Topitor de zăpadă de la o firmă farmaceutică

Un anunț publicat recent pe SEAP atrage atenția în mod special. Administrația Cimitirelor a lansat oferta de achiziție a unei mașini mici de topit zăpada și a apărut chiar și un ofertant. SC Merkaexim SRL este singura firmă care s-a înscris până pe 29 noiembrie, data-limită pentru ofertare. Administrația Cimitirelor nu este singura instituție a Primăriei Capitalei care cumpără topitoare de zăpadă. „Primăria a împărțit achiziția pe diverse structuri administrative. De exemplu, Administrația Cimitirelor cumpără una, Administrația Străzilor – două, până și ARCUB (Centrul Cultural al Municipiului București) cumpără una, dar și Poliția Locală. Așa s-a scăpat de procedura de licitație. Pe SEAP, oferta Administrației Cimitirelor arată că livrarea se va face între 35 și 70 de zile de la data adjudecării. Adică la sfârșitul lunii decembrie se va declara câștigătorul, la care se adaugă 70 de zile, dată până la care trebuie făcută livrarea, adică în martie. La 27.000 euro este estimată valoarea unei mașini mici de topit zăpada“, a declarat, pentru Cotidianul, consilierul general PNL Cătălin Deaconescu.

Potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului Finanțelor, SC Merkaexim SRL avea datorii la sfârșitul anului trecut de peste 131.000 lei, un singur salariat, iar obiectul de activitate este comerțul cu ridicata al produselor farmaceutice. Ciudat este și faptul că pe SEAP apare cu o altă adresă decât cea cu care s-a înregistrat la Ministerul Finanțelor. Pe eMag, firma vinde scule electrice și unelte, dar și produse de bricolaj și petshop. Deși firma a fost înființată în 2007, până în 2015 nu a avut nicio activitate de comerț. În 2015 însă a avut doar două contracte în valoare de 226.361 lei.

O altă problemă nesoluționată de municipalitate este cea a locului în care va fi aruncată zăpada topită. „Zăpada nu poate fi aruncată la canal, că nu e voie, nu poate fi aruncată apa nici în Dâmbovița. Probabil că vor face bălți pe stradă sau o vor lăsa pe un spațiu verde și se va dezgheța când vine căldura. Nu s-a stabilit nimic precis la Primăria Capitalei“, a precizat consilierul Cătălin Deaconescu.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Gabriela Dinescu 208 Articole
Author

2 Comentarii

  1. e posibil ca mihaela si georgiana s-o fi prins la inghesuiala pe asociata unica si fac afaceri peste capul ei…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.