Tănăsescu avertizează: Riscul cel mai mare al unei TVA de 9% este o scădere dramatică a veniturilor la buget

Reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional, Mihai Tănăsescu, care va prelua de la 1 august funcţia de vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii, a declarat, marţi, la RFI că riscul cel mai mare al introducerii unei Taxe pe Valoarea Adăugată (TVA) de 9% pentru alimentele de bază este „o scădere dramatică a veniturilor la buget din acest segment de activitate”, conform Antena 3.ro.

Tănăsescu a avertizat că introducerea unei Taxe pe Valoarea Adăugată (TVA) de 9% pentru alimentele de bază ar putea duce la o diminuare a evaziunii fiscale, dar nu şi a preţurilor.

Teoretic, impactul (unei TVA de 9% la alimentele de bază-n.r.) ar trebui să conducă la o scădere a preţului, la o reducere a evaziunii fiscale, dar vedeţi, nu întotdeauna teoria este egală cu practica. Este foarte greu de anticipat comportamentul celor care lucrează în acest domeniu şi cum vor folosi acest lucru„, a spus Tănăsescu, citat de Agerpres.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.