Știai asta despre accidentele rutiere?

25% dintre accidentele rutiere se petrec în primele trei minute ale călătoriei. Aceasta este concluzia unui studiu care a analizat milioane de călătorii cu mașina.

Studiul a fost realizat în Australia în perioada 2018-2019 și a analizat 3,2 milioane de călătorii cu maşina și 1.986 de accidente rutiere. Au participat 40.000 de şoferi și una dintre concluzii a fost că pe traseele scurte crește riscul de a se produce un accident.

În cifre, studiul a demonstrat că 25% dintre accidente s-au produs în primele trei minute de la urcarea la volan, iar alte 14% în primele şase minute.

De aceea, cercetatorii spun că şoferii trebuie încurajaţi să renunţe la maşină pentru deplasări scurte şi să ia bicicleta sau să meargă pe jos. Asta ar însemna o scădere cu 40% a numărului de accidente.

Pentru călătoriile mai lungi, experții recomandă planificare și pauze. În plus, șoferii sunt sfătuiți să renunțe la obiceiul de a folosi telefonul mobil în timpul deplasării. 26% dintre accidente se produc din cauza acestuia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. O alta mostra de timpenie pura ! Pai ba tata, daca eliminam calatoriile scurte si ramin doar cele lungi, si acestea din urma tot au niste „prime minute”, nu ? Si in care deci tot exista riscul producerii de accidente ! Chestia asta beton de desteapta seamana cu descoperirile savantilor sovietici, cum ca pe calea ferata cele mai afectate in caz de accidente sint primele doua vagoane. Drept care au tras „concluzia stiintifica”, ca aceste prime doua vagoane trebuiesc atasate la coada trenului !

  2. Cine si de unde sunt cercetatorii? Ce studiu, de unde e si pe ce baza este facut? Cumva e standard si tipar pentru o tara?! In Romania toti sunt vinovati incepand de la cei care fac si stamplieaza actele neconforme pentru sofer, pana la cei care tiparesc diplomele!

  3. Cercetătorii e plină lumea de ei ,unde mergi dai de cercetătorii și specialiștii lor … nu mai există jurnalist exista specialist jurnalist ,numai exista mecanic ,specialist in motoare … tâmplarul un specialist in pal …dar proxeneții pot fi si ei specialiști sau experți ? aia de gestionează peste 5 fete ?

  4. N-am auzit o tampenie mai mare la viata mea! Mah, „cercetatorii” astia chiar exista sau postarea e la misto? Daca aia au scos o astfel de gugumanie, sa-i adune cineva si sa-i bage la Balaceanca din dotarea lor nationala.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.