Spectatorii revin în tribunele din Ucraina

Spectatorii revin în tribunele din Ucraina. Este în continuare război în Ucraina, dar, ușor-ușor, oamenii caută să se adapteze și să revină, pe cât se poate, la viața obișnuită, de dinaintea începerii coșmarului. Un pas înainte se face și în sport, unde în august 2022 reîncepeau competițiile interne, dar fără spectatori. Inclusiv fotbalul a fost nevoit să se joace cu tribunele goale și cu bunkerele pregătite pentru refugierea jucătorilor, arbitrilor și oficialilor. Numai a sport numai arată astfel, dar viața trebuia să meargă înainte cu aceste reguli neplăcute. Acum însă ne îndreptăm, ce e drept nu peste tot, spre normalizarea totală a situației, în sensul în care spectatorii vor putea reveni în tribune, deocamdată într-un număr mic, dar tot este un important pas înainte.

Mai multe cluburi au primit acceptul ca din această lună să poată primi un număr limitat de suporteri pe stadioane la meciurile din întrecerile interne. Conform RMC Sport, cluburile aflate în mod special în vestul Ucrainei, acolo unde atacurile inamice nu sunt atât de intense, au fost autorizate de administrația militară să primească un număr mic de spectatori odată cu reluarea campionatului. Șahtior Donețk aanunțat oficial că 500 de spectatori vor avea voie să participe la meciurile viitoare de pe Arena Lviv, unde echipa a fost exilată din 2022. 20 la sută din biletele disponibile vor fi donate armatei, iar încasările vor merge către Forțele Armate Ucrainene. Karpaty Lviv, club de divizia a doua, a primit dreptul de a găzdui 3.000 de spectatori, și Rukh Lviv, locul 6 în prima ligă, a fost autorizat să primească 1.000 de suporteri iar toți vor face același lucru din încasări, donații către armată.

Stadioanele se vor redeschide și pentru cluburile aflate în centrul țării. Clubul Oleksandriya, care evoluează în centrul-estul țării, a fost autorizat să primească public, cu o capacitate progresivă de la 608 spectatori la meciul lui Șahtior de pe 26 februarie și până la 1.200 de fani până la sfârșitul sezonului. Vorskla Poltava, un alt club situat departe de granița cu Polonia, va putea găzdui în jur de 1.000 de suporteri. Obolon Kyiv, locul 13 în prima divizie, va putea conta pe 1.500 de spectatori, la fel ca și Polissya Zhytomyr, aflată pe locul 3 în Premier Liha. Doar în zonele unde războiul poate produce situații periculoase pentru spectatori se va juca în continuare cu tribunele goale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

  1. Parcă era război acolo?…sau nu?…
    Sunt câteva vloguri din kiev în barurile și cluburile de noapte, să vezi acolo orgii!…

  2. Oamenii în Kiev stăteau la coadă la McDonalds după ce ieșeau de la gym cînd li se spunea la tembelizor, că altfel n-aveau de unde să știe, era liniște, că muscalii bat la porțile orașului.

  3. Și în Donbas sau Belgorod nimic ?
    măRog…😜

  4. Mai infundati-ii cu bani, frați români ? Cine sunt spectatorii așteptați pe stadioane ? Moșii de 75 ani ? Sau cei pe care îi așteaptă încorporarea ?
    Slava, sclava !

  5. E capcana… sa-i prinda pe aia care se ascund de luat cu forta la armata, punem de niste meciuri sa-i atragem pe fraieri. Eu unul i-as zice lu Zelinski sa faca niste meciuri din alea „spectacol”… amicale, cu echipe mari din cei mai mari suporteri ai lor Anglia, Germania, Italia, Franta… pe un stadion de 70k de locuri, reuseste sa gaseasca „voluntari” pentru jumatate de divizie. Si asa au zeci de mii de oameni cu arcanu’ care-i alearga pe strazi, mai bine sa-i prinzi prada la capcana. Ma intreb cand o sa se duca „U2” cu agentu’ CIA Bono sa tina un mare concert la Kiev, sa-i prinda si acolo.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.