Surpriză la referendumul pentru familie

Surpriză la referendumul pentru familie. Plebiscitul s-ar putea desfăşura pe parcursul a două zile. Ideea a fost dezvăluită de liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae.

„Au fost discutii la Parlament, nu la partid. Eu am spus ca se poate printr-o modificare legislativa. La vremea respectiva a aparut o aberatie pentru ca CCR, din motive care imi scapa, a zis ca trebuie sa fixam data prin lege. Si eu le-am explicat si le-am si demonstrat ca nu se poate fixa o data prin legea referendumului decat daca am fixa, sa zicem, ca in fiecare an pe 25 Decembrie este Craciunul, altminteri nu poti sa pui in lege o data fixa. Dar au apucat sa dea decizia, motiv pentru care la vremea respectiva am gasit solutia cu ultima duminica inainte de expirarea celor 30 de zile, dar nu mi-am dat seama sa las si ipoteza a doua zile consecutive. Dar se poate, teoretic, se poate”, a declarat vineri liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae, intrebat daca exista discutii in partid privind organizarea referendumului pentru familie pe parcursul a doua zile.

Acesta a afirmat că există posibilitatea ca Guvernul să emită o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii referendumului în sensul introducerii posibilităţii desfăşurării scrutinului de modificare a Constituţiei pe parcursul a două zile consecutive. Potrivit unor surse politice, Guvernul ar urma să adopte marţi o ordonanţă în acest sens. După aprobarea unei astfel de ordonanţe, Executivul trebuie să adopte şi hotărâri de Guvern pentru stabilirea exactă a zilelor în care va avea loc consultarea populară.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. Eterna surpriză la oricare referendum sau alegeri din România constă în faptul că avem 15 milioane de asigurați la sănătate, 17 milioane de beneficiari ai serviciilor de sănătate și în același timp 18.907.422 de persoane cu drept de vot. Populația totală după ultimul recesământ este de 19 942 642 locuitori însă INS, utilizând o metodă secretă de numărare, alta decât recesământul, susține că suntem 22.194.000 de cetățeni. La orice alegeri sau referendum se utilizează datele care cel mai bine convin organizatorului și intereselor sale. După cum spunea domnul ministru Pop al învățământului, zis și „ministrul genunche”, 12 este mai mare decât 16 uneori (uneori când?). Datele de mai sus arată că domnul ministru are perfectă dreptate. E de la PSD.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.