Statul paralel I se bate cu statul paralel II

N-am avut niciodată un stat de drept ireproșabil. Nici măcar în perioada interbelică. Ceea ce a mantelat regimul Băsescu a fost departe de a fi măcar la fel de drept precât fusese statul nostru interbelic. Din acest stat paralel cu modelul unui stat de drept s-a desprins o aripă, care a încercat o oarecare demantalare a acestui stat nedrept. Așa s-a ajuns la bătălia dintre statul paralel I cu statul paralel II. La început, părea că statul paralel II era condus de Iohannis, atunci când a luat decizia retragerii în rezervă a generalului Coldea. Dar în contextul în care aripa fostului paralelist Dragnea a început mișcările pentru revocarea șefei DNA, Iohannis s-a retras pe pozițiile statului paralel I. Prăpastia dintre versiunea I și versiunea II a statului paralel s-a acutizat lent, apoi s-a radicalizat după tulburările din 10 august. Statul paralel I a încercat, imediat, o diversiune în interiorul PSD. Slab regizată. Atât de slab regizată încât părea că diversioniștii țin, de fapt, cu statul paralel II. Diversioniștii au fost compromiși de graba procurorului general al versiunii I de a-i inculpa pe șefii Jandarmeriei. Adepții statului paralel II și-au dat seama că nedreptatea statului paralel I este strigătoare la cer, cinică, fără nici o urmă de discernământ patriotic.

Procurorii PG au acuzat șefii jandarmilor că au creat aparențele unei situații care, pe 10 august, cerea un ordin de evacuare a Pieței Victoria. Așadar, șefii jandarmilor au creat următoarele aparențe:

  • niște pietroaie au plecat spre jandarmi din ordinul șefilor lor;

  • cei o mie de instigatori constatați de procurorul militar Pârlog într-o autosesizare erau instigatori trimiși în Piața Victoriei de șefii jandarmilor;

  • pregătirea paramilitară a instigatorilor a fost făcută la Jandarmerie;

  • instigatorii veniți din țări străine erau chemați de șefii jandarmilor, care – se știe – au stagii de activitate în Kosovo și Afganistan și cunosc mulți mercenari.

Statul paralel II, pe de altă parte, caută să ajungă la o amnistie care să nu scoată în stradă prea mulți mercenari ai… jandarmilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioan Buduca 1112 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Domunule Buduca, nu va mai faceti de ras cu dubla masura si ipocrizia, lasati-va de presa si scrieti SF, chiar exista rubrica la Cotidianul. Dumneavoastra prezentati manipularile de la antena 3, nici macar de la rtv! Dumneavoastra nu prezentati cum este deontologic si opinia celeilalte parti, a procurorilor care au facut un rechizitoriu foarte bine documentat si sustinut de probe, dumneavoastra prezentati pietroaie imaginare. Daca jandarmeria v-a aratat dumneavoastra un singur pietroi jurati cu mana pe Biblie ca l-ati vazut. Noi, opinia publica nu am vazut nimic! Nu am vazut pietroaie, nu am vazut pungi cu fecale, nu am vazut masini cu cocktailuri Molotov! Justitia in statul de drept domnule Buduca functioneaza cu probe! De asemenea Pirlog se afla in calitate de simplu cetatean in piata, nu in calitate oficiala de procuror delegat. A fost si cercetat de Inspectia Judiciara. Ceea ce spune Pirlog este egal cu ceea ce spune alt cetatean aflat in piata. Vreti stat de drept, cereti respectarea procedurilor legale de catre toate partile implicate, nu doar a celor care actioneaza impotriva intereselor partii din care faceti parte!

    • Multumesc Marga pentru „luminare”. Deci, procurorii sunt „cealalta parte”. Cu alte cuvinte sa nu mai cerem sa fie independenti si obiectivi, ei sunt asa cum sunt. Cat despre faptul ca procurorii trebuie sa adune si sa prezinte si probe „pentru” si probe „contra” mai trebuie sa asteptam…

  2. ”Nici măcar” în perioada interbelică! Hai că-i bună.
    Înainte de război ce stat de drept putea să fie? Pe vremea aia întâi se făcea guvernul… şi pe urmă alegerile 🙂
    Singura excepţie a fost în 1937. Şi tocmai atunci s-a terminat ”democraţia”!
    Ăla nu era stat de drept, era stat de strâmb. Singura democraţie adevărată din istoria României a început după 1989.

  3. O analiza multi-paralela incarcata de ambiguitati care, chiar involuntare daca ar fi, induc subliminal impresia ca autorul ii culpabilizeaza pe jandarmi drept „organizatori” ai rebeliunii bolsevico-fasciste din 10 August!?!? Nu se poate ca analist sa te rezumi la a prezenta o versiune deformata a cercetarilor PG( nicaieri in luarile oficiale de pozitie ale PG nu se vorbeste despre organizarea paramilitara a teroristilor de catre Jandarmerie), fara a spune ceva demolator in fata unei astfel de aberatii!Aceasta aberatie virtuala a PG, preluata necritic de Autor, deplaseaza monstruos responsabilitatile pentru a exonera Securitatea ceausista de adevarata responsabilitate!!! Chestia cu statul paralel I in lupta cu statul paralel II e extrasa din comentariile mele care contrapun Securitatea hidoasa Securitatii cu fata umana. Mare e criza de idei…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.