Teste cu taxiuri electrice zburătoare la New York

Până în 2025, taxiurile aeriene electrice ar putea transporta pasageri de la aeroportul JFK până în centrul Manhattanului, în călătorii silențioase, fără emisii, care durează aproximativ șapte minute.

Producătorul Joby Aviation (JOBY.N) a efectuat un zbor demonstrativ la heliportul din Downtown Manhattan din New York, primul zbor de taxi aerian electric din oraș și primul zbor efectuat de Joby într-un mediu urban.

Aparatul se poate reîncărca în aproximativ cinci minute, în timp ce pasagerii descarcă și se îmbarcă, a declarat directorul general JoeBen Bevirt.

Compania își propune să înceapă serviciul comercial de pasageri în 2025 și se află în a treia din cele cinci etape de certificare cu Administrația Federală a Aviației (FAA).

Costul rezervării unei călătorii nu a fost încă confirmat, dar compania a declarat anterior că acesta va fi probabil comparabil cu cel al unei călătorii cu mașina în regim de rideshare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

 1. „Călătorii silențioase” ?? Pe dracu’ silentioase ! Cind le-o baga pilotu’ (imbracat in maieu !) niste manele la maximum, le va explica cu aere de cunoscator cum e cu „pensiile speciale”, o lua-o prin Michigan ca sa ajuga in Manhattan si in plus pe deasupra pe deasupra Bronxului le mai pune si „maimuta” … data viitoare sigur or sa prefere mersul pe jos …

 2. Taxi driver – savuros comentariu.

  Bineinteles ca toate aceste abureli cu trotinete, masini electrice si porci zburatori omit un aspect esential, anume ca era coloniilor umane pe verticala a apus si cu asta basta.
  Zgarie-norii halitori de energie sunt marfa din ecolul trecut.
  Restul e poveste.

 3. Fara emisii? Si cita poluare si emissii s-au facut creind acumulatoarele si tote componentele aparatului zburator nu se iau in calcul?

  Adica totul incepe de la zero, din moentul in care obiectul e in hangar, iar ce poluare s-a produs cu fabricatia nu conteaza?
  Caci totul s-a facut in vrei tara asiatica sau africana si nu in Manhattan?

 4. Daca vrei sa te razbuni pe fosta sotie sau pe mama soacra stii ce ai de facut : te sui intr-un „kamikaze” d-asta electric si boom direct in cladire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.