Titu Bojin, anchetat de procurorii de la DNA București

UPDATE 12.15. Titu Bojin, președintele CJ Timiș, este suspectat de către procurorii anticorupție de comiterea infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu și a fost dus la sediul DNA București pentru audieri.Surse din rândul anchetatorilor susțin că în următoarele ore vor fi audiați la DNA Timișoara, în același dosar în care este cercetat și Bojin, mai mulți primari ai localităților unde procurorii anticorupție au efectuat percheziții.

Alături de ei va fi adus și consilierul județean Marcel Mihoc, care este totodată și director al Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Apă-Canal Timișoara. Mihoc, cel care a demisionat recent din funcția de secretar general al PSD Timiș, dar și din partid, ar fi promis unor primari din județ că dacă încheie contacte de achiziții publice cu o anumită firmă privată, vor primi fonduri suplimentare de la bugetul județean, la rectificarea acestuia.

Printre persoanele vizate de ancheta procurorilor anticorupție s-ar afla și Claudiu Ilaș, fostul director al Muzeului Satului Bănățean, precum și oameni din conducerea actuală a Apelor Române Banat, suspectați și ei de comiterea acelorași infracțiuni ca și președintele CJ Timiș, Titu Bojin. La plecarea către București acesta nu a făcut nici o declarație presei, dar și-a îndrumat avocatul către capitală, pentru a-l asista la audieri.


UPDATE Preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, a fost scos de mascaţi din sediul instituţiei şi va fi dus la Bucureşti, pentru a fi audiat la DNA într-un dosar în care este suspectat de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu şi în care au loc zeci de percheziţii la 17 primării şi alte instituţii.

Titu Bojin a fost ridicat, miercuri dimineață, de la domiciliul său și condus sub escortă la sediul administrației județene, unde procurorii anticorupție au început o percheziție.

Simultan, procurorii DNA desfășoară percheziții la sediul mai multor primării din județul Timiș, dar și la sediul Apelor Române Banat, unde Titu Bojin a fost director până în anul 2012, an în care a fost ales președinte al Consiliului Județean.

Bojin este cercetat pentru conflict de interese și abuz în serviciu, într-un alt dosar penal, instrumentat de procurorii Parchetului General, legat de unele afaceri care s-ar fi derulat între Apele Române Banat și firme aparținând familiei sale.

Titu Bojin, care este și președintele PSD Timiș, ar fi suspectat de către procurorii anticorupție de atribuirea unor fonduri către diferite administrații locale din județ.

Lista primarilor din Timiş verificaţi de DNA

  • primarul oraşului Buziaş – Alger Viorel Ilaş
  • primarul oraşului Recaş – Alin Neamtu
  • primarul comunei Beba Veche – Ioan Bohancanu
  • primarul comunei Birda – Marius Stoian
  • primarul comunei Boldur – Cristian Stoi
  • primarul comunei Chevereşu Mare – Marcel Muia
  • primarul comunei Comloşu Mare – Ovidiu Ştefănescu
  • primarul comunei Cărpiniş – Ioan Sima
  • primarul comunei Jimbolia – Adrian Postelnicu
  • primarul comunei Margina – Ionel Costa
  • primarul comunei Lovrin – Vasile Graur,
  • primarul comunei Otelec – Csaba-Zoltan Szabo,
  • primarul comunei Parţa – Mihai Petricaş
  • primarul comunei Satchinez – Dan Florin Ion
  • primarul comunei Şandra – Luchian Savu
  • primarul comunei Victor Vlad Delamarina – Iona Sima
  • primarul comunei Voiteg – Nicolae Marinescu

(Sursa: Mediafax)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.