Suspendarea lui Klaus Iohannis, respinsă de conducerea Parlamentului

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au respins, sâmbătă, propunerea de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

Membrii BPR au considerat că propunerea de suspendare a președintelui nu a respectat procedura de depunere așa cum este ea prevăzută în Regulamentul comun al Camerei Deputaților și Senatului, și anume, nu fost depusă concomitent la Birourile Permanente ale Camerelor Parlamentului.

Pe 16 ianuarie, Partidul Oamenilor Tineri a anunțat că 161 de parlamentari POT, AUR și SOS au semnat pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, iar semnăturile au fost depuse la președintele Camerei Deputaților.

Anamaria Gavrilă, președinta POT, a declarat că formațiunea sa a inițiat acest demers pentru că România ‘trebuie să-și păstreze parcursul democratic’.

‘Am înregistrat inițiativa de suspendare a lui Klaus Iohannis. Este o inițiativă POT la care s-au alăturat și parlamentari ai partidului AUR și parlamentarii partidului SOS. Sunt în total 161 de semnături. Minim erau necesare 155 pentru a declanșa această procedură de suspendare. Am vrut să vedeți că nu stăm degeaba, ne mișcăm, încercăm, împreună cu AUR, să obținem și o dezbatere în sesiune extraordinară de urgență a acestei inițiative’, a transmis Anamaria Gavrilă.

Potrivit Constituției, în cazul săvârșirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituției, președintele României poate fi suspendat din funcție de Camera Deputaților și de Senat, în ședință comună, cu votul majorității deputaților și senatorilor, respectiv 234, după consultarea Curții Constituționale. Președintele poate da Parlamentului explicații cu privire la faptele ce i se impută.

Propunerea de suspendare din funcție poate fi inițiată de cel puțin o treime din numărul deputaților și senatorilor, respectiv 155 parlamentari.

Recomanda 1

11 Comentarii

  1. Ești un Editat gânditor. Românii din diaspora sunt, în principal, oameni care-și văd de treaba lor, care muncesc, nu taie frunză la câini, că din „sportul” ăsta nu ar putea trimite miliarde de euro, anual, în România. Nătărăule!

  2. Romania studiu de caz. Vinovații sunt mai mulți Politrucul de Sibiu gasca psdpnludmrusr șantajabili de la ccr plus sorosistii neomarxistii de la Bruxelles.

  3. salut
    Ce suspendare ?
    Johsnnis este un uzurpator penal, din primul.minut fupa expirarea mandatului.
    El trebuie aruncat prste gardul cotrocenilor,
    entru ca ocupa ilegal o proprietate a statului
    si emite acte politice fara drept.
    Dar si cei care tacit, se folodesc de el cu
    viclenie si lasitate.
    Suspendarea sisau demisia sumt ilegale
    pt ca el nu mai are calitatea de presedinte .
    In concluzie, aproape toata, clasa politica, privita din spate, are o pata umeda, urat mirositoare, miros care provine exact din ceea ce mananca zi de zi.

  4. Monstruoasa coaliție nu se dezminte, dacă prin mana oamenilor lor din CCR au anulat alegerile în desfășurare, caz unic în istorie și lume, asta cu ambatul unei opoziții galagioase dar fara substanta a fost un mizilic. „Corb la corb ochi nu si-i scot”

  5. „PARLAMENTUL TREBUIE REVOCAT, TREBUIE INLOCUIT NUMAI CU ROMANI ADEVARATI.”

    TREBUIE, ce esti femeie, doar la ele trebuie. Cine-s „romanii adevarati”, militienii pensionari, militarii pensionari ai bosorogului Chelaru sau a hodorogilor din Dumbrava Minunata. Romania este a tinerilor cu scoala, nu cea votata de prostituatele din Italia lui Musolini si nici a hotilor de portofele din Spania lui Franco !

  6. Dupa mintea voastra in 5 colturi, opozitia extremista conduce Parlamentul ? „Niciodata este prea curand” !
    PS pe cg il gasiti pe viitorul buletin de vot la pozitia 00.

  7. Pe oricine apăra drepturile naționale și suverane ale țării și se împotrivește curentului globalist satanic lgbt,ce zici ?

  8. @scutierul democratiei:
    Conform Constitutiei, presedintele Senatului sau al Camerei deputatilor(daca cel al Senatului nu e disponibil sau refuza) asigura provizorat pentru 45 de zile, timp in care trebuie sa se faca alegerile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.