scandal. Este preferebil și recomandat să sărutăm bărbații pe gură, să se simtă și ele bine!

 11. Rubiales ala e un increzut. Desi are moaca de maimuta, tipul se crede un Brad Pitt. In Spania este cunoscut ca un prost crescut. Acuma tipul o face pe victima. Efectiv, Rubiales zice ca el e de fapt o victima a femeilor futboliste. Eu cred ca daca a fost sodomizat, au fost colegii echipei care au facut- o, nu femeile futboliste. Cred de asemenea ca, daca tipul nu sa plins ca a fost sodomizat de catre colegii futbolisti, e pentru ca i- a placut.

 12. @Armand: nu cumva si tu faci parte din comunitatea ACCEPT? Ti-a suflat Bote in buci?

  • Ba da! Si care-i problema ? Progresismul pretinde , ba chiar impune , anumite sacrificii!

 13. Probabil că autorul nu știe că sărutul și pupicul nu sunt cuvinte diferite în multe limbi! Nici măcar în engleză, spaniolă, germană, franceză sau italiană! Dar sunt două acte diferite.
  Ceea ce a făcut Rubiales este cel din urmă (cu gura închisă, pe instantaneu și nu împreună). Să faci un elefant din acest purice nu este posibil decât prin feminismul exagerat, prin nebunia totală a lumii occidentale!

 14. ” Macho man” , ca asta, Rubiales, din toate tarile iubesc o singura femei, una care are 5 picioare si o cheama Mina Dreapta sau Mina Stinga.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.