Topul celor mai profitabile companii din lume. Liderul are profit de 44,46 miliarde de dolari

Producătorul rus de gaze naturale Gazprom a depăşit anul trecut Exxon Mobil şi a devenit compania cu cel mai mare profit din lume, de 44,46 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes, transmite Mediafax.ro, citând agenţia rusă Ria Novosti.

Exxon Mobil a fost cea mai profitabilă companie în 2010. Anul trecut, producătorul american de petrol a avut un profit de 41,6 miliarde de dolari, scrie RIA Novosti.

Pe poziţia a treia s-a situat Industrial and Commercial Bank of China, cu 32,2 miliarde de dolari.

Directorul general al Gazprom, Alexei Miller, a declarat reporterilor, la sfârşitul lunii iunie, că gigantul energetic este pentru al doilea an consecutiv lider la nivel mondial în privinţa veniturilor, iar în privinţa producţiei de petrol şi gaze se află pe locul al doilea.

Potrivit unui clasament Forbes al celor mai mari 25 de companii de petrol şi gaze din lume în acesta an, Gazprom este devansată doar de Aramco, din Arabia Saudită.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.